به گزارش روز شنبه ايرنا از دويچه وله، با وجود ادامه جنگ يمن و قحطي و گرسنگي در اين كشور و بروز بحران آوارگان، آلمان تسليحات بيشتري به طرفهاي مهاجم در جنگ يمن مي فروشد و در اين ارتباط قراردادهاي تسليحاتي بيشتري را با امارات عربي متحده تصويب كرده است.
دو روزنامه آلماني 'اشپيگل' و 'تاتسگ ويشر' (tazgezwitscher) با استناد به يك سند وزارت اقتصاد كه به پارلمان آلمان ارائه شده است، نوشتند كه دولت آلمان فروش حدود 204 هزار چاشني خمپاره هاي 40 ميلي متري توسط شركت 'يونگهانس' (Junghans) و همچنين ادوات مربوط به خودروهاي نظامي توسط شركت 'دي ان دي' (DND) به ارزش 126 ميليون يورو را تصويب كرد.
اين فروش تسليحاتي نشان مي دهد كه آلمان به سياست فروش سلاح به كشورهاي خاورميانه به رغم دخالت مستقيم آنها در مناقشه يمن و به رغم سياست اعلام شده مبني بر بررسي تاثيرات انساني قراردادهاي تسليحاتي، ادامه مي دهد.
احزاب مخالف دولت آلمان فروش سلاح هاي جديد را محكوم كردند. 'آگنيسكا بروگر' (Agnieszka Brugger) سخنگوي كميته سياست دفاعي حزب سبز آلمان گفت: احزاب دمكرات مسيحي و سوسيال دمكرات (ائتلاف حاكم آلمان) يك بار ديگر خط مشي صادرات سلاح آلمان را ناديده گرفته و به كشورهاي مشاركت كننده در جنگ خونين يمن سلاح مي فروشند در حالي كه بايد تمام قراردادهاي تسليحاتي با اين كشورها را متوقف كنند.
بر اساس اين گزارش، در حالي كه وزارت اقتصاد آلمان تاكيد مي كند كنترلهاي صادرات سلاح آلمان از جمله سختگيرانه ترين كنترل ها در جهان است، با اين حال آلمان در سالهاي متمادي از جمله پنج صادركننده اصلي سلاح در جهان بوده است.
خط مشي فروش سلاح آلمان كه البته از لحاظ حقوقي الزام آور نيست، با اين هدف برقرار شده كه از فروش تجهيزات نظامي تهاجمي و تجهيزات قابل استفاده عليه تظاهرات مسالمت آميز يا فروش ادوات نظامي به كشورهاي ناقض حقوق بشر جلوگيري كند.
به گزارش دويچه وله، فروش چاشني خمپاره هاي 40 ميلي متري به كشورهايي كه درگير يك جنگ طولاني اند، نشان مي دهد دولت آلمان زماني كه فروش سلاح را به نفع منافع استراتژيك خود بداند، اين خط مشي را ناديده مي گيرد.
'يورگن گراسلين' سخنگوي كارزار ضد تجارت سلاح در آلمان و از فعالان صلح در اين كشور، گفت كه اين چاشني ها به احتمال زياد در نارنجك اندازهاي خودكار يا 'تيربارهاي نارنجك' به كار خواهد رفت.
وي به دويچه وله گفت: با اين سلاح هاي 40 ميلي متري كاليبر بالا، امكان اصابت و قتل نظاميان و غيرنظاميان از فاصله چند صد متري وجود دارد.
اخبار فروش سلاح آلمان به امارات در حالي منتشر مي شود كه سازمان امدادي 'كِر اينترنشنال' هفته گذشته اعلام كرد در نتيجه جنگ دو ساله در يمن 7 ميليون نفر در اين كشور با گرسنگي دست و پنجه نرم مي كنند. مردم يمن در حال تجربه يكي از وخيم ترين بحران هاي انساني جهان هستند و اين در حالي است كه مناقشه در اين كشور و حملات ائتلاف تحت رهبري عربستان، تاكنون بيش از 46 هزار كشته و مجروح بر جا گذاشته است.
عربستان همراه با چند كشور ديگر از ششم فروردين سال 94 اقدام به تجاوز نظامي به يمن و محاصره زميني، دريايي و هوايي اين كشور با هدف بازگرداندن عبدربه منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي يمن به قدرت كرد. اين تجاوز نظامي تاكنون نتيجه اي جز كشتار بيش از 12هزار يمني و زخمي شدن ده ها هزار تن ديگر و همچنين آواره شدن ميليون ها يمني و ويراني زيرساخت هاي اين كشور نداشته است.
اروپام**1078**
مترجم: بابك جعفري**ناشر: مدني
احزاب مخالف و فعالان صلح از فروش سلاح آلمان به امارات انتقاد كردند
۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۴۶
کد خبر:
82493617
برلين- ايرنا- گزارش هاي منتشر شده از قراردادهاي جديد فروش سلاح آلمان به امارات، با انتقاد احزاب مخالف و فعالان صلح در آلمان رو به رو شد.