نشریه "هندو" روز شنبه نوشت: مسجد بابُری نام مسجدی در شهر آیودیا (آیودهیا یا آجودهیا) در بخش فیض آباد در ایالت اوتارپرادش هند در یکصد کیلومتری شرق لکنهو در ایالت اوتار پرادش است که برفراز تپهای به نام «رام کوت» به معنی «قلعه رام» وجود داشت. این مسجد که در اوایل سده دهم هجری/ شانزدهم میلادی به دستور ظهیرالدین محمد بابُر بنا شده بود در سال ۱۹۹۲ یا ۱۳۷۱ شمسی توسط هندوهای افراطی تخریب شد. این افراد معتقدند که مسجد در محل زادگاه خدای آنها راما بنا شده بود و پیشتر معبدی در آن مکان قرار داشته که در زمان بابر تخریب شده است.
بر اساس این حکم دادگاه عالی هند، ۲.۷۷ هکتار زمین در آیودها برای ساخت معبد رام در اختیار هندو ها و همچنین ۵ هکتار برای ساخت مسجدی جدید در منطقه ای دیگر در اختیار مسلمانان قرار خواهد گرفت.
دادگاه عالی هند به دولت هند سه ماه مهلت داده است تا مکانیسم اجرایی کردن این دستور را معرفی نماید.
روز شنبه پیش از صدور دادگاه عالی در این خصوص، بیش از ۲۰ هزار نیروی امنیتی هند در ایالت اوتار پرادش مستقر شدند تا از بروز ناآرامی و خشونت جلوگیری نمایند.
همچنین محدودیت های رفت و آمد در دهلی نو ایجاد شده است.
مسجد تخریب شده بایری توسط هندها
دادگاه عالی هند امروز در حکم خود اعلام کرد که شواهد تاریخی نشان می دهند که پیش از ساخته شدن مسجد بابری، این منطقه یک محل مقدس برای هندو ها بوده است.
از زمان تسلط انگلیسیها بر شبه قاره هند تاکنون مسجد بابری موضوع درگیریهای خونین میان هندوها و مسلمانان بوده است. پیش از تخریب مسجد، خشونت بر سر این اختلاف هر از گاهی فوران میکرد و مقامات مدنی آن را با وعده ساخت معبد یا استفاده از این مسجد به عنوان محل عبادت فرو مینشاندند اما با تخریب مسجد بابری ناآرامیها و درگیریهای متعدد و شدیدی آغاز شد که ابعاد مذهبی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی پیدا کرده است و تاکنون حدود ۲۰۰۰ نفر که بیشتر آنان مسلمان هستند در این درگیریها جان باختهاند.
نظر شما