۱۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۴۸
کد خبر: 82584513
T T
۰ نفر
پیش بینی حدود 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز هنرستان های كشور

بجنورد -ایرنا- مدیركل دفتر آموزش‌های كاردانش وزارت آموزش وپرورش با بیان اینكه اعتبار تجهیز هنرستان ها در سال 96 نسبت به پارسال رشد چند برابری دارد؛ گفت: امسال حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع مختلف برای تجهیز هنرستان های كشور پیش بینی شده است.

سیدمصطفی آذركیش روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بجنورد اظهار كرد: امسال اعتبار تجهیز هنرستان ها از سه محل شامل ردیف اختصاصی تجهیز هنرستان ها، 2 درصد درآمد فروش گاز و اعتبار تسهیلاتی از محل بانك ها تامین می شود.
وی تصریح كرد: در بودجه سال امسال 540 میلیارد ریال اعتبار از محل ردیف اعتباری تجهیز هنرستان ها، برای تجهیز این آموزشگاه ها منظور شده است كه این رقم در سال گذشته 350 میلیارد ریال بود.
وی افزود: از محل 2 درصد درآمد فروش گاز نیز اختصاص 450 میلیارد ریال به تجهیز هنرستان های كشور پیش بینی شده است كه امید می رود محقق شود.
مدیركل دفتر آموزش‌های كاردانش وزارت آموزش و پرورش تصریح كرد: امسال 2 هزار میلیارد ریال نیز از محل منابع بانكی برای به روز آوری و تجهیزات و كارگاه ها و هنرستان های سطح كشور دیده شده است.

* آموزش 55 هنرآموز در خارج از هنرستان ها
آذركیش درباره نیاز هنرستان به خرید تجهیزات جدید گفت: بیقین هر ساله نیازهای جدید برای به روزآوری و خرید تجهیزات ایجاد و نیازها از طرف استان ها اعلام می شود، البته، این نیازها در همه رشته ها یكسان نیست.
وی افزود: وضعیت به روزرسانی تجهیزات و كارگاه ها در برخی از رشته ها مناسب و قابل قبول است اما برخی رشته ها نیاز به تجهیزات جدید دارد.
مدیركل دفتر آموزش‌های كاردانش وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: برخی از نیازهای ما به تجهیزات، در مراكز خارج از هنرستان ها تامین می شود.
وی تصریح كرد: تلاش داریم تا از ظرفیت خارج از هنرستان ها همچون ظرفیت واحدهای صنعتی در شهرك های صنعتی، مراكز آموزش فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی و سایر مراكز استفاده كنیم.
به گفته مدیركل دفتر آموزش‌های كاردانش وزارت آموزش و پرورش اكنون 55 هزار نفر از هنرجویان، آموزش های مورد نیاز را در خارج از هنرستان ها فرا می گیرند.

* رشته های هنرستانی مطابق نیاز بازار است
آذركیش در باره حذف و یا ایجاد رشته های جدید در هنرستان های كشور گفت: اكنون تقریبا تمام رشته های موجود در هنرستان ها به روز رسانی شده و مطابق با نیاز بازار كار و استانداردهای دستگاه ها ایجاد شده اند.
وی تاكید كرد: اكنون 153 رشته در هنرستان های كشور دایر است كه تقریبا به روزرسانی شده اند.
مدیركل دفتر آموزش‌های كاردانش وزارت آموزش و پرورش با تاكید بر اینكه آموزش ها در هنرستان ها همراه تولید است رشته های شاخه كار دانش تولید محور و یا خدمت محور هستند و بر این اساس بخش زیادی از دانش آموزان پس از دانش آموختگی در دوره متوسطه وارد بازار كار می شوند.

* 64 درصد از هنرستانی ها پس از دانش آموختگی وارد بازار كار می شوند
آذركیش با بیان اینكه 64 درصد از دانش آموزان پس از فارغ التحصل شدن از هنرستان ها وارد بازار كار می شوند، اظهار كرد: اكنون هفت هزار هنرستان در سطح كشور وجود دارد كه چهار هزار و 300 باب از این آموزشگاه ها هنرستان های كاردانش و مابقی هنرستان های فنی و حرفه ای هستند.
وی شمار دانش آموزان هنرستان ها 650 هزار نفر عنوان كرد و گفت: 350 هزار دانش آموز در هنرستان های كاردانش و مابقی در هنرستان های فنی و حرفه ای تحصیل می كنند.
كانال تلگرامی این خبرگزاری به نشانی https://t.me/irnabojnurd در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای استان است.
نشانی صفحه اختصاصی ایرنای خراسان شمالی در اینستاگرام هم https://www.instagram.com/irnabojnurd است.
7185/ 6042 خبرنگار: كبری علی آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
۰ نفر