به گزاش ايرنا، متخصصان بر اين باورند در صورت كسب مهارتهاي رفتاري، امكان تنشهاي كوچك در خانواده كه ميتواند زمينه ساز اختلافات جدي باشد به حداقل ممكن كاهش خواهد يافت.
كارشناسان، مهريه و آسيبهاي آن مانند نبود امنيت مالي براي زنان و مشكلات پرداخت آن براي مرد، نگاه جامعه به زن و مرد مطلقه، آسيبهاي اجتماعي، روحي، رواني و خانوادگي، تهديدهاي اجتماعي و فردي فرزندان طلاق را از كمترين پيامدهاي فروپاشي بنيان خانواده با پديده طلاق ميدانند.
سالانه 750 هزار مورد ازدواج در كشور ثبت ميشود كه از هر چهار و سه دهم ازدواج، يك مورد به طلاق منجر ميشود.
** استفاده از فريضه امر به معروف و نهي از منكر راهكاري براي كاهش طلاق
استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت كه كاهش 2 آسيب اجتماعي خودكشي و طلاق در اولويت برنامههاي ستاد امر به معروف و نهي از منكر اين استان باشد.
سيد موسي خادمي اظهار داشت: خودكشي و طلاق 2 آسيب اجتماعي جدي در كهگيلويه و بويراحمد است كه بايد در حوزه امر به معروف و نهي از منكر به آنها پرداخته شود.
وي افزود كه ستاد امر به معروف و نهي از منكر اين استان در زمينه كاهش و مقابله با اين 2 آسيب اجتماعي تلاش و فعاليت بيشتري كند.
خادمي عنوان كرد كه ستاد امر به معروف و نهي از منكر كهگيلويه و بويراحمد آسيبهاي اجتماعي را به ستادهاي شهرستاني اعلام كند و هر چه سريعتر نيز اقدامهاي لازم شامل سخنراني و برگزاري نشستهاي آموزشي توسط اين ستادها آغاز شود.
** تلاش براي كاهش آسيبهاي اجتماعي اولويت دولت يازدهم
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت كه دولت يازدهم به حوزه كاهش و مقابله با آسيبهاي اجتماعي ورود جدي پيدا كرده است.
فتاح محمدي اظهار داشت: وزارت كشور اقدام به جمع بندي انواع آسيبهاي اجتماعي و ارائه راهكارهاي كاهش و مقابله با آنها كرده است.
وي افزود كه 9 دستگاه اجرايي كهگيلويه و بويراحمد براي كاهش و مقابله با آسيبهاي اجتماعي مأموريتهايي بر عهده دارند.
محمدي بيان كرد: تاكنون اقدامهاي ارزندهاي از جمله برگزاري دورههاي آموزشي در زمينه كاهش و مقابله با آسيبهاي اجتماعي در كهگيلويه و بويراحمد شده و نيازمند كار بيشتري دراين استان است.
** سير صعودي طلاق در كهگيلويه و بويراحمد
مديركل ثبت احوال كهگيلويه و بويراحمد گفت: نسبت ازدواجهاي ثبت شده به طلاق سير صعودي دارد.
محمد علي تقوي گفت: به ازاي هر پنج ازدواج در كهگيلويه و بويراحمد يك مورد به طلاق منجر ميشود كه بيشترين طلاقهاي ثبت شده نيز در سالهاي نخست زندگي مشترك بوده است.
وي يادآور شد كه بررسيها نشان ميدهد كه بخش عمدهاي از اين طلاقها مربوط به ازدواجهاي دانشجويي است.
** ضرورت فراگيري مهارتهاي رفتاري
كارشناس اورژانس اجتماعي بهزيستي گچساران در جنوب كهگيلويه و بويراحمد گفت كه مهارتهاي گفت و گو، تصميم گيري در حل مساله و مديريت هيجانها به ويژه كنترل خشم مهمترين نيازهاي زوجها براي كاهش طلاق است.
زهرا عزيزي افزود كه مشاوره با افراد متخصص در حين زندگي براي رفع اختلافات كوچك ضروري است كه اين امر به فرهنگ سازي از سوي رسانههاي ارتباط جمعي نياز دارد.
وي گفت: آموزش مهارتهاي زندگي قبل از ازدواج نيازي است كه زوجها براي فراگيري آن بايد جديت بيشتري داشته باشند.
عزيزي با اشاره به اينكه علل و عوامل طلاق در مناطق مختلف كشور متفاوت است، گفت كه آسيب شناسي ريشههاي اين پديده اجتماعي در هر منطقه از سوي افراد متخصص گام ديگري براي كاهش آن است.
وي تصريح كرد: ضعف توانمنديهاي رفتاري، اختلاف سن بالاي 10 سال، فقر، بيكاري، ازدواجهاي احساسي و به دور از منطق از عمدهترين عوامل طلاق است.
كارشناس اورژانس اجتماعي بهزيستي گچساران ابراز داشت: افسردگي و افت تحصيلي فرزندان از آسيبهاي پديده شوم طلاق است.
** بهره گيري از آموزههاي ديني براي زندگي خانوادگي موفق
امام جمعه شهر دوگنبدان مركز شهرستان گچساران گفت كه كاربردي كردن آموزههاي ديني در ازدواج و ادامه زندگي براي كاهش طلاق امري ضروري است.
حجت الاسلام سيد امين الله حجازي افزود كه سادگي، قناعت، مهرباني و گذشت از خواستههاي شخصي براي تحكيم و دوام خانواده از مشخصات سبك زندگي اسلامي در خانوادههاست.
وي تصريح كرد: خانواده اسلامي تمام روشهاي آن براساس آموزههاي ديني به ويژه برگرفته از زندگي حضرت علي (ع) و فاطمه زهرا (س) است.
امام جمعه دوگنبدان گفت: خانواده كوچكترين عنصر جامعه است و داشتن كشور سالم در گرو خانوادههايي بادوام و شاداب است.
** آمار طلاق در گچساران بالاتر از ميانگين استان
رئيس اداره ثبت احوال گچساران گفت كه 365 مورد طلاق در سال 95 در اين شهرستان ثبت شد در حالي كه اين ميزان در سال 1394، 335 مورد بود.
براساس آمار موجود تنها 12 مورد طلاق در مناطق روستايي و عشاير گچساران در سال 1395 به ثبت رسيده است، درحاليكه 30 هزار نفر از جمعيت گچساران روستانشين هستند.
براساس آمار رسمي سنين 20 تا 30 سال با حدود 180 مورد بيشترين گروه سني زوجهاي طلاق را تشكيل ميدهد.
سنين 30 تا 40 سالگي با 92 طلاق در زمره دومين گروه سني طلاق در شهرستان گچساران است.
در ميان طلاقهاي ثبت شده گچساران در سال 1395، چهار مورد مربوط به گروه سني 60 تا 70 سال و 9 مورد نيز گروه سني 50 تا 60 سال است.
عطا گرجي پور افزود: در اين مدت يكهزار و 431 ازدواج در گچساران ثبت شد.
وي، تعداد ازدواجهاي اين شهرستان در سال 1394 را يكهزار و 608 مورد ذكر كرد.
شهرستان 120 هزار نفري گچساران در جنوب غربي كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
گزارشگر: فرزانه شريفي**انتشار دهنده:سيد ولي موسوي
8143/6110/8005
گچساران- ايرنا- آموزش مهارتهاي زندگي نيازي اساسي براي كاهش پديده اجتماعي طلاق است كه بايد به آن بيشتر توجه شود.