فريدون اميريان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : درجه بندي نانوائي هاي استان براساس شاخص هائي مانند وضعيت بهداشتي ، به كارگيري ماشين آلات استاندارد ، تجهيزات ، مساحت ، امكانات نگهداري آرد ، مهارت كاركنان در پخت نان و ميزان رضايتمندي مشتريان صورت گرفته است .
طرح ملي ' نظام جامع درجه بندي خبازي ها ' را پژوهشكده غلات كشور و شركت مادر بازرگاني دولتي تير ماه سال گذشته براي اجرا به استان هاي كشور ابلاغ كرد و در مازندران اين طرح به صورت كامل تاكنون اجرائي شده است.
دبير طرح جامع درجه بندي خبازي هاي مازندران گفت كه اين طرح با همراهي نهادهاي وابسته از جمله استانداري ، سازمان صنعت ، معدن و تجارت ، فرمانداري ها ، دانشگاه علوم پزشكي و اتحاديه خبازان به اجرا گذاشته شد.
وي افزود : با اجراي اين طرح ، 23 درصد نانوايي هاي مازندران درجه 2 ، 51 درصد درجه سه و 24 درصد هم درجه چهار شدند.
** ارتقاء رتبه در يك دوره پنج ساله
اميريان از آغاز اجراي طرح ارتقاء رتبه نانوائي هاي استان خبر داد و گفت كه به جز نانوائي هاي درجه يك ، بقيه نانوايي هاي استان بايد بر اساس شاخص هاي تعريف شده در يك دوره پنج ساله رتبه خود را ارتقاء دهند.
وي رضايتمندي مشتريان و كاهش ضايعات نان را از نتايج ارتقاء رتبه نانوائي ها برشمرد.
دبير طرح نظام جامع درجه بندي خبازي هاي مازندران گفت كه براي تشويق نانوائي ها به ارتقاء رتبه و افزايش كيفيت پخت نان ، طرح تشويقي تدوين شده است.
وي افزود : در اين طرح كه بايد به تائيد استاندار به عنوان رئيس كارگروه آرد و نان برسد ، پيش بيني شده است كه نرخ گذاري نان و سهميه آرد خبازي ها بر اساس رتبه آنها انجام شود.
اميريان ابراز اميدواري كرد كه با موافقت استاندار و اجرايي شدن اين طرح ، انگيزه و رقابت براي ارتقاء رتبه در نانوايي هاي مازندران ايجاد شود .
بر اساس آمار شركت غله منطقه 2 كشور ، مازندران رتبه نخست را در مصرف آرد و سرانه نانوائي در كشور دارد.
در حالي كه به طور ميانگين در كشور به ازاي هر يكهزار و 400 نفر يك نانوايي وجود دارد ، اين رقم در مازندران به ازاي هر 700 هزار نفر است.
هم اكنون 19 كارخانه آرد با ظرفيت 400 هزار تن توليد آرد در سال در مازندرن فعال است .
حدود 700 نانوايي در مازندران آزاد پز و بقيه دريافت كننده آرد يارانه اي هستند.
خبرنگار : فاطمه قنبري قاديكلايي ** انتشاردهنده : حسن فلاحتي
2096/1654
ساري - ايرنا - دبير طرح نظام جامع درجه بندي خبازي هاي مازندران گفت كه تنها 2 درصد از چهار و 21 نانوايي اين استان موفق به كسب رتبه ' درجه يك ' شده اند.