شهرام احمدی روز یكشنبه به مناسبت روز ملی غار پاك در گفت و گو با ایرنا افزود: درحالی كه غارها از نظر فرهنگی، تاریخی و پیش تاریخی از مكان های مهم به شمار می روند، اما طی سالیان گذشته تحقیقات جامعی در این خصوص انجام نگرفته است.
وی با بیان اینكه بزرگترین و شگفت انگیزترین غارها در سنگ های آهكی شكل گرفته است، تصریح كرد: غالب سنگ های موجود در استان آهكی است، از این رو غارهای زیبا و منحصر به فردی در استان بوجود آمده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، غار آقا سید عیسی، غار اصحاب كهف زردكوه، غارهای جهانبین هفشجان، غار حمزه علی، غار زنده به گور در بازفت، غار سراب باباحیدر، غار كوه سوخته، غار یخی چما، غار رخ در فرخشهر و غار تاپو در دزك را از جمله غارهای شناسایی شده در استان برشمرد.
احمدی با بیان اینكه شعار امسال روز جهانی غارها، 'گردشگری مسئولانه، حفاظت از تنوع زیستی غار' نامگذاری شده است، گفت: حفاظت از غارها برای حفظ منابع و سفره های آب زیرزمینی از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید در این خصوص فرهنگسازی لازم انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، طبق آمار هیات موسس انجمن غار و غارشناسی كشور، تاكنون 2 هزار و 500 دهانه غار در ایران شناسایی شده كه كمتر از یك درصد آنها غارهای باستانی و تاریخی است.
دوم مهرماه با عنوان روز ملی غار پاك در كشور نامگذاری شده است.
خبرنگار: خاطره حسین زاده**انتشار:جهانبخش صفری
7363/6021
دوم مهرماه روز ملی غار پاك؛
شناسایی 62 دهانه غار طبیعی در چهارمحال و بختیاری
۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۲
کد خبر:
82675382
شهركرد- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از راه اندازی بانك اطلاعات شناسایی غارها خبر داد و گفت: تاكنون 62 دهانه غار طبیعی در این استان شناسایی و ثبت شده است.