۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۱۷
کد خبرنگار: 1020
کد خبر: 84051382
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ۶۲ دهانه غار طبیعی در چهارمحال و بختیاری ثبت شد

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۶۲ دهانه غار طبیعی در این استان شناسایی و ثبت شده است که برخی آنها شاخص و مناطق گردشگری نیز محسوب می‌شود.

شهرام احمدی روز چهارشنبه به مناسبت دوم مهرماه روز ملی غار پاک در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بیشتر کوه‌ها و تپه‌های موجود در این استان آهکی است، از این‌رو غارهای زیبا و منحصر به فردی در استان به وجود آمده است.
وی، غارهای آقا سید عیسی، زردکوه، جهانبین، حمزه علی، غار زنده به گور در بازفت، سراب باباحیدر، کوه سوخته، غار یخی چما، غار رخ در فرخشهر و غار تاپو در دزک را از جمله غارهای شناسایی شده در استان عنوان کرد و گفت:  قدمت برخی آنها مربوط به دوران دوم زمین‌شناسی است.
احمدی، با بیان اینکه صیانت از غارها از دغدغه‌های دولت تصریح کرد: حفاظت از غارها برای حفظ منابع و سفره‌های آب زیرزمینی از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید در این خصوص فرهنگسازی لازم انجام گیرد.

به گفته وی، غار سراب امیدآباد شهرستان فارسان یکی از بکرترین غارهای آهکی ایران است که شگفتی‌های زیبا و طبیعی بسیاری در خود نهفته دارد و یکی از دیدنی‌ترین مناطق طبیعی این استان محسوب می‌شود که وجه تسمیه نام غار برگرفته از سرچشمه آب در این غار است.

احمدی افزود: با توجه به مورفولوژی و ساختارهای پیچیده غارهای استان، این غارها توسط گروه‌های متعدد غارنوردی و کوهنوردی مورد پیمایش قرار می‌گیرند ضمن آنکه غار سراب و سید عیسی نیز مورد استفاده عموم مردم قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در مورد شناسنامه غارهای استان گفت: اطلاعات غارهای استان در سامانه غارهای کشور که توسط سازمان حفاظت محیط زیست طراحی و بارگذاری شده است.
احمدی، به  وضعیت غارهای استان نیز اشاره  و تاکید کرد:تمامی برنامه‌های حفاظت و برنامه‌ریزی در خصوص غارها در کارگروه غارشناسی رصد و برنامه ریزی میشود.

دوم مهرماه با عنوان روز ملی غار پاک در کشور نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha