۲۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۴۷
کد خبر: 82494789
T T
۰ نفر
مصرف شير و ماست كم چرب خطر ابتلا به افسردگي را كاهش مي دهد

تهران- ايرنا- برخي افراد محصولات لبني كم چرب را به منظور حفظ تناسب اندام انتخاب مي كنند، اما نتايج يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه مصرف محصولات لبني كم چرب براي سلامت روان نيز مفيد است.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، محققان ژاپني در مطالعه روي هزار نفر متوجه شدند در افرادي كه مقدار بيشتري شير و ماست كم چرب مصرف مي كردند، احتمال ابتلا به علائم افسردگي در قياس با افرادي كه مقدار كمتري از اين محصولات لبني را مصرف مي كردند، كمتر بود.
افسردگي كه به آن اختلال افسردگي ماژور نيز گفته مي شود يكي از رايج ترين اختلال هاي سلامت رواني در جهان است.
علائم افسردگي از فردي به فرد ديگر متفاوت است اما اين علائم مي توانند شامل غم و اندوه مداوم، احساس نااميدي، احساس گناه، يا درماندگي، تحريك پذيري، خستگي، مشكلات خواب، و افكار مرگ يا خودكشي باشند.
'رويوچي ناگاتومي' از دانشگاه توهوكو در ژاپن و همكارانش، در اين تحقيق جديد چگونگي تاثير مصرف محصولات لبني كم چرب و پر چرب را بر خطر ابتلا به علائم افسردگي بررسي كرديم.
محققان هزار و 159 بزرگسال ژاپني 19 تا 83 ساله را كه اكثر اين افراد زن بودند، مورد بررسي قرار دادند و در ميان 31.2 درصد از مردان و 31.7 درصد از زنان مورد مطالعه، علائم افسردگي تشخيص دادند.
آنها متوجه شدند كه احتمال ابتلا به افسردگي در افرادي كه هفته اي يك تا چهار بار شير و ماست كم چرب مصرف مي كردند در قياس با افرادي كه هيچ محصولات لبني كم چربي مصرف نمي كردند، كمتر بود.
اين نتايج همچنين بعد از در نظر گرفتن شماري از فاكتورهاي احتمالي مداخله گر مانند سن، جنسيت، رژيم غذايي ، شيوه زندگي و وضعيت هاي سلامتي به قوت خود باقي بود.
به گفته محققان، نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه تعداد دفعات بيشتر مصرف محصولات لبني كم چرب مي تواند علائم افسردگي كمتر ارتباط داشته باشد.
اما اين تحقيق هيچ ارتباطي ميان مصرف محصولات لبني كامل (پرچرب) و افسردگي نشان نداد. با اين حال محققان در نتيجه گيري اعلام كردند كه براي مشخص شدن ساز و كار زيربنايي ارتباط ميان مصرف محصولات لبني كم چرب و خطر كمتر ابتلا به افسردگي به مطالعات بيشتري نياز است.
نتايج اين مطالعه در مجله Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر