به گزارش ایرنا، دادگاه عالی هند چندی اقدام تعدادی از رهبران حزب بهارتیا جاناتا(بی جی پی) در تخریب مسجد بابری را تلاشی برای ایجاد دشمنی و تفرقه در كشور دانست و اعلام كرد دادگاه عالی بار دیگر پرونده تخریب این مسجد را به جریان می اندازد.
تعدادی از قضات دادگاه عالی هند اعلام كردند دادگاه رسیدگی به اتهامات چند رهبر حزب بی جی پی ازجمله 'ال كی آدوانی'،' ام ام جوشی' و 'اوما بهارتی' در خصوص تخریب مسجد بابری بار دیگر برگزار می شود.
دادگاه عالی هند همچنین اعلام كرد باید رسیدگی به اتهام های رهبران بی جی پی تا دو سال آینده به پایان برسد.
پیش از این دادگاه عالی الله آباد، عاملان تخریب مسجد بابری را از اتهامات تبرئه كرده بود.اما دادگاه عالی چند ماه پیش اعلام كرد قصد دارد پرونده های مسجد بابری را بار دیگر وارد روند قضایی كند.
بر اساس تحقیقات سازمان امنیتی هند ' ال كی آدوانی' یكی از رهبران شناخته شده حزب بی جی پی و 20 نفر دیگر با تخریب مسجد بابری، متهم به ترویج دشمنی میان ادیان مختلف هند شده اند.
تاكنون بارها شمار زیادی از مسلمانان ،احزاب سیاسی و اجتماعی و حتی هندوها با برگزاری تجمع های مختلف خواستار مجازات عوامل تخریب مسجد بابری شده اند.
مسجد بابری روز ششم دسامبر سال 1992میلادی ( 15 آذر1371) در شهرك «آیودیا» در ناحیه «فیض آباد» در ایالت اوتارپرادش از سوی افراط گرایان هندو تخریب شد.
گروهی ازهندوهای افراطی از نوامبر سال 1949 ( آبان 1328) ادعا كردند كه مسجد بابری پس از تخریب معبد «رام» ساخته شده است و نزدیك منبر این مسجد جایگاه تولد«رام » یكی از خدایان هندوها است .
به دنبال این اختلافات، دولت این مسجد را تعطیل كرد واین قضیه مدت ها مسكوت ماند.اما دراوایل دهه 1980میلادی قضیه«مسجد بابری» و «معبد رام» دوباره مطرح شد.
یك سازمان افراطی هندو به نام «ویشو هندو پریشاد» «شورای جهانی هندوها» برای ساخت معبد رام در محل مسجد بابری یك نهضت سراسری در كشور را آغاز كرد.
درسال 1986میلادی در زمان دولت «راجیو گاندی» نخست وزیر وقت هند، دادگاه محلی فیض آباد حكم به باز كردن در مسجد بابری داد. از آن زمان به بعد تنها هندوها اجازه یافتند به این مسجد و در جایی كه مدعی هستند «محل تولد رام» است، وارد شوند.
پس از آن،حركتی برای احداث معبد رام به راه افتاد و در روز ششم ماه دسامبر (15آذر)هزاران نفر ازافراط گرایان هندو در شهرك آیودیا تجمع كردند و در حضور نیروهای امنیتی این مسجد تاریخی را كه در زمان «ظهیرالدین محمد بابر» بنیانگذار پادشاهی خانواده مغول در هند و از سوی «میر باقی» یكی از فرماندهان بابر در سال 1527میلادی ( 906 هجری شمسی ) ساخته شده بود،تخریب كردند.
آساق**انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد
دهلی نو-ایرنا- دادگاه عالی هند روز جمعه اعلام كرد بزودی رسیدگی به درخواست تجدید نظر در حكم تخریب مسجد بابری را آغاز می كند.