۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۴۰
کد خبر: 82522998
T T
۰ نفر
ورود دام عشاير به مناطق ييلاقي فارس بعد از 23 ارديبهشت مجاز است

شيراز- ايرنا- معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس اعلام كرد: ورود دام عشاير به مناطق ييلاقي اين استان از بعد از بيست و سوم ارديبهشت ماه جاري مجاز است و ورود زود هنگام و خارج از زمان تعيين شده به اين مناطق غيرقانوني است.

به گزارش دريافتي سه شنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس، عبدالحسين يوسفي افزود: تمام گلوگاه ها و مبادي ورودي مناطق ييلاقي فارس توسط گروه هاي ثابت و سيار يگان حفاظت اين اداره كل تحت كنترل قرار دارد تا ضمن رعايت تعادل دام و مرتع، از ورود زود هنگام و بدون مجوز هرگونه دام به مراتع ييلاقي و تخريب مراتع جلوگيري شود.
وي بيان داشت: زمان حركت كوچ ماشيني عشاير و دامداران كوچ رو با استفاده از تريلر، كاميون و كاميونت نيز از بيست و سوم ارديبهشت ماه جاري انجام مي شود ضمن اينكه براي اين كار اخذ مجوز از اداره هاي منابع طبيعي و آبخيزداري و شبكه دامپزشكي استان ضروري است.
يوسفي گفت: همچنين همراه داشتن پروانه هاي چرا يا مجوزهاي قانوني در رابطه با طرح هاي مرتعداري و نيز كارت عضويت در انجمن هاي صنفي مرتعداري براي عشاير در هنگام كوچ الزامي است.
وي، عشاير را به رعايت موارد ياد شده دعوت كرد و گفت: هرگونه ورود زودهنگام به اين مناطق خارج از زمان تعيين شده غير قانوني است و در صورت تخطي از آن، پروانه چراي دامداران متخلف باطل و برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.
او بيان كرد: با توجه به هماهنگي هاي ايجاد شده، بهره برداران مستقر در مراتع قشلاقي استان هاي همجوار از جمله بوشهر، خوزستان، كهگيلويه و بوير احمد و يزد از پانزدهم فروردين 96 به مراتع ييلاقي استان فارس وارد شدند اما زمان حركت كوچ اين دسته از بهره برداران به وسيله خودرو از بيست و سوم ارديبهشت ماه به بعد تعيين شده است.
معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس در مورد ورود عشاير كوچنده به حوزه شهرستان شيراز هم گفت: زمان حركت براي ورود اين دسته از دامداران از مسيرهاي كوار، دشت ارژن و كوهمره سرخي، بعد از دهم ارديبهشت ماه جاري در نظر گرفته شده بود.
يوسفي ادامه داد: ورود زود هنگام عشاير باعث تخريب، فقير شدن مراتع و از بين رفتن آنها مي شود و در صورت همكاري مطلوب عشاير در اجراي طرح كنترل كوچ بهاره، علاوه بر افزايش علوفه موجب حفظ و احياي مراتع نيز خواهد شد.
استان فارس، داراي هفت ميليون و 300 هزار هكتار عرصه هاي مرتعي و 2 ميليون و 800 هزار واحد دامي مجاز است.
7367 /6118
دريافت خبر: عبدالله اعظمي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي