۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۵۵
کد خبر: 82580313
T T
۰ نفر
ساخت كاتاليستي كه قادر به توليد هيدروژن از آب است

تهران- ايرنا- محققان با استفاده از نانوذرات و با الهام از طبيعت، موفق به ساخت كاتاليستي شدند كه قادر به توليد هيدروژن از آب است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، محققان آزمايشگاه ملي آرگونه موفق به ساخت نانوزيست كاتاليستي شدند كه مي‌تواند نور خورشيد را به هيدروژن تبديل كند كه اين كار در دماي محيط و pH خنثي آب صورت مي‌گيرد.
اين كاتاليست از پمپ غشائي پروتون و نانوذرات نيمه‌هادي دي‌اكسيد تيتانيوم تشكيل شده‌ است كه درصورت تابش نور سبز قادر به توليد 240 ميكرومول هيدروژن در هر ساعت است.
اين پروژه گامي موثر به سوي توليد سيستم‌هاي زنده مصنوعي به‌منظور توليد انرژي سبز به شمار مي آيد و از طريق آن، هيدروژن مي‌تواند به‌صورت زيست‌سازگار جايگزين سوخت‌هاي فسيلي شود به ويژه كه اگر هيدروژن به‌صورت الكتروشيميايي ازآب يا الكتروكاتاليستي ساخته شود.
سل‌هاي فتوالكتروشيميايي مي‌توانند براي توليد هيدروژن استفاده شوند به اين شكل اين سل‌ها داراي ساختار الهام گرفته از مواد زنده بوده و قادرند آب را براي اين كار تجزيه كنند.
النا روژكوا از محققان اين پروژه با همكاري محققاني از موسسه فناوري و فيزيك مسكو روي توسعه فتوكاتاليست‌هاي نانوبيويي كار مي‌كند كه مي‌توان از آنها براي توليد هيدروژن استفاده كرد.
در اين سامانه از آرايش غير كووالانسي پمپ پروتون باكتريورودوپسين (bR) و نانوذرات نيمه‌هادي دي‌اكسيد تيتانيوم استفاده شده ‌است.
در طبيعت با تابش نور خورشيد، پمپ‌هاي bR كار كرده و انتقال پروتون انجام مي‌شود و اين فرآيند موجب گراديان الكتروشيميايي براي سنتز ATP مي‌شود.
در مطالعات پيشين، محققان با استفاده از پمپ استخراج شده از هالوباكتري‌ها اقدام به توليد اين ساختار هيبريدي كردند تا با استفاده از نور خورشيد هيدروژن توليد كنند، در اين پروژه يك گام به جلو گذاشته شده و امكان توليد يك ساختار كاملا مصنوعي فراهم شده ‌است.
روژكوا مي‌گويد: ما از فناوري نانوديسك غشاء مصنوعي در اين پروژه استفاده كرديم كه براي توليد سامانه‌هاي زيست‌شناسي ساختاري مناسب است، به دليل ساختار طبيعي منحصر به فرد اين پروژتئين و يك‌نواختي نانو داربست غشاء مصنوعي، معماري زيستي سنتزي مي‌تواند با استفاده از نانوخوشه‌هاي نيمه‌هادي دي‌اكسيدتيتانيم كه با اتم‌هاي پلاتين تقويت شده، خودآرايي دهد.
چنين سيستمي مي‌تواند نور مرئي را براي توليد هيدروژن مورد استفاده قرار دهد.
علمي **1311**1055
تنظيم كننده: محمد علي صنايعي**انتشار: زينب كارگر
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر