به گزارش خبرنگار ايرنا، عبدالمحمد زاهدي روز پنجشنبه در دومين جشنواره خيرين كتابخانه ساز استان در سنندج افزود: امروزه پاتوق هاي ما فضاي مجازي، كنار خيابان و يا گوشه هاي دنجي است كه قابل رويت نباشد و كمتر اتقاق مي افتد كه حتي صداي يكديگر را نيز بشنويم و اين مساله يك مشكل اساسي در جامعه است.
وي با بيان اينكه رفع اين مشكل در گرو ايجاد پاتوق هاي فرهنگي است گفت: كتابخانه هاي ما امروز بايد پاتوق و مامني براي اقشارمختلف مردم باشد تا علاوه بر كتابخواني در اين مكان گفت و گو را نيز تمرين كنند.
استاندار كردستان اظهار كرد: در گذشته قهوه خانه ها پاتوق مردم بود و در آن روحيه قهرماني و پهلواني را به نوعي در ميان مردم شكل مي داد و امروز نيازمند پاتوق هايي هستيم كه صاحبان افكار مختلف را در خود جا دهد.
وي با تاكيد بر اينكه اين حضور علاوه بر مطالعه به عنوان نياز اصلي جامعه، بايد حضوري براي گفت و گوي بين افراد باشد گفت: بسياري از مشكلات ساده جامعه ما كه با يك گفت و گوي ساده حل مي شود اما بدليل نبود ارتباط كلامي به دستگاه قضايي كشيده خواهد شد.
زاهدي افزود: بسياري از محلات و مناطق ما بايد مكاني براي گردآوري اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان در كنار يگديگر داشته باشد و بايد تلاش كنيم كتابخانه ها به مراكزي براي گفت و گوي بين انسان ها كه مشكل جدي جامعه ما است تبديل شوند.
وي در ادامه به حبس كتاب در خانه ها و ادارات اشاره كرد و گفت: هم اكنون در ادارات استان ميليون ها كتاب وجود دارد كه خوانده نمي شود و منازل نيز محل حبس كتاب است و بايد كاري شود كه اين كتاب ها در اختيار كساني قرار گيرد كه به مطالعه علاقه دارند.
**كتابخانه هاي كوچك در محلات ساخته شود
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان با بيان اينكه دسترسي يكي از چالش هاي ما در حوزه مطالعه است اظهار كرد: ما بايد تلاش كنيم كتابخانه هايي هر چند كوچك در محلات ايجاد كرده و با اين كار به ترويج هر چه بيشتر فرهنگ مطالعه در جامعه كمك كنيم.
به گزارش خبرنگار ايرنا، اسماعيل احمدي روز پنجشنبه در دومين جشنواره خيرين كتابخانه ساز استان در سنندج افزود: امروز كاركرد كتابخانه ها بسيار با گذشته متفاوت است و از نگاه نخبگاني به سمت توده مردم پيش رفته و مخاطب كتابخانه ها اقشار مختلف مردم هستند.
وي اظهار كرد: ساخت كتابخانه امروز تنها كمك به توزيع و نگهداري كتاب نيست بلكه مهمترين نياز جامعه كه آموزش است را مي توان در كتابخانه ها دنبال كرد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان با بيان اينكه كاركرد ديگر كتابخانه هاي عمومي كه در جامعه مورد توجه نيست كاركرد فرهنگي و اجتماعي است گفت: امروز اين مكان فرهنگي به مكاني براي جبراي بسياري از نارسايي ها و كمبودها تبديل شده است.
وي اظهار كرد: امروزه درك درست و روشني در ميان جامعه ما در زمينه كتابخانه وجود ندارد و بدون شك با كاركرد متفاوتي كه با گذشته دارد بزرگترين ضامن براي مقابله با آسيب هاي اجتماعي در جامعه است.
احمدي در ادامه با اشاره به كمك هاي خيران كتابخانه ساز استان افزود: خيران سفيران ما در امر كتابخانه سازي باشند و با كمك هاي خود زمينه اي براي توده مردم فراهم كنند تا دسترسي به كتابخانه و مطالعه داشته باشند.
رئيس مجمع خيرين كتابخانه ساز كردستان نيز در اين مراسم گفت: جشنواره خيرين كتابخانه ساز يك رويداد سالم فرهنگي در استان ها و در راستاي مشاركت مردم در توسعه كتابخانه هاي عمومي است.
موسي مرادياني با بيان اينكه امروز دولت امكاناتي براي بسياري از بخش ها ندارد و نمي تواند كمك كند افزود: بايد مردم و خيران در بسياري از بخش ها از جمله مدرسه سازي، كتابخانه سازي و بهداشت و درمان وارد شده و به توسعه آن كمك كنند.
وي هدف از برگزاري اين جشنواره را فراهم كردن زمينه كمك ها و مشاركت هاي خيران در حوزه كتابخانه هاي عمومي به شيوه هاي مختلف و تقدير از خيراني كه قبلا در استان نسبت به احداث كتابخانه اقدام كرده اند، بيان كرد.
در ادامه اين آيين كمك هاي نقدي و غير نقدي تعدادي از خيران استان اعلام و از تعدادي از خيران تجليل شد.
در راستاي مشاركت خيرين و مردم در توسعه كتابخانه هاي عمومي پس از تاسيس انجمن هاي خيرين كتابخانه ساز در تمامي استان هاي كشور، در استان كردستان نيز با همكاري و همراهي تعدادي از افراد خوشنام فرهنگي و رسانه اي تشكيل و در راستاي اهداف و برنامه هاي تدوين شده فعاليت خود را آغاز كرد.
**خبرنگار: افسانه گلباغي/**انتشاردهنده: اميد بهمني
7348/6108
استاندار كردستان:
جامعه امروز ما بشدت نيازمند ايجاد پاتوق هاي فرهنگي است
۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۲
کد خبر:
82634764
سنندج- ايرنا- استاندار كردستان گفت: شرايط امروز جامعه ما به شكلي انسان ها را از هم دور كرده است و براي رفع اين مشكل نيازمند ايجاد پاتوق هاي فرهنگي هستيم.