۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۵
کد خبر: 82500712
T T
۰ نفر

انتخابات، رسانه و فضاي مجازي

۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۵
کد خبر: 82500712
انتخابات، رسانه و فضاي مجازي

سنندج- ايرنا- حضور شبكه هاي مجازي در انتخابات اين دوره تفاوت جدي ايجاد كرده است علاوه بر اينكه دسترسي به اطلاعات بهتر شده است اما مشكلات و تبعات منفي نيز داشته است.

به گزارش خبرنگار ايرنا شفاف و مدون نبودن قوانين در حوزه فضاي مجازي و گستردگي آن موجب شده است كه تخلفات اين حوزه رو به گسترش باشد.
انتخابات، رسانه و فضاي مجازي موضوع نشستي تخصصي با حضور قاضي جرائم انتخاباتي، جانشين پليس فتا، رئيس كانون وكلاي استان كردستان و جمعي از فعالان حوزه رسانه و فضاي مجازي شد كه خبرگزاري كردپرس ميزبان و باني آن بود.
جانشين رئيس پليس فتا در اين نشست مشاركت اجتماعي را شيوه كار اين ارگان دانست و گفت: تلاش مي كنيم با افزايش آگاهي مردم، دستاوردهاي مثبت فضاي مجازي را افزايش دهيم و از آسيب هاي آن بكاهيم.
فيض الله منصوري با بيان اينكه رويكر پليس فتا آگاه سازي و پشگيري است، افزود: در اين راستا در سال گذشته 175 مورد كلاس آگاه سازي براي اقشار و گروه هاي مختلف جامعه در استان كردستان برگزار كرديم.
وي با اشاره فضاي انتخاباتي موجود در شبكه هاي اجتماعي، اظهار كرد: پليس فتا اين فضا را رصد مي كند و فعاليت هاي غيرمجاز، تخلفات و شكايات پيگيري مي شود و با هماهنگي قضات برخورد قانوني صورت مي گيرد.
وي با بيان اينكه مسئول نشر اخبار مخرب مديران گروه ها و كانال هاي تلگرامي هستند، ادامه داد: به نامزدها توصيه مي شود مطابق قانون عمل كنند و هواداران اين نامزدها نيز از توهين و هتك حرمت خودداري كنند.
منصوري گفت: پليس فتا در كنار مردم قرار دارد و هدف ايجاد محدوديت نيست بلكه تلاش مي كنيم مرزبان خوبي در فضاي مجازي باشيم و امنيت را در آن برقرار كنيم.
جانشين رئيس پليس فتا كردستان شماره تلفن 0872185915 و آدرس ايميل kordestan_fata@police.ir را نيز براي اطلاع رساني به اين پليس اعلام كرد.
قاضي جرائم انتخاباتي نيز دراين نشست با اشاره به اهميت برگزاري انتخابات، گفت: انتخابات ميزان مقبوليت افرادي است كه مشروعيت آنها مورد تاييد قرار گرفته است.
صادقي صدري افزود: حضور پرشور در انتخابات زمينه هاي اقتدار نظام را فراهم مي كند و مي تواند آينده كشور را بسازد.
وي اظهار كرد: پس از تشكيل ستاد امنيت انتخابات، شعبه ويژه رسيدگي به تخلفات جرائم انتخاباتي نيز تشكيل شد و اكنون 4 پرونده به اين شعبه رسيده است.
وي با بيان اينكه قانون مشخصي براي تخلفات انتخاباتي بويژه تبليغات زودهنگام وجود ندارد ادامه داد: با توجه به قوانين موجود با برداشت مفهوم مخالف اينكه تبليغات در زمان معيني انجام مي شود به اين معني است كه خلاف اين زمان غيرقانوني محسوب مي شود.
صادقي صدري افزود: جلسه توجيهي نيز براي كانديداهاي شوراي اسلامي شهر تشكيل مي شود و قوانين و مواردي كه تخلف محسوب مي شود بيان خواهد شد.
