۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۲
کد خبر: 82577719
T T
۰ نفر

روغن هاي گياهي و سلامتي

۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۲
کد خبر: 82577719
روغن هاي گياهي و سلامتي

تهران- ايرنا- گزارش هاي زيادي درباره فوايد روغن زيتون از جمله در زمينه تقويت حافظه وجود دارد، اما فوايد مصرف روغن هاي ديگري همچون روغن گردو، دانه كتان، آفتابگردان، بادام زميني و آووكادو هنوز چندان براي عموم شناخته شده نيست.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، از جمله فوايد ساير روغن ها مي توان به روغن دانه كتان اشاره كرد كه يك منبع گياهي خوب از روغن هاي امگا 3 است كه در ماهي چرب يافت مي شوند و يا روغن دانه آفتابگردان كه مملو از ويتامين E است و مي تواند موجب تقويت شرايط پوستي شود.
به گفته كارشناسان تغذيه، روغن هاي مختلف بسياري مي تواند باعث تقويت سلامتي شوند و از ابتلا به طيف وسيعي از بيماري ها مانند درد مفصل و بيماري قلبي پيشگيري كنند.
در اين گزارش به فوايد سلامتي چند روغن خوراكي اشاره شده است:
***روغن زيتون فوق بكر
از فوايد مصرف روغن زيتون فوق بكر مي توان به كمك به حفظ حافظه، پيشگيري از ابتلا به زوال عقل، كاهش التهاب در بدن و كمك به بهبود وضعيت هايي مانند مشكلات پروستات، آرتريت و اگزما اشاره كرد.

***روغن نارگيل
گرچه روغن نارگيل مملو از چربي هاي اشباع است كه با ابتلا به بيماري قلبي ارتباط دارند، اما اين روغن در عين حال حاوي نوعي چربي به نام اسيد لوريك است كه مي تواند براي درمان عفونت هاي ويروسي و باكتريايي مفيد باشد.

***روغن دانه كتان
روغن دانه كتان منبع خوبي از يك نوع روغن امگا 3 - از اسيد هاي چرب ضروري براي بدن - به نام ALA است و نيز هورمون هاي گياهي آن براي زنان يائسه مفيد است .

***روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان مملو از ويتامين E است، به طوري كه يك قاشق سوپخوري اين روغن مي تواند نزديك به 50 درصد ويتامين E توصيه شده روزانه فرد را تامين كند.

***روغن گردو
روغن گردو مملو از اسيدهاي چرب امگا 3 'ALA' است . مقداري از اين روغن به دو اسيد چرب امگا 3 ديگر به نام هاي EPA و DHA تبديل مي شود كه مي تواند باعث كاهش التهاب درون بدن شود و از ابتلا به بيماري قلبي پيشگيري كند.

***روغن بادام زميني
اين روغن مملو از چربي هاي اشباع نشده است كه به افزايش كلسترول HDL و كاهش كلسترول بد LDL كمك مي كند.

***روغن آووكادو
يك مطالعه نشان داد كه استفاده از اين روغن جذب تركيبات تقويت كننده سلامتي به نام كارتنوئيدها و لوتئين را از يك سالاد مخلوط در قياس با يك سالاد بدون روغن آووكادو، بيش از 15 برابر افزايش مي دهد.

***روغن كلزا
اين روغن تعادلي از اسيدهاي چرب امگا3، 6 و 9 دارد كه براي مفصل، مغز و سلامت قلب مفيد است و امگا 3 بيشتري نسبت به روغن زيتون دارد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر