روزنامه جام جم دريادداشتي به قلم عبدالله شفيعآبادي استاد دانشگاه علامه طباطبايي، نوشته است:وقتي زوجين ازدواج را آسان بگيرند و خوشبخت باشند، مسلما ميتوانند با آرامش فرزندان سالم به دنيا بياورند و راهي جامعه كنند، اما بايد ديد مشكلات ازدواج چيست؟ بايد اين موضوع را مورد بررسي قرار داد تا بتوانيم مشكلات ازدواج را به حداقل كاهش بدهيم.
البته بايد بپذيريم زندگي بدون مشكل نيست، اما ميتوان مشكلات را تاحدودي برطرف كرد. به همين دليل اعتقاد دارم براي ازدواج راحت و آسان بايد مشكلات جوانان را شناسايي كنيم و بعد براي حل آن به دنبال مسيرهاي بهتر باشيم. اولين و مهمترين مساله، اشتغال جوانان است. مطمئن باشيد وقتي جواني اشتغال ندارد، ازدواج راحت و آرام نخواهد داشت، زيرا به تامين مالي براي زندگي نياز دارد. از سوي ديگر جامعه امروز مثل گذشته نيست كه عروسها و دامادها با والدين زندگي ميكردند.
دومين مشكل كه سد راه ازدواج آسان شده، چشم و همچشمي و رقابتهاي بيدليل است كه همين منجر به توقعات بزرگ شده؛ بنابراين سازمان صدا و سيما بهعنوان يك نهاد فرهنگي بايد اين موارد را آموزش دهد كه رقابتهاي بيدليل منجر به پديد آمدن چه مشكلاتي ميشود. بايد آموزشها را در رسانههاي گروهي شروع كنيم و اين كه هر كس با توجه به امكانات خودش مراسم ازدواج را برگزار كند. در واقع بعد از اين كه زوجين نسبت به هم شناخت پيدا كردند و خانوادهها هم در جريان قرار گرفتند بايد به دنبال راههاي حل مشكلات و ازدواج موفقيتآميز باشيم. خوشبختي يعني آگاه كردن جوانان نسبت به فرآيند زندگي. برخي مواقع ما بزرگترها بعد از ازدواج حتي جوانان را رها ميكنيم، در حالي كه نبايد اين طور باشد، زيرا فرهنگ تجردي با زندگي مشترك متفاوت است و بايد رسانههاي جمعي مثل راديو و تلويزيون اين مهارت را به جوانان آموزش بدهند. در اين صورت خوشبختي آرام آرام شكل ميگيرد، چراكه خوشبختي با كلام ايجاد نميشود.
بنابراين رسانههاي گروهي و جمعي اعم از راديو، تلويزيون و مطبوعات در اينزمينه نقشهاي مهمي در جامعه دارند. نبايد چنين برنامههايي به صورت موقت و مقطعي از راديو و تلويزيون پخش شود، بلكه بايد در طول سال مستمر باشد، زيرا آموزش هميشه نقش بسزايي در زندگي دارد. بنابراين ابتدا بايد معضل اشتغال برطرف و بعد مهارتهاي زندگي آموزش داده شود. گاهي شاهد آثار موقت با اين موضوع هستيم، اما برنامههاي مقطعي تاثيري نخواهد داشت.
بهتر است صدا و سيما برنامههايي در قالبهاي متفاوت پخش كند. به عنوان مثال از زوجها دعوت كند درباره مشكلات ازدواجشان صحبت كنند و بعد از تمام شدن حرفهايشان، متخصصان اين موارد را مورد تحليل قرار بدهند تا از مشكلات حاد بعدي جلوگيري كنند. توليد برنامههايي كه فقط به سخنراني درباره ازدواج آسان ختم شود، جواب نميدهد. بايد در اين زمينه از قالبهاي خلاقانه در برنامهسازي استفاده كرد تا براي خانوادهها كاربردي باشد و مورد توجه افراد كمتجربه قرار بگيرد.
*منبع:روزنامه جام جم،1396،6،1
**گروه اطلاع رساني**1893**9131**انتشاردهنده:شهربانو جمعه
تهران- ايرنا- علاوه بر ترويج ازدواج آسان بايد به ازدواج موفقيتآميز نيز فكر كنيم كه منجر به خوشبختي زوجين ميشود.