رئيس كانون وكلاي استان كردستان نيز در اين نشست گفت: آزادي بيان در فضاي انتخاباتي ايران در حد اكمل خود مجاز است.
اميد رشيدي افزود: رسانه ها و فضاي مجازي در اين فضا اجازه بيان و نقد اوضاع و احوال سياسي كشور خود را دارند.
وي اظهار كرد: فراز و نشيب انتخاباتي مجالي است كه مردم در عرصه سياسي حضور پيدا كنند و آزادي بيان نمود يابد.
وي ادامه داد: مردم حق ابراز بيان دارند به استثنا اينكه افراد نبايد فضاي مجازي را وسيله براي نشر اكاذيب يا برهم زدن نظم عمومي كنند.
وي آزادي بيان را سوپاپ اطمينان و عنصر تضمين كننده اجراي قانون در كشور خواند و گفت: آزادي بيان موجب مي شود مردم ناظر قواي سه گانه باشند.
وي افزود: افكار عمومي جامعه و آزادي بيان بزرگترين اهرم بازدارنده براي جلوگيري از فساد است.
وي اظهار كرد: فضاي مجازي نيز بايد به فضاي توضيح خواستن از مديران تبديل شود و در چنين شرايطي مي تواند باعث سالم سازي سيستم مديريت در كل كشور شود.
مديرمسئول سايت و كانال خبري كُردنيوز هم در اين نشست با اشاره به اينكه فضاي مجازي انحصار رسانه اي را شكست، گفت: بايد با اين فضا صبورانه برخورد كرد.
اسعد شبرنگ افزود: نبايد اقدامات گذشته در مواجه با تكنولوژي و ارتباطات در مورد شبكه هاي مجازي نيز تكرار شود چرا كه خود دست اندركاران نيز به اين نتيجه رسيده اند كه رويه گذشته صحيح نبوده است.
وي اظهار كرد: بسياري از فعالين در فضاي مجازي با تخلفات و قوانين اين حوزه آشنا نيستند كه نياز به اطلاع رساني وجود دارد.
وي با بيان اينكه برخي مديران فضاي نقد را در جامعه بسته اند، ادامه داد: افزايش اكانت هاي جعلي در نزديكي انتخابات، افزايش بداخلاقي و بي اخلاقي هايي كه به همه آسيب مي زند را ناشي از همين مديران مي دانم.
وي گفت: نبايد اجازه داد كانديداها تخريب شوند چرا كه موجب مي شود دوره هاي آينده شاهد حضور كانديداهاي ضعيف تر باشيم.
خبرنگار ايرنا نيز در اين نشست با اشاره به اينكه گرايش به شبكه هاي مجازي كه گفت و گوهاي چندگانه و زنده در آن وجود دارد در كشور ما بيشتر است، گفت: سرعت گفت و گو و تعامل در اين شبكه ها برخلاف شبكه هايي كه ماندگارتر است و فرد زمان بيشتري براي نوشتن در اختيار دارد، بالاتر است.
اميد بهمني افزود: اين سرعت بالا امكان تامل و تفكر را كم تر مي كند و در نتيجه ميزان اشتباه و حتي روي دادن تخلف را افزايش مي دهد.
وي اين گرايش ايرانيان را ناشي از علاقه بيشتر به فرهنگ شفاهي نسبت به فرهنگ كتبي دانست و اظهار كرد: حجم بالاي اطلاعات امكان تفكيك سره از ناسره را دشوار مي كند.
وي ادامه داد: ميزان اطلاع رساني و آگاه سازي از سوي بخش هاي مختلف، رسانه ها، ارگان هاي مسئول در حوزه فرهنگي و دستگاه هاي ناظر بسيار ناچيز بوده است.
وي اين كمبود اطلاع رساني را دليلي بيان كرد كه ميزان تقصير كنشگران در اين فضا را كاهش مي دهد و گفت: در چنين شرايطي نبايد انتظار داشت كه ميزان خطاها و آسيب ها در اين فضاهاي اجتماعي كاهش يابد.
6108/ 3020
** خبرنگار: اميد بهمني/**انتشاردهنده: عبدالله رحماني