به گزارش ايرنا ، اورژانس اجتماعي يكي از برنامههاي مداخله اي با هدف پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي به شمار مي رود كه خدمات خود را از طريق خط تلفن 123، تيم سيار اورژانس و پايگاه خدمات اجتماعي ارائه مي دهد و در بحران هاي فردي ، خانوادگي و اجتماعي مداخله مي كند.
حسين اسدبيگي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مشكلات مدنظر اورژانس اجتماعي در درجه اول خشونت هاي خانگي به ويژه كودك آزاري ، بعد، همسر آزاري است و بعد از اينها خودكشي در اولويت ما قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد: خودكشي در اولويت است چراكه اين مساله منجر به از دست رفتن جان انسان ها مي شود اما تلفن ها، تماس ها و خواسته هايي كه مردم دارند در تماس با شماره تلفن 123 جدا از اين مسائل است.
**تماس با اورژانس اجتماعي براي حل مشكل جزئي زناشويي!
رئيس اورژانس اجتماعي سازمان بهزيستي كشور در خصوص تماس هاي تلفني مردم با محوريت مسائل كلي گفت: بطورميانگين سال گذشته حدود 600 هزار تماس تلفني با موضوعات كلي گرفته شد كه فقط حدود 146 هزار تماس با فعاليت هاي اورژانس اجتماعي مرتبط بود.
اسدبيگي افزود: مردم در اين تماس هاي كلي، مسائل مختلفي را بيان مي كنند بطورمثال مي گويند؛ در مورد اعتياد چكار كنيم كه اين موارد را به خط ملي اعتياد به شماره 09628 ارجاع مي دهيم.
وي تصريح كرد: بقيه تلفن ها نيز كه مرتبط به نظر مي رسند متاسفانه با آن مسائلي كه مركز مداخله در بحران و آسيب هاي اجتماعي براي آن تاسيس شده است، نيست بلكه گاهي كمك موردي مي خواهند.
وي ادامه داد: گاهي مردم درمورد اختلافات جزئي زناشويي تماس مي گيرند و به همين علت تلاش داريم كه مراكز اورژانس اجتماعي را سر و سامان بهتري دهيم و از سوي ديگر خدمات درست و مناسبي داشته باشيم و اطلاع رساني كنيم تا مردم بيشتر با آن خدمات تخصصي اصلي ما آشنا شوند و براي آن تماس بگيرند يا به مركز مداخله مراجعه كنند يا از خدمات سيار ما استفاده كنند.
**نيروي انساني به تعداد كافي نداريم
رئيس اورژانس اجتماعي سازمان بهزيستي كشور گفت: در طول 18 سالي كه از عمر مراكز مداخله در بحران و اورژانس اجتماعي مي گذرد، اين مراكز امتحان خود را پس داده و مراكز اورژانس اجتماعي نشان داده اند كه مي توانند در كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي نقش مهمي داشته باشند.
اسدبيگي، موارد خشونت هاي خانگي، خودكشي، فرار از منزل و ساير آسيب هاي اجتماعي را -كه مردم به طور روزمره ممكن است با آنها سر و كار داشته باشند- از جمله برنامه هاي هدف اورژانس اجتماعي برشمرد.
وي ادامه داد: متاسفانه در طول اين 18 سال، مردم چندان با اين خدمات آشنايي ندارند؛ ضمن اينكه نيروي انساني در اين مراكز به تعداد كافي نيستند كه بتوانند پاسخگوي مردم باشند.
رئيس اورژانس اجتماعي سازمان بهزيستي كشور گفت: هنگامي كه يك بار در رسانه ها به ويژه صدا و سيما تلفن 123 و اورژانس اجتماعي را مطرح مي كنيم، يكباره سيل تلفن ها و نيازها و خواسته هاي مردم سرازير مي شود و همكاران ما پشت سرهم اين تلفن ها را جواب مي دهند كه اين امكانات به ويژه در شهرستان ها نيست.
اجتمام**9185**1776
مصاحبه كننده : سادات حسيني خواه** انتشار: ليلا خطيب زاده
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تهران - ايرنا - رئيس اورژانس اجتماعي سازمان بهزيستي كشور از مردم خواست خشونت هاي خانگي به ويژه كودك آزاري و همسر آزاري را با مركز اورژانس اجتماعي يا شماره تلفن 123 درميان بگذارند.