به گزارش ایرنا پیش از این دولت چین نسبت به سفر اتباع خود به استرالیا هشدار داده بود همزمان روابط تجاری دو کشور وارد مرحله ای تنش زا شده و ممنوعیت هایی برای ورود کالا در نظر گرفته شده است.
به دنبال این قضایا وزارت آموزش و پرورش چین هم بیانیه ای منتشر کرد و در آن از دانشجویان خواست مراقب بازگشت خود به استرالیا به دلیل مهار نشدن کامل کرونا و شماری از اقدامات تبعیض آمیز علیه دانشجویان آسیایی باشند.
البته وزارت آموزش و پرورش استرالیا خیلی زود نسبت به این هشدار چین جبهه گرفت و اعلام نمود که این کشور دارای یک نظام چند فرهنگی است و از دانشجویان خارجی استقبال می کند و بیانیه وزارت آموزش و پرورش چین را مناسب نمی داند.
شماری از سیاستمداران استرالیا هم از این اقدامات چین ابراز نگرانی کرده و افزوده اند که پکن باید دیپلماسی تند و شدیدی که الان بکار گرفته است را کنار بگذارد و طرفین باید برای عبور از چنین مرحله ای تلاش کنند.
در واقع آنچه چین را ناخرسند کرده پیروی استرالیا از سیاست های آمریکا در ارتباط با شیوع همه گیری و درخواست برای تحقیقات درخصوص منشاء بیماری است و اینکه این برای پکن قابل قبول نیست که مساله سیاسی شود.
چین می گوید که با تحقیقات و اقداماتی که جنبه علمی داشته باشد و دانشمندان و پزشکان درباره آن اقدام کنند مشکلی ندارد اما اینکه کشورها بخواهند موضوع کرونا را سیاسی کرده و بر اساس آن به دنبال مخدوش کردن چهره چین باشند قابل قبول نیست.
تنشی که بر سر موضوع کرونا و تحقیقات در این زمینه شروع شد بخش های جهانگردی و گردشگری و حالا آموزش و پرورش را دربرگرفته است به طوری که چین نسبت به تبعیض نژادی در استرالیا برای دانشجویانش ابراز نگرانی کرده است.
در بیانیه ای که "دان تاهان" وزیر آموزش و پرورش استرالیا منتشر کرده آمده است که این کشور یکی از امن ترین کشورهای دنیا برای دانشجویان بین المللی محسوب می شود و ناامن خواندن آن از سوی چین قابل قبول نیست.
تصاویری در برخی از شبکه های اجتماعی چین منتشر شده است که نشان می دهد اقداماتی تبعیض آمیز علیه شماری دانشجویان آسیایی صورت می گیرد اما استرالیا تاکید کرده که تبعیض نژادی در این کشور نیست و مدرکی هم در این باره وجود ندارد.
استرالیا یکی از کشورهای محبوب برای دانشجویان چینی محسوب می شود کانبرا پیشتر نیز به دلیل شیوع کرونا و بسته شدن دانشگاه ها و بازگشت بسیاری از دانشجویان چینی به کشورشان، متحمل خسارات سنگینی شده است و این نگرانی وجود دارد که هشدار دولت چین باعث شود تا دانشجویان از بازگشتن به استرالیا خودداری ورزند و این برای نظام آموزش عالی آن کشور یک باخت بزرگ است.
آموزش و پرورش، سنگ آهن، گاز طبیعی و ذغال سنگ چهار منبع مهم درامد و صادرات برای استرالیا است و در سال گذشته میلادی ۵۰۰ هزار دانشجوی خارجی در این کشور ثبت نام کردند و ۳۷ میلیارد دلار استرالیا به بخش آموزش تزریق شد.
"چارمین سلین" یک دانشجوی آسیایی چینی تبار می گوید که به دلیل همین مشکلات تبعیض نژادی در ملبورن استرالیا نگرانی های زیادی داشته و همیشه احساس بدی می کرده است.
وی می افزاید که برخی مواقع احساس شرمندگی می کرده که آسیایی است و چنین مورد تبعیض قرار می گیرد و حتی این باعث می شده است تا مهارت های حرفه ای خود را نیز نادیده بگیرد.
"سولین تان" تحلیلگر مسایل اجتماعی از هنگ کنگ بر این باور است که این نوع تبعیض نژادی باعث بروز نگرانی های فزاینده ای در مورد دانشجویان شده است و برخی از این دانشجویان می گویند سال ها نتوانسته اند با مساله کنار بیایند.
وی می افزاید که بر اساس برخی شواهد، دانشجویانی از سنگاپور و مالزی نیز متحمل چنین مسایلی شده اند حتی توسط برخی در ملبورن استرالیا روی زمین کشیده شده اند و به آنها لگد زده شده است.
"یوان جونگ" از مرکز آموزشی شهر شانگهای می گوید که خانواده های چینی مدت ها است شاهد تبعیض نژادی و برخوردهای تبعیض آمیز علیه فرزندانشان در استرالیا هستند و از این موضوع به ستوه آمده اند.
وی می افزاید که تا قبل از این خانواده ها علاقه وافری به استرالیا نشان می دادند اما موارد تبعیض آمیز و همچنین برخوردهای فیزیکی آنها را سرخورده کرده است و مراکز آموزشی و مسافرتی چین نیز الان درگیر این قضایا هستند.
نظر شما