۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۵۷
کد خبر: 82640136
T T
۰ نفر

سوء‌ تغذيه‌ در گلستان فراتر از آمار رسمي

۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۵۷
کد خبر: 82640136
سوء‌ تغذيه‌ در گلستان فراتر از آمار رسمي

مطالعات مختلف درباره سوءتغذيه در گلستان نشان مي‌دهد كه ميزان شيوع سوءتغذيه ميان كودكان استان فراتر از آمارهايي است كه از سوي دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط اعلام مي‌شود.

مهين نورافروز در همشهري گرگان نوشت: اين در حالي است كه اختصاص همه ساله سبد غذايي براي كودكان شناسايي شده زير 6 سال در گلستان نتوانسته كمكي زيادي به رفع اين مشكل كند و همچنان تعداد زيادي از كودكان بنا به دلايلي چون خارج بودن از فهرست اداره بهداشت و كميته امداد از حمايت غذايي برخوردار نيستند.

حمايت غذايي از 1600 كودك گلستاني
به گفته معاون حمايت و سلامت خانواده كميته امداد استان، اكنون سرانه كمك غذايي به كودكان مددجويان اين نهاد ماهانه 100 هزار تومان است كه از محل كمك‌هاي مردمي و دولتي پرداخت تأمين مي‌شود.
علي جعفري با بيان اينكه شاخص كميته امداد براي رفع سوء‌ تغذيه، فقط كودكان مددجوي تحت حمايت هستند، به همشهري گفت: با توجه به برخي مشكلات تغذيه‌اي و كاهش سطح در آمد بسياري از خانواده‌هاي گلستاني، بي‌شك آمار اين كودكان فراتر از تعداد اعلام شده است.
وي افزود: از ابتداي سال 91 تاكنون تعداد 1600 كودك مددجو دچار سوء تغذيه تحت حمايت اين نهاد قرار گرفته‌اند كه امسال مبلغ 2 ميليارد و 355 ميليون و 520 هزار ريال براي رفع مشكلات تغذيه‌اي به آنان اختصاص داده شده است.
جعفري، مسئول شناسايي كودكان دچار سوء تغذيه را اداره كل بهداشت استان گلستان عنوان كرد و افزود: اين كودكان پس از شناسايي به‌عنوان مددجو به كميته امداد براي دريافت سبد غذايي معرفي مي‌شوند و تا يك‌سال تحت حمايت قرار مي‌گيرند.
وي ادامه داد: چنانچه كودكي بعد از گذشت يك‌سال همچنان از اين مشكل رنج ببرد، باز هم تحت حمايت قرار مي‌گيرد.
معاون حمايت و سلامت كميته امداد استان گلستان، مادران باردار دچار سوء‌ تغذيه را از مددجويان اين فهرست عنوان كرد و افزود: جنين بسياري از مادران باردار گلستاني به علت گرسنگي و كمبودهاي غذايي ناشي از فقر و بيكاري در معرض سوءتغذيه يا مرگ قرار دارند كه بعد از شناسايي تا زمان زايمان مورد حمايت اين طرح قرار مي‌گيرند.

تغذيه نامناسب والدين
كارشناس بهبود تغذيه اداره كل بهداشت استان با بيان اينكه حمايت‌هاي يك‌ساله سبدهاي غذايي راه برون رفت از مشكل سوء تغذيه كودكان گلستاني نيست، به همشهري گفت: هر ساله تعدادي از اين كودكان شناسايي مي‌شوند و مورد حمايت قرار مي‌گيرند، اما بعد از گذشت يك‌سال و بهبودي نسبي، از سبد حمايتي خارج مي‌شوند.
فرهاد لشكر بلوكي افزود: با توجه به اقدام‌هاي انجام شده به منظور شناسايي اين كودكان، در زمينه كاهش تعداد آنان در استان موفق عمل نكرده‌ايم.
وي، كودكان مناطقي چون مراه تپه، گنبدكاووس، گميشان و حاشيه شهرها را از آسيب‌پذيرترين شهروندان گلستاني بر اثر سوءتغذيه عنوان كرد و افزود: اگرچه سوءتغذيه هميشه به فقر برنمي‌گردد، اما كودكان ساكن در مناطق محروم استان كه خانواده‌هاي آنان در تأمين معاش خود مانده‌اند، در معرض خطر بيشتري قرار دارند.
اين كارشناس در ادامه افزود: تغذيه‌ نامناسب از سوي والدين براي كودكان زير 6 سال، كمبود ويتامين‌ها در مادران باردار و نامناسب بودن شير اين مادران موجب شيوع سوءتغذيه كودكان مي‌شود.
وي افزود: اگرچه كل اداره بهداشت هر سال با شناسايي اين كودكان بخشي از آنان را مورد حمايت مي‌دهد، اما بارها ديده شده كه كودكان تحت حمايت پس از گذشت 2 سال به علت كم‌توجهي والدين يا فقر دچار سوء تغذيه شده‌اند.
لشكربلوكي كم وزني و مشكلات كليوي در كودكان گلستاني را يكي از عوامل بارز سوء تغذيه در استان عنوان كرد و افزود: تحقيقات نشان مي‌دهد تغذيه نامناسب در دوران بارداري، يكي از عوامل بروز مشكلات جسماني ناشي از تغذيه نامناسب است كه نمود كوتاهي قد در سال‌هاي اخير از نمونه‌هاي برجسته آن است.

نقش مكمل‌هاي ويتامين
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان با بيان اينكه برخي كمبودهاي ويتاميني در كودكان دچار سوءتغذيه را نمي‌توان فقط با سبد غذايي رفع كرد، به همشهري گفت: استفاده از مكمل‌هاي ويتامني دارويي از مواردي است كه بايد در سبد غذايي اين كودكان قرار گيرد.
حميدرضا جوشقاني افزود: اين مكمل‌ها به علت جذب سريع در بدن، بسياري از نيازهاي ويتاميني اين كودكان را برآورده مي‌كنند.
وي افزود: از سوي ديگر نظارت اداره بهداشت بر سبد غذايي اهدايي بايد به گونه‌اي باشد كه از تخصيص آن براي رفع نياز كودك مورد نظر اطمينان حاصل كند.
جوشقاني ادامه داد: اگر يك نگاه كلي به موضوع سوءتغذيه در گلستان بيندازيم، افزايش كودكان ريزنقش، لاغر و در برخي مواقع بسيار بد غذا، نشان‌دهنده بحران افزايش سوءتغديه در استان است، اما ابعاد اين موضوع در خانواده‌هاي نيازمند و بي‌بضاعت نگران‌كننده‌تر است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوي اداره بهداشت گلستان، شيوع كم‌وزني دركودكان 21/4 درصد، لاغري 16/5درصد و كوتاهي قد 21/4 درصد براي كودكان زير6 سال در گلستان ثبت شده است.