۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۹:۱۰
کد خبر: 82587033
T T
۰ نفر
15هزار و 580 دانش آموز قزويني در پايه نهم انتخاب رشته مي كنند

قزوين-ايرنا-معاون آموزش متوسطه اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين از اجراي برنامه هدايت تحصيلي دانش آموزان پايه نهم خبر داد و گفت:15هزار و 580 دانش آموز اين پايه در سال جاري انتخاب رشته مي كنند.

به گزارش ايرنا، سعيد پاينبرد سه شنبه شب در نشست شوراي آموزش و پرورش استان قزوين افزود: در سال جاري فرم سفيد هدايت تحصيلي را به مناطق آموزشي ارائه شده تا با توجه به امكانات، ظرفيت ها،محدوديت ها و نيازهاي خود در زمينه هدايت تحصيلي دانش آموزان اقدام كنند.
وي با اشاره به تشكيل پرونده الكترونيك براي تمام دانش آموزان پايه نهم در سامانه همگام،اضافه كرد: يك هزار و 191دانش آموز به ميزان هفت درصد از كل دانش آموزان اين پايه متقاضي تحصيل در رشته رياضي،پنج هزار و 456نفر متقاضي تحصيل در تجربي و چهار هزار و 381نفر متقاضي تحصيل در علوم انساني هستند كه در مقايسه بين ظرفيت و تقاضا شاهد تقاضاي زياد نسبت به ظرفيت در رشته علوم تجربي هستيم.
پاينبرد با اشاره به گرايش بالاي دانش آموزان به رشته تجربي و استقبال كم از رشته هاي فني و حرفه اي و كاردانش ادامه داد:اين در حالي است كه بر اساس برنامه ششم توسعه بايد 50درصد كل دانش آموزان تا پايان سال 1400 به فني و حرفه اي و كاردانش هدايت شوند.
وي، استاندارد نبودن فضاهاي آموزشي هنرستاني،اشباع شدن بازار از رشته هاي موجود و نياز به رشته هاي جديد،نياز به تجهيزات جديد جهت ايجاد رشته هاي جديد،جايگزين كردن تجهيزات فرسوده با تجهيزات مدرن و نياز به جذب نيروي متخصص را از جمله دلايل گرايش كم دانش آموزان به تحصيل در هنرستان ها عنوان كرد.
پاينبرد در ادامه با اشاره به موفقيت هاي هنرستان هاي استان در سال جاري از كسب رتبه چهارم مسابقات علمي عملي شاخه فني و حرفه اي كشور،رتبه دوم جشنواره هنرهاي تجسمي،رتبه سوم قبولي هنرجويان در كنكور فني و حرفه اي آموزشكده ها و دانشكده هاي فني و حرفه اي كشور خبر داد.
معاون آموزش متوسطه اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين همچنين راه اندازي سامانه اشتغال پايدار جهت طرح آموزش همراه با توليد و معرفي قابليت هاي هنرستان هاي استان و ايجاد رشته مكاترونيك در هنرستان شهيد چمران براي اولين بار در كشور را از ديگر دستاوردهاي هنرستان هاي استان ذكر كرد.
وي ادامه داد: در راستاي ايجاد رشته هاي جديد برنامه ريزي كرده ايم تا رشته هاي تراش سنگ هاي قيمتي،تعمير دستگاه هاي پزشكي،تربيت كودك، تذهيب و تشعير، برنامه سازي بازي هاي رايانه اي،انيميشن (پسرانه) سراجي كيف و كفش،صنايع دستي (فرش) در هنرستان هاي استان براي سال تحصيلي آينده در راستاي نيازهاي بازار كار استان و كشور ايجاد شود.
پاينبرد اضافه كرد: پيشنهاد مي شود به منظور پيشبرد اجراي طرح مهر آموزش و پرورش، فضاسازي و بهسازي مدارس توسط دستگاه هاي مختلف انجام و در قبال آن برنامه هاي نمادين آن دستگاه در همان مدرسه صورت گيرد.
استان قزوين داراي 105هنرستان با 6هزار و 189هنرجوي كاردانش و چهار هزار و 25هنرجوي فني و حرفه اي است كه اين تعداد هنرجو 40.4درصد كل دانش آموزان متوسطه دوره دوم استان را تشكيل مي دهند.
7388*3013
خبرنگار: پريسا نوروزي**انتشار دهنده: رضا اولادي