۴ مرداد ۱۳۹۶، ۷:۲۴
کد خبر: 82610214
T T
۰ نفر

چالش استراليا و چين به دانشگاه ها كشيد

۴ مرداد ۱۳۹۶، ۷:۲۴
کد خبر: 82610214
چالش استراليا و چين به دانشگاه ها كشيد

كوالالامپور- ايرنا - در حالي كه چالش دولت هاي استراليا و چين به دليل آنچه اقدام تحريك كننده پكن در آبهاي درياي جنوبي چين خوانده مي شود و بحث جاسوسي رو به افزايش است، بخش از اين چالش ها به دانشگاه هاي استراليا كشيده شد.

به گزارش ايرنا، شبكه خبر آسيا آسيا روز چهارشنبه اعلام كرد دانشگاه هاي موناش و ملبورن طي روزهاي گذشته شاهد نصب برخي پوسترهاي نژادپرستانه عليه چيني ها بود.
در اين پوسترها به زبان چيني نوشته شده است دانشجويان چيني اجازه ورود به ساختمان دانشگاه را ندارند و يا اينكه با اخراج مواجه مي شوند.
مقامات اين دو دانشگاه استراليا از نصب اين پوسترهاي ضد چيني 'نژادپرستانه و تنفرانگيز' كه در نقاط مختلف اين دانشگاه ها نصب شده است، انتقاد كردند.
برخي از دانشجويان با اظهار تعجب از اين اقدام اعلام كردند اطلاع ندارند چه فردي در نخستين روز ترم جديد دست به اين اقدام زده، اما به هر حال 'اين اقدام اصلا جوك خنده داري نيست'.
در برخي از اين پوسترها آرم انجمن محققان و دانشجويان چيني ملبورن، انجمن دانشجويان چيني موناش و همچنين اتحاديه ملي دانشجويان قرار داده شده است.
اين سه انجمن دانشجويي با صدور اطلاعيه هايي اعلام كردند از آرم آنها بدون اجازه استفاده شده است.
دانشگاه موناش كه 23 مورد از پوسترهاي نصب شده را از محل دانشگاه برداشته است، در اقدامي مشابه با دانشگاه ملبورن با پيگيري از طريق دوربين هاي مدار بسته ضمن اطلاع دادن به پليس از دانشجويان خواست با كساني كه تحت تاثير اين رويداد قرار گفته اند، همدلي كنند.
اين رويداد در كنار برخي جريانات ضد چيني، مي تواند چيني هاي مقيم استراليا را تحت تاثير قرار داده و روابط دو كشور را با پيامدهاي احتمالي مواجه سازد.
پيش از اين در ماه مه سال جاري نيز 'دنيس ريچاردسون' دبير سابق وزارت دفاع استراليا، چين را متهم به جاسوسي و كارهاي 'غيرمنطقي' براي نفوذ بر جوامع چيني و رسانه ها در اين كشور كرد.
وي ادعا كرده بود جاسوسان چيني در استراليا بسيار فعال هستند.
دبير سابق وزارت دفاع استراليا، ادعا كرده بود دولت چين از چيني هاي استراليا به عنوان چشم ناظر در داخل جوامع اين كشور استفاده مي كند و به طور موثر برخي از رسانه هاي چيني زبان استراليا را در كنترل دارد.
اين در حالي است كه رئيس سازمان جاسوسي داخلي استراليا نيز چند ماه پيش به احزاب عمده سياسي در مورد دريافت كمك هاي مالي هشدار داد و مدعي شد برخي از اهدا كنندگان ارتباط قوي به دولت چين داشته اند.
نيروي دفاعي استراليا اوايل هفته جاري اعلام كرد كه يك كشتي جاسوسي چين در سواحل اين كشور و در نزديكي محل برگزاري رزمايش مشترك بين ارتش هاي آمريكا، نيوزيلند و استراليا مشاهده شده است.
'گلوبال تايمز' نشريه بسيار مهم ارگاني چين نيز اخيرا نوشت استراليا به جاي اينكه دائما به پكن اتهاماتي وارد كند، بهتر است دست از جاسوسي و سرقت فناوري هاي چين بر دارد.
اگرچه استراليا همواره بر ادامه روابط خود با چين تاكيد داشته، اما ورود چالش ها از سطح دولت ها به سطوح اجتماعي مي تواند روابط كانبرا و پكن را تحت تاثير قرار دهد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي