۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۳۹
کد خبر: 82490716
T T
۰ نفر

بررسي راهبردهاي انرژي راه ابريشم در پكن

۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۳۹
کد خبر: 82490716
بررسي راهبردهاي انرژي راه ابريشم در پكن

پكن - ايرنا - همايش بزرگ راهبردهاي انرژي راه ابريشم با حضور شماري از مسئولان و كارشناسان كشورهاي حاشيه جاده ابريشم و چين در شهر پكن برگزار شد.

به گزارش ايرنا، بيش از ۴۷ نفر از مقام هاي ۱۴كشور كه در حاشيه راه ابريشم قرار دارند در اين همايش تاكيد كردند كه اين جاده نوين براي چين و كشورهاي آسيا و اروپا منافع فراواني خواهد داشت.
چين بيش از ۷۰ درصد از نفت و نزديك به ۹۶ درصد از گاز طبيعي مورد نياز خود را از همين كشورها تامين مي كند.
گزارش ها حاكي است كه شركت هاي نفتي چين در سال گذشته ميلادي در ۲۰۰ طرح زيربنايي و ميادين نفت و گاز ۵۰ كشور جهان از جمله كشورهاي مربوط به راه ابريشم سرمايه گذاري كرده اند.
دانشگاه نفت و آكادمي علوم تجاري چين كه به مدت دو هفته ميزبان اين گردهمايي هستند، برگزاري اين نشست را براي تقويت همكاري هاي كشورهاي راه ابريشم با چين در بخش انرژي، نفت و گاز بسيار مهم توصيف كرده اند.
روزنامه چاينا ديلي چين روز چهارشنبه از قول «احمد محمد ياسين» از مسئولان وزارت آب و انرژي افغانستان كه در همايش شركت كرده است، ‌نوشت: افغانستان منابع بسيار غني معدني و انرژي دارد و مي خواهد همكاري هايش را در اين عرصه ها با چين در چارچوب راه ابريشم تقويت كند.
مقام هايي از كشورهاي قبرس و نپال نيز در اجلاس گفتند كه جاده ابريشم جديد براي قاره هاي آسيا و اروپا با اهميت است و شايد بتوان گفت كل جهان از اين طرح بهره مند خواهد شد.
اين در حاليست كه مقام ها و مسئولان شركت ها و آكادمي هاي تجاري چين نيز در اين همايش خواستار افزايش سرمايه گذاري كشورشان در طرح هاي زيربنايي نفت و گاز كشورهاي حوزه راه ابريشم شدند.
دانشگاه نفت چين اعلام كرده است كه از سال جاري ميلادي شاخه انرژي خود را در شهر «كرامه» در منطقه سين كيانگ در شمال غرب چين براي تحصيل دانشجويان خارجي از كشورهاي پيرامون راه ابريشم راه اندازي مي كند.
جاده ابريشم قديم، شبكه راه هاي به هم پيوسته اي با هدف بازرگاني در آسيا بود كه خاور و باختر و جنوب آسيا را به هم و به شمال آفريقا و خاور اروپا پيوند مي داد؛ مسيري كه تا سده 15 ميلادي به مدت هزار و 700 سال، بزرگترين شبكه بازرگاني دنيا بود.
ايده راه اندازي راه ابريشم نوين در سال 2013 ميلادي توسط «شي جين پينگ» رئيس جمهوري خلق چين با عنوان «يك كمربند - يك راه» مطرح شد تا با همكاري كشورهاي قرار گرفته در مسير اين جاده، كمربند اقتصادي بزرگ جاده ابريشم شكل بگيرد.
رئيس جمهوري چين پيش بيني كرده كه در مدت يك دهه از راه اندازي اين مسير، ارزش تجاري آن براي كشورهاي قرار گرفته در اين مسير كه يكي از آنها ايران است به 2 هزار و 500 ميليارد دلار برسد و با اجراي اين طرح به طور بالقوه سه ميليارد نفر جمعيت وارد يك بازار تجاري جديد و البته گسترده شوند.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي