۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۹:۴۶
کد خبر: 82521830
T T
۰ نفر
وزیر ارشاد: رعایت كرامت اصحاب فرهنگ و هنر مورد توجه دولت است

تهران- ایرناـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اعتماد سازی مبتنی بر رعایت كرامت و منزلت اصحاب فرهنگ و هنر مورد توجه دولت است زیرا این موضوع زیرساخت توسعه كشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا صالحی امیری روز دوشنبه در نشستی با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان دماوند كه در سالن اجتماعات فرهنگسرای كوثر این شهرستان برگزار شد گفت: آنچه از ابتدای دولت تا به امروز به آن باور داریم، پایداری خدمت به مردم و آشتی با اصحاب فرهنگ و هنر است زیرا بدون اعتماد متقابل امكان كار در كشور وجود ندارد و این اعتماد سازی با حرف و سخنرانی صورت نمی گیرد بلكه باید در عمل ثابت شود.
وی بیان كرد: برای توسعه فرهنگ نیاز به امنیت فرهنگی داریم و این امنیت فرهنگی یعنی همگان توانایی اندیشیدن، نوشتن و گفتن و آزادی فكر و قلم و بیان، داشته باشند كه این مهم زمینه خلاقیت، شكوفایی و پویایی را در جامعه و بین هنرمندان افزایش می دهد.
صالحی امیری با اشاره بر اهمیت تنوع فرهنگی در كشور گفت: ما در جمهوری اسلامی زندگی می كنیم كه مبنای حركت آن بر پایه مردمسالاری دینی است و لذا باید اصل تنوع را كه متشكل از تنوع فكری، قومی و جنسیتی را به رسمیت بشناسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تقویت عدالت فرهنگی در جامعه اشاره كرد و گفت: پیام روشن سفرهای استانی ما این است كه بیان كنیم تهران ایران نیست زیرا هدف ما تقسیم عادلانه سرمایه های فرهنگی در تمام كشور است.
وی ادامه داد: یكی از سیاست های دولت تا پایان برنامه ششم توسعه واگذاری فعالیت های اجرایی و هنری به خود هنرمندان و اصحاب آن است و تنها وزارتخانه به سرمایه گذاری نظارت و هدایت بپردازد و مابقی فعالیت ها به خود هنرمندان واگذار شود.
صالحی امیری همچنین به اقدامات صورت گرفته توسط دولت تدبیر و امید طی مدت گذشته در حوزه فرهنك و هنر اشاره كرد و گفت: در حوزه سینما از حدود 90 فیلم بلند به حدود 200 فیلم بلند، از 2 هزار فیلم كوتاه به بیش از 3 هزار و 200 فیلم كوتاه، از تعداد 320 سالن سینمایی به 480 سالن سینمایی و از تعداد 8 میلیون تماشاگر در سالن 91 به 25 میلیون تماشاگر در سالن 95 رسیدیم.
وی خاطرنشان كرد: در حوزه كتاب از 63 هزار كتاب كه در سال 91 در این كشور منتشر شد به 83 هزار عنوان رسیدیم كه میانگین آن 5 هزار عنوان كتاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: در سال گذشته 200 كتابخانه عمومی جدید افتتاح شد و بنا داریم با توجه به كمبود بودجه مساجد را به كتابخانه مجهز كنیم.
وی در ادامه به بیمه خبرنگاران و اصحاب فرهنگ و هنر اشاره كرد و گفت: در دولت یازدهم 30 هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر به بیمه تامین اجتماعی، 12 هزار نفر از اصحاب رسانه مشمول بیمه شدند و 15 هزار و 500 نفر دارای بیمه تكمیلی هستند.
صالحی امیری یادآور شد: یكی از اقدامات ما در حمایت از هنرمندان این است كه احساس امنیت شغلی، جسمی و سلامت هنرمندان را تقویت كنیم كه در این راستا تفاهم نامه ای امضا شده تا اصحاب فرهنگ و هنر مشمول معافیت مالیات قرار بگیرند.
وی در خصوص حوزه فضای مجازی نیز گفت: فرصت تبادل اطلاعات و ایجاد امنیت برای 40 میلیون كاربر فضای مجازی در دولت یازدهم فراهم شده است.
به گفته صالحی امیری، 47 درصد كل مجوزهای صدور نشریات پس از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی در دولت یازدهم صورت گرفته است.
وی اظهار كرد: 23 هزار كانون مساجد فعال در كشور وجود دارد كه 7 هزار كانون در دولت تدبیر و امید شكل گرفته است و 2 هزار و 500 موسسه قرآنی تحت پوشش معاونت قرآنی این وزارتخانه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تقویت اخلاق فرهنگی در جامعه گفت: اخلاق باید در جامعه مركز باشد زیرا بد اخلاقی ضرر بزرگی برای توسعه زیرساخت های فرهنگی كشور است، هیچ دولت عاقلی به سرمایه خود بی توجه نیست و سرمایه ما اصحاب فرهنگ و هنر هستند و كسی كه این سرمایه ها را نداشته باشد فقیر است.
در این مراسم از آثار 6 مولف شهرستان دماوند رونمایی شد و از مولفین این شهرستان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.
در پایان این مراسم یكی از اهالی فرهنگ و هنر شهرستان دماوند به بیان مشكلات و مطالبات این افراد پرداخت.
خبرنگار: الهام حیدری - انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7246//1348
۰ نفر