به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری گلستان، علیاصغر طهماسبی در دیدار با معاون اول رییس جمهور با اشاره به لزوم اجرای اقدامات عاجل برای نجات خلیج گرگان گفت: خشک شدن خلیج گرگان باعث ایجاد کانون گرد و غبار و کاهش شدید کیفیت آب خلیج و ایجاد مشکلات متعدد زیست محیطی خواهد شد که به طور طبیعی مسائل اجتماعی، حقوقی و اقتصادی را برای مردم منطقه در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در دولت گذشته بر اساس مصوبه طرح جامع نجات خلیج گرگان، مرحله اول طرح شامل لایروبی کانال ارتباطی خلیج و دریا اجرا شد اما نتیجه بخش بودن کامل طرح نجات خلیج نیازمند اقدامات تکمیلی است.
استاندار گلستان خواست اجرای طرح پمپاژ آب از دریا به خلیج در ستاد ملی تالابها تعیین تکلیف شود.
طهماسبی از معاون اول رییس جمهور خواست ردیف اعتباری در جداول پیوست قانون بودجه ۱۴۰۴ برای اجرای کامل طرح احیای خلیج گرگان ایجاد شود.
استاندار گلستان همچنین به ظرفیتهای مهم گلستان در منطقه از نظر استراتژیک و ایجاد منطقه آزاد اینچهبرون اشاره کرد و گفت: با توجه به نقش مهم توسعه منطقه آزاد در رشد و توسعه اقتصادی استان و ایجاد اشتغال پایدار، تسریع در اجرای زیرساختها و جذب سرمایهگذار، نیازمند کمک در سطح ملی است.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و «لپو زاغمرز» در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی که حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت منطقه تحت تاثیر مستقیم خلیج گرگان هستند، اثرگذاری مستقیم دارد.
نظر شما