۳ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82609555
T T
۰ نفر
جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» راهی برای احیای سنت‌های فرهنگی

سمنان- ایرنا- سرپرست معاونت گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: برگزاری جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» راهكاری برای احیای غذاهای سنتی و معرفی غذاهای بومی مهجور مانده یا در حال فراموشی است.

مریم سلمانیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، هدف از برگزاری این دست جشنواره ها را تنوع‌بخشی به جاذبه‌های گردشگری و تبدیل غذاهای بومی و سنتی به یكی از جاذبه‌های هر منطقه و ترغیب رستوران‌ها برای قراردادن غذاهای محلی در فهرست غذای خود بیان كرد.
وی بیان داشت: به همین منظور استان سمنان از یكم تا سوم شهریور 96 میزبان جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری است و استان‌های منطقه چهار شامل سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی در این جشنواره به رقابت می پردازند.
وی، برندسازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری جهان، استانداردسازی واحدهای پذیرایی ملی و بومی، جذب گردشگر، حمایت از تنوع فرهنگی و غذایی و معرفی غذاهای سالم به مردم و گردشگران را از اهداف این رویداد عنوان كرد.
وی گفت: در این جشنواره غذاهای محلی استان‌های سمنان، خراسان‌رضوی، جنوبی و شمالی معرفی می‌شود و برگزیدگان بخش غذای این رویداد گردشگری به فهرست غذاهای رستوران و مراكز پذیرایی كشور افزوده می‌شوند.
سلمانیان یادآور شد: برگزاری مسابقه انتخاب پیش‌غذا و دسر و دمنوش برتر محلی و برپایی غرفه‌های ارائه غذاهای سنتی استان و صنایع دستی مرتبط با سفره ایرانی نیز از دیگر بخش های این رویداد است.
وی ادامه داد: در بخش عرضه غذاهای سنتی و بومی، مراكز عرضه غذا ، با عرضه غذاهای سنتی و بومی به بازدیدكنندگان به معرفی این گونه از غذاها می پردازند و در بخش مسابقه غذاهای سنتی و بومی ، هر استان سه غذا، سه پیش غذا، سه دسر و سه دم نوش را برای بخش مسابقه معرفی می‌كند وآشپزها و مراكز تهیه غذا ، غذاهای خود را برای شركت در مسابقه در معرض داوری از نگاه مردم وكمیته داوران قرار می‌دهند .
سلمانیان افزود: انتخاب بهترین آشپز ، بهترین رستوران هریك از استان‌های شركت كننده و بهترین مركز عرضه غذای استان از جمله بخش‌های این جشنواره است و در پایان جشنواره با رای گیری از مردم و نظر داوران در هر استان یك غذا ، یك پیش غذا و یك دسر ویك دم نوش به عنوان شاخص ترین انتخاب و اعلام می‌شود.
سرپرست معاونت گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: مراكز عرضه غذایی شامل رستوران‌ها ، سفره خانه‌های سنتی ، رستوران‌های مراكز اقامتی شامل هتل، متل، مهمانپذیر، اقامتگاه‌های بوم گردی و اقامتگاه‌های سنتی، رستوران‌های موجود در مراكز تفریحی و گردشگری و واحد های پذیرایی بین راهی امكان شركت در این جشنواره را دارند .
به گزارش ایرنا، استان سمنان در سال گذشته با سه غذای اصلی شامل ته چین گرمسار، دیگی سنگسر و سبزی پلوی سمنانی در بخش مسابقه غذای اصلی شركت كرد و سرآشپزهای استان سمنان با ارائه خوراك های بومی- محلی، رتبه‌های برتر رویداد گردشگری سفره ایرانی در مشهد را از آن خود كردند.
علاقه‌مندان برای كسب اطلاعات بیشتر و شركت در جشنواره سفره ایرانی ، فرهنگ گردشگری می توانند همه روزه و در ساعات اداری با شماره33300817-33300075- 023 داخلی 162 تماس بگیرند.
7341/6103 خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشار دهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.