به گزارش ایرنا، بندگان مخلص معبود بیهمتا در روزهای سبز خدا و همزمان با میلاد مولیالموحدین حضرت علی (ع) به میعادگاه طاعت و تسلیم میآیند تا زنگار غفلت را از لوح دل و جان خویش بزدایند.
اعتكاف هنگامه نیایشهای عاشقانه و عارفانه بندگان است، جایی كه روح فارغ از تمام دل مشغولیهای روزمره و تعلقات دنیای مادی و در سفر سه روزه به سرزمین صداقت و یكرنگی پرواز میكند و نور، معرفت و معنویت بر قلبهای انسانهای خداجو تابیده میشود.
اعتكاف فرصتی برای شستن غبار آلودگیهای دل به زلال آب دیدگان بندگان و تجلی گاه بارش رحمت الهی و توفیقی برای پیراستن جان و صفا بخشیدن به روحهای بی قرار انسانهای آزاد اندیش است.
** اعتكاف در قرآن كریم
با نگاهی به آیات آسمانی قرآن كریم جایگاه اعتكاف در بین پیامبران و ادیان الهی آشكارتر میشود.
در سورههای اعراف آیه 138، طه آیههای 91 و 97، انبیاء آیه 52، شعرا آیه 71، حج آیه 25، بقره آیههای 125 و 187 خداوند در قرآن كریم خطاب به حضرت ابراهیم (ع)و اسماعیل(ع) فرمان میدهد كه: (به خاطر بیاورید) هنگامی كه خانه كعبه را محل بازگشت و مركز امن و امان برای مردم قرار دادیم.
(برای تجدید خاطره) از مقام ابراهیم(ع)، عبادتگاهی برای خود انتخاب كنید، ما به ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع)امر كردیم كه، خانه مرا برای طواف كنندگان، مجاوران، ركوع كنندگان و سجده كنندگان، پاك و پاكیزه كنید.
**تاریخچه آئین اعتكاف در ایران
برپایی سنت اعتكاف در ایران در طول تاریخ كم و بیش رواج داشته است ولی از پیشینه آن در ایران، قبل از دوران صفویه، چیز زیادی در دست نیست.
در دوران صفویه به همت شیخ لطف الله میسی و شیخ بهائی، در 2 پایتخت صفویه، یعنی قزوین و اصفهان آئین اعتكاف برگزار میشد.
پس از آمدن آیت الله عبدالكریم حائری یزدی به شهر مقدس قم و تأسیس حوزه علمیه قم در جوار حرم مطهر حضرت معصومه (ع)، سنت الهی اعتكاف جان تازهای گرفت.
این سنت الهی كه در طی چند قرن، بعد از دوران شیخ لطف الله و شیخ بهائی، كم رنگ شده بود، جان تازهای گرفت، اما حكومت خشن رضاخانی را نیز در برابر خود داشت.
پس مردانی نستوه میطلبید تا در احیای سنت محمدی صلی الله علیه و آله وسلم همت كنند.
عالم ربانی میرزا مهدی بروجردی در سده اخیر پایه گذار این سنت حسنه در شهر قم بود.
رفته رفته این سنت اسلامی در دیگر مناطق ایران فراگیر شد.
اكنون در صدها مسجد شهرهای مختلف ایران و 40 كشور در روزهای سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم رجب، مراسم اعتكاف برپا میشود.
** سنت حسنه اعتكاف و آثار آن
امام جمعه یاسوج گفت: اعتكاف به عنوان سنت حسنه و پسندیده سبب خودسازی، تزكیه نفس و تطهیر روح و روان انسان از انواع گناهان و آلودگیها میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی اصغر حسینی افزود كه استقبال گسترده مردم به ویژه جوانان از اعتكاف تجلی ریشههای عمیق دین در قلب آنهاست.
وی بیان كرد كه اعتكاف فرصتی معنوی است كه بندگان خدا توفیق مییابند تا با نه به خواستههای نفسانی به خودسازی بپردازند.
امام جمعه یاسوج ابراز كرد كه آئین اعتكاف یك رویداد فرهنگی بزرگ است كه سبب كاهش آسیبهای اجتماعی و تحكیم باورهای دینی در بین نسل جوان نیز میشود.
وی گفت: روزه داری، دعا و ماندن در مسجد به مدت سه روز سبب خانه تكانی روح انسان از گناهان است.
**برپایی آئین اعتكاف در مساجد كهگیلویه و بویراحمد
مدیركل تبلیغات اسلامی كهگیلویه و بویراحمد گفت كه 150 مسجد در این استان آماده برگزاری آیین معنوی اعتكاف از 22 تا 24 فروردین سال جاری مصادف با 13، 14 و 15 رجب است.
حجت الاسلام حمید برازش اظهار داشت: پیش بینی میشود كه بین 12 تا 13 هزار نفر از قشرهای مختلف مردم كهگیلویه و بویراحمد در آیین اعتكاف سال جاری در این استان شركت كنند.
وی افزود كه هشت مبلّغ دینی برای شركت در آیین اعتكاف سال جاری در مراكز شهرستانهای هشت گانه كهگیلویه و بویراحمد دعوت شده است.
وی بیان كرد: 50 مبلّغ دینی از كهگیلویه و بویراحمد نیز برای اقامه نماز جماعت و اجرای برنامههای مختلف مذهبی و فرهنگی در آیین اعتكاف سال جاری در مساجد این استان حضور مییابند.
مدیركل تبلیغات اسلامی كهگیلویه و بویراحمد عنوان كرد كه مهمترین برنامههای مذهبی و فرهنگی اجرا شده در آیین اعتكاف سال جاری در 150 مسجد این استان شامل آیین جشن سالروز ولادت حضرت علی (ع) و حضرت زینب كبری (س)، محافل انس با قرآن و دوره آموزشی تصحیح قرائت نماز است.
حجت الاسلام برازش ابراز داشت: نام نویسی از علاقهمندان شركت در آیین اعتكاف سال جاری در كهگیلویه و بویراحمد به مدت 6 روز و از 16 تا 21 فروردین درحال انجام است.
وی گفت كه علاقهمندان شركت در این آیین معنوی میتوانند برای نام نویسی به هیات امنای مساجد نقاط مختلف كهگیلویه و بویراحمد مراجعه كنند.
سال گذشته آیین اعتكاف در 110 مسجد كهگیلویه و بویراحمد برگزار و افزون بر 10 هزار نفر نیز در این آیین معنوی شركت كردند كه حدود 90 درصد آنها قشر جوان و نوجوان بودند.
كهگیلویه و بویراحمد با بیش از 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:حسینعلی راشكی
8143/6110 /8005
یاسوج- ایرنا- اعتكاف موسم بازگشت به حریم كبریایی پروردگار و فرصتی برای زدودن ناپاكیها از دل مؤمنان خداجو است كه هر ساله با معنویت خاصی بین آحاد مردم به ویژه نوجوانان و جوانان در میعادگاه مومنان برگزار می شود.