محمود نيلي روز شنبه در بازديد وزير علوم تحقيقات و فناوري از دانشگاه صنعتي همدان افزود: مديران صنعت به عنوان مشاورين دانشگاه در برنامه ريزي هاي آتي سهيم و دخيل هستند و در حال حاضر سه شركت بزرگ استان و يك شركت بزرگ كشور در برنامه ريزي دانشگاه صنعتي سهم دارند.
وي تصريح كرد: تدوين سند راهبردي 10 ساله و برنامه عملياتي پنج ساله دانشگاه با تكيه بر ارتقا رتبه دانشگاه به رتبه دهم دانشگاه هاي صنعتي كشور از حيث تاثير گذاري و مهارت آموزي، افزايش 5/2 برابري درآمدهاي اختصاصي دانشگاه و جذب خيرين براي تامين 20 در صد هزينه هاي دانشگاه تدوين شده است.
وي با اشاره به بازخواني ارتباط صنعت و دانشگاه در اين سند افزود: از طريق ورود به طرح هاي نوظهور و دخالت دادن مديران صنايع در آينده نگري دانشگاه مي توان ارتباط صنعت و دانشگاه را بهبود بخشيد.
نيلي توسعه رشته هاي بين دانشگاهي با تكيه بر رفع نيازهاي منطقه با همكاري دانشگاههاي ديگر را از برنامه هاي اين چشم انداز دانست و افزود: ارتقاء سطح كارآيي آزمايشگاه ها از طريق راه اندازي آزمايشگاه مركزي از ديگر اهداف اين برنامه مي باشد.
وي در ادامه راهبرد اتخاذ شده در دولت تدبير و اميد در زمينه مشاركت محوري و جذب خيرين را مثبت ارزيابي كرد و افزود: تغيير نگرش در برنامه سازي و بودجه ريزي دانشگاه از دولت محوري به مشاركت محوري و حضور خيرين از نكات بارز فعاليت دولت در چهار سال اخير بوده كه مصداق آن حضور بنياد علوم و هنر فرشچيان در تكميل و بهره برداري از پروژه آزمايشگاه مركزي دانشگاه صنعتي همدان مي باشد.
رئيس دانشگاه صنعتي همدان افزود: عقد توافقنامه با بنياد علوم و هنر فرشچيان براي تكميل دانشكده مهندسي فناوريهاي نوين فرشچيان با تعهد 35 ميليارد ريالي در راستاي جذب خيرين بوده است.
وي تغيير روابط صنعت و دانشگاه را از ديگر راهبردهاي اساسي دانشگاه صنعتي دانست و افزود: مديران صنعت به عنوان مشاورين دانشگاه در برنامه ريزي هاي آتي سهيم و دخيل هستند و خوشبختانه در حال حاضر 3 شركت بزرگ استان و 1 شركت بزرگ كشور در برنامه ريزي دانشگاه صنعتي سهم دارند.
دكتر نيلي همكاري سازنده با ساير دانشگاه هاي كشور را از ديگر فعاليت هاي ارزنده اين دانشگاه دانست و افزود: ايجاد رشته مكاترونيك با دانشگاه تربيت مدرس در راستاي كاهش هزينه ها در تربيت نيروي ماهر بوده است.
وي به همكاري ملي و بين المللي دانشگاه صنعتي همدان در راستاي رفع نيازهاي منطقه اشاره و اظهار داشت: ايجاد مركز تحقيقات مهندسي سرد با همكاري دانشگاه بوعلي سينا و دانشگاه لولوآ سوئد در اين راستا و در جهت رفع نيازهاي منطقه بوده است.
رئيس دانشگاه صنعتي همدان احداث و تجهيز آزمايشگاه مركزي به متراژ 2200 مترمربع را از ديگر اقدامات مهم دانشگاه صنعتي در سه سال اخير دانست و افزود: راه اندازي آزمايشگاه تكنولوژي برتر TGAو DSC و DTA در استان و راه اندازي 11 آزمايشگاه آموزشي با رشد 40 درصدي نسبت به سال 1392 از ديگر اقدامات مهم دانشگاه صنعتي همدان در ساليان اخير بوده است.
وي از بهبود 60 درصدي نسبت عضو هيأت علمي به ازاي دانشجو خبر داد و افزود: افزايش تعداد دانشجويان مقطع تحصيلات تكميلي به ميزان 9 برابر، درخشش فارغ التحصيلان دانشگاه در كنكور سراسري با كسب رتبه هاي تك رقمي و برگزاري دوره هاي اجباري HSE با پوشش 100 درصدي دانشجويان براي نخستين بار در ايران از دستاوردهاي مهم دانشگاه در حوزه آموزش بوده است.
نيلي عقد توافق نامه و قراردادها با دانشگاه ها و سازمان هاي دولتي و غير دولتي خبر داد و افزود: اجراي طرح مشترك راه اندازي رشته مكاترونيك با دانشگاه تربيت مدرس، اجراي طرح مشترك راه اندازي مهندسي هواي سرد با مشاركت دانشگاه بوعلي سينا و دانشگاه لولوآ سوئد، اجراي طرح پوشش زير دريائي ها با وزارت دفاع، اجراي طرح فناورانه ارزيابي پتانسيل بهينه سازي انرژي و محيط زيست استان همدان با مشاركت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اجراي طرح راه اندازي كانون شكوفائي و نوآوري و مركز رشد با مشاركت پارك علم و فناوري استان، اجراي طرح هاي صنعتي و كاربيني و كارورزي دانشجويان يا اتاق بازرگاني استان همدان و بسته كارآفريني اشتغال فارغ التحصيلان با همكاري صندوق مهر اميد از مهمترين تفاهنمامه ها و قراردادها دانشگاه در سه سال اخير بوده است.
7523/6993
خبرنگار: مرضيه بختياري**انتشار: اكبر بهاروند
تغيير روابط صنعت و دانشگاه از راهبردهاي اساسي دانشگاه صنعتي همدان
۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۲۱:۵۵
کد خبر:
82502468
همدان-ايرنا- رئيس دانشگاه صنعتي همدان گفت: تغيير روابط صنعت و دانشگاه از راهبردهاي اساسي دانشگاه صنعتي همدان است.