۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۱۲
کد خبر: 82610777
T T
۰ نفر
فني و حرفه اي سمنان 30 تفاهم‌نامه براي مناسب‌سازي مهارت‌ها دارد

سمنان- ايرنا- مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان با تاكيد بر مناسب‌سازي آموزش ها و مهارت ها با نيازهاي بازار كار، گفت: اين اداره كل بيش از 30 تفاهم نامه با دستگاه‌ها و نهادها براي مناسب‌سازي آموزش مهارت‌ها با بازار كار دارد.

ابراهيم محمودي روز چهارشنبه در نشست خبري به مناسبت هفته ملي مهارت در سمنان در اداره كل فني و حرفه اي استان سمنان، گفت: كارايي و اثربخشي دوره هاي فني و حرفه اي و آموزش به صورت جدي پيگيري مي شود، زيرا آموزش‌هاي مهارتي پيش‌نياز رونق توليد و اقتصاد است.
وي با تاكيد بر اينكه مقدمه هر نوع رونق اقتصادي و توليد و اشتغال، توانمندسازي و مهارت نيروي كار و نيروي انساني از طريق آموزش هاي مهارتي است و با يادآوري اينكه آموزش هاي فني و حرفه اي پلي بين دانش و عمل و محيط كار و زمينه خوبي براي كسب مهارت و آمادگي دانش‌آموختگان براي رشد و توسعه كشور است، افزود: كشوري پيشرفت نمي كند مگر اينكه به بحث فني و حرفه اي توجه كند.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان با اشاره به نقش مهم مهارت در اشتغال جويندگان كار، ادامه داد: در سال 94 حدود 40 تا 45 درصد كارجويان كه مهارت كسب كردند وارد بازار كار شدند و در سال 95 نيز وضعيت مطلوب‌تر شد و اين رقم به 50 تا 55 درصد رسيد و پيش بيني مي شود در سال 96 هم اين رقم افزايش يابد.
وي با بيان اينكه در بحث تراكم آموزش هاي مهارتي، فني و حرفه اي سمنان در بين استانها برتر است، گفت: در بخش خصوصي بالغ بر 103 مجوز آموزشگاه آزاد داريم كه در سه ماهه اول بيش از 90 آموزشگاه ارايه خدمات كردند.
محمودي با بيان اينكه 2 ميليون و 600 هزار نفر ساعت تعهد بخش دولتي و يك ميليون و 100 هزار نفر ساعت تعهد بخش خصوصي در سال 96 داريم، ادامه داد: در چهار ماهه امسال بالغ بر 625 هزار نفر ساعت تعهد آموزش بخش دولتي يعني 24 درصد مخقق شده است، در بخش خصوصي 320 هزار نفر ساعت يعني 28 درصد تعهدات سالانه در چهار ماهه محقق شده است.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان با اشاره به اجراي طرح كارورزي در راستاي سياست اشتغال كه در استان با مديريت كار و امور اجتماعي دنبال مي شود، گفت: تاكنون بيش از سه هزار نفر از استان سمنان در اين سامانه ثبت نام كردند در حالي كه سهميه استان در اين طرح بالغ بر هزار نفر است.
وي خاطرنشان كرد: طرح دوم كارورزي در محيط واقعي كار برگرفته از نظام استاد- شاگردي قديم است و تاكنون 70 كارورز يا مهارت گيرنده در اين طرح ثبت نام كردند و سهميه استان حدود 500 نفر است.
وي به سطح مطلوب آموزش هاي مهارتي در اين استان اشاره كرد و گفت: درصد قبولي مهارت‌آموزان استان در سال 95 بيش از 67 درصد بود كه استاندارد آن 60 درصد است.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان با اشاره به اينكه مرحله استاني هفدهمين دوره مسابقات ملي مهارت فردا پنجشنبه برگزار مي شود، به برخي از برنامه هاي هفته ملي مهارت در سمنان اشاره كرد و گفت: ديدار با نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سمنان، گلباران و غبارروبي مزار شهيدان، برگزاري نمايشگاه هاي متعدد در مراكز فني و حرفه اي استان، بازديد مردم و مسوولان، نمايندگان از مراكز فني و حرفه اي و كارگاه هاي زير پوشش، تجليل از برترين هاي عرصه مهارت و مهارت آموزي با حضور مسوولان از جمله برنامه هاي اين هفته است.
31 تير تا 6 مرداد هفته ملي مهارت نام گذاري شده است.
سهم اشتغال استان سمنان در بخش صنعت و معدن بيش از 38 درصد و در كشاورزي بيش از 14 درصد و بقيه مربوط به بخش خدمات است، بر اساس آخرين اعلام كشوري، نرخ بيكاري بهار 96 استان سمنان 8.8 درصد و پس از استان مركزي داراي كمترين نرخ بيكاري در بين استان‌هاي كشور است.
در بهار 96 براي 2 هزار و 600 نفر از سوي دستگاه‌هاي اجرايي اشتغال ايجاد شده است.
7470/6103 خبرنگار: عليرضا عربي ** انتشار دهنده: مصطفي دهقان
براي آگاهي از تازه‌ترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ كانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه كنيد.