دوری از وطن برای هر انسانی سخت است و برای كسی كه از رهبر خود جدا شده بسیار سخت تر است ولی چاره ای جز صبر و تحمل نیست. در دوران هشت سال دفاع مقدس بسیاری از اسیران در گوشه زندان های بعثی شكنجه را به جان می خریدند ولی حاضر نبودند یك لحظه غم و ناراحتی بر پیشانی امامشان بنشیند.
فردا 26 مرداد مصادف با بیست و هفتمین سالروز ورود اولین گروه از آزادگان افتخارآفرین به میهن اسلامی است و خبرگزاری جمهوری اسلامی به همین مناسبت از سه تن از آزادگان این سازمان با برپایی مراسمی در نمازخانه و با حضور محمد خدادی مدیرعامل و تعدادی از مدیران و كاركنان ایرنا تجلیل كرد.
اكبر شوخ چشم متولد 41 تهران است كه در بهمن 59 و در سن 18 سالگی به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران لبیك گفت و در جبهه های نبرد حاضر شد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پس از هشت ماه حضور در تپه های الله اكبر در بستان در عملیات شهیدان رجایی و باهنر شركت كردم كه قرار بود سه تپه از تپه های الله اكبر را كه مشرف به شهر العماره بود، آزاد كنیم ولی در یكی از این حمله ها كه در شهریور 60 صورت گرفت، دشمن بعثی متوجه شد و بعد از 12 ساعت به دست دشمن اسیر شدیم.
شوخ چشم همچنین گفت: در گردان ما 95 رزمنده حضور داشتند كه به جز من و 10 نفر دیگر كه به اسارت درآمدیم، تمام رزمندگان گردان به شهادت رسیدند.
وی اضافه كرد: پس از اسارت همه ما را به استخبارات در بغداد منتقل كردند كه حدود 45 روز آنجا بودیم و سپس به اردوگاه عنبر، موصل1 و موصل 3 منتقل شدیم و بعد از سال 64 دوباره به اردوگاه عنبر بازگردانده شدیم و در نهایت پس از 9 سال و سه ماه اسارت در 11 شهریور 69 به خاك كشور قدم گذاشتیم.
این آزاده سرافراز پس از آزادی تحصیلات خود را تا مقطع فوق دیپلم ادامه داد و در سال 70 به استخدام ایرنا درآمد و طی 26 سال گذشته به عنوان كارمند اداری، خبرنگار و عكاس و در بخش های مختلف سازمان فعالیت داشته است.
این جانباز دوران دفاع مقدس آزادگان را پیامآوران انقلاب دانست كه غریبانه و مظلومانه در میان كینه توزی دشمنان و تلخ كامی دوران اسارت، صدای آزادی و استقلال وطن را سر دادند و در راه استقرار و تداوم نظام جمهوری اسلامی ایران تا پای جان ایستادند.
شوخ چشم همچنین گفت: فراموش نكنیم با اخلاصترین و ارزشمندترین فرزندان یك ملت، كساني هستند كه در مواقع سختي، ایثار كرده و از آبروي كشور، استقلال و هویت ملي خویش دفاع میكنند و اینها در ایران اسلامي، همان جوانان فداكاري هستند كه با ایستادگي در مقابل دشمن، براي ملت خود افتخار و سربلندي به ارمغان آوردند.
وی از 26 مرداد 1369 به عنوان برگی دیگر از تقویم انقلاب و یوم اللّه یاد كرد و گفت: آزادگان ما، وارثان شهیداناند و ماندند تا نامشان را گرامی و راهشان را ادامه دهند و این از معراج برگشتگان، اینك با حضور خود در جامعه، آمدهاند تا در صحنههای سازندگی حماسهای دیگر بیافرینند و هم دوش همسنگران دیروزشان، روح بزرگی و صلابت را در جامعه بدمند.
شوخ چشم آزادگان را گنجینههای ارزشمندی دانست كه در درون آن، فرهنگ انسانساز دوران اسارت نهفته است و افزود: ثبت وقایع اسارت، پلی برای انتقال فرهنگ ایثار از درون اردوگاهها به شهرهای میهن اسلامیمان است.
وی در پایان از سید محمد حسینی همرزم و هم بند خود یاد كرد كه به مدت هفت سال از عمر خود را با هم در زندان های عراق گذراندند و با هم به استخدام ایرنا درآمدند ولی تقدیر الهی بر این قرار گرفت كه خدمت او در ایرنا مدت زیادی به طول نیانجامید و بر اثر تصادف فوت كرد.
سعید محسنی راد دیگر آزاده ای است كه ایرنا مشغول به كار است و او كه اهل كاشان و متولد آران و بیدگل است در سن 15 سالگی و زمانی كه در كلاس سوم راهنمایی تحصیل می كرد، در جبهه های نبرد حاضر شد و پس از شركت در سه عملیات در 22 فروردین سال 62 در عملیات والفجر یك و در منطقه فكه به اسارت ارتش بعث درآمد و پس از هفت سال و هفت ماه اسارت در سیاهچال های صدام در اول شهریور سال 69 به وطن بازگشت.
وی پس از بازگشت به كشور تحصیلات خود را تا مقطع كارشناسی و در رشته علوم ارتباطات و روزنامه نگاری ادامه داد.
محسنی راد در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا از ایثار اسرای دوران دفاع مقدس یاد كرد و گفت: ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان در زندان های عراق باعث انسجام بیشتر میان آنان می شد و همچنین محبت و همدلی را میان آنان بیشتر می كرد.
وی افزود: این همدلی و محبت باعث افزایش مقاومت اسیران در مقابل دشمنان بعثی می شد و به یاد دارم اسیران برای مقابله با توطئه های دشمن مانند تماشای فیلم های مستهجن عربی همگی با هم اعتصاب كردند.
محسنی راد همچنین گفت: این اعتصاب باعث شد تا اسیران را در گروه های 10 نفره به مقرهای بعثی برده و تا حد مرگ شكنجه كرده و با كابل بر پاهای آنان می زدند اما بچه های آزاده هنگام ورود سربازان عراقی از هم سبقت می گرفتند و به ویژه اگر سربازان عراقی پیرمردی یا جوان كم سن و سالی را برای شكنجه كردن انتخاب می كردند، اكثر آنان داوطلب می شدند تا به جای پیرمردها یا نوجوانان شكنجه شوند ولی تسلیم خواسته های بعثی ها نمی شدند.
یوسف رحیمی حیدرلو دیگر آزاده ای است كه از سال 70 در مركز خبرگزاری جمهوری اسلامی آذربایجان غربی فعالیت دارد و به عنوان خبرنگار مركز ارومیه همچنان مشغول است.
وی مدت هفت سال و چهار ماه را در زندان های عراق تحمل كرد و از جانبازان سرافراز دوران دفاع مقدس می باشد.
عزیزالله صبور نیز از آزادگان و جانبازانی است كه در مركز ارومیه خدمت كرده و در اواخر سال 91 به افتخار بازنشستگی نائل آمد.
همچنین از یوسف رحیمی حیدرلو همكار آزاده شاغل در مركز آذربایجان غربی تقدیر شد .
فراهنگ**1003** 1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملك ** انتشار: طاهره نبی اللهی
تهران - ایرنا - اكبر شوخ چشم ، سعید محسنی راد و یوسف رحیمی حیدرلو سه تن از آزادگان دوران دفاع مقدس و از كاركنان خبرگزاری جمهوری اسلامی تجلیل شدند.