سیدمحمدعلی جنانی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: از سال 60 تا 94 رشد بیمه شدگان در سازمان تامین اجتماعی در كل كشور 8،7 برابر و شمار مستمری بگیران و بازنشستگان نیز 15 برابر شده است كه نشان می دهد ضریب پشتیبانی (تعداد بیمه شده اصلی با مستمری بگیران) در این مدت از 11،2 به كمتر از 6 تقلیل پیدا كرده است.
وی تصریح كرد: اگر به پایین تر از میزان برسد در آن زمان می توان گفت كه در این زمینه و به دلیل افزایش تعداد مستمری بگیران، به مرحله بحران می رسیم.
جنانی ادامه داد: به همین دلیل تعهدات بلند مدت سازمان برای مستمری بگیران در سال 94 به حدود 36 هزار میلیارد تومان، در سال 95 رقم 42 هزار میلیارد تومان و در سال 96 به 50 هزار میلیارد تومان برآورد رسیده است.
مدیركل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی افزود: در مجموع 28 درصد از بازنشستگان در سازمان تامین اجتماعی به عنوان بازنشسته پیش از موعد هستند كه از 100 درصد كل بازنشستگان كشور، 77 درصد بازنشستگان سخت و زیان آور به شمار می روند.
وی خاطرنشان كرد: از میان 28 درصد كل بازنشستگان تامین اجتماعی، نیز 77 درصد بازنشستگان سخت و زیان آور هستند.
وی همچنین به میانگین سابقه پرداخت حق بیمه توسط بازنشستگان اشاره كرد و گفت: در واقع میانگین پرداخت حق بیمه توسط این افراد معادل 23 سال است كه این رقم در میان افراد از كارافتاده 10سال و فوت شدگان نیز میزان پرداخت حق بیمه شان 14 سال است.
جنانی ادامه داد: یعنی یك نفر 23 سال سابقه بیمه پردازی دارد و می خواهد یك عمر از خدمات بازنشستگی این سازمان بهره مند شود كه این موضوع به ضرر سازمان تامین اجتماعی است.
وی اضافه كرد: این در حالی است كه میانگین سن برقراری بازنشستگی معادل 56 سال، از كارافتادگی 43 سال و فوت شدگان 56 سال است.
مدیركل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: اكنون 357 هزار بازنشسته سخت و زیان آور در كشور داریم كه به این افراد 9 سال سابقه ارفاقی داده می شود یعنی 9 سال زودتر بازنشسته می شوند و 9 سال زودتر مستمری می گیرند و 9 سال كمتر بیمه پردازی دارند و از این نظر سازمان تامین اجتماعی متضرر می شود.
وی ادامه داد: همچنین میزان مستمری بازنشستگان سخت و زیان آور نسبت به دیگر بازنشستگان در كشور مبلغ 530 هزار تومان بیشتر است.
جنانی اضافه كرد: 144 هزار نفر از این افراد بازنشسته زیر 50 سال و 9 هزار و 255 زیر 40 سال است و حتی افرادی در میان بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی وجود دارند كه با حدود 33 سال سن بازنشسته شدند.
وی همچنین چند پیشنهاد برای حل این مشكل ارائه داد و افزود: باید اصلاحات پارامتریك در این زمینه صورت گیرد كه متعادل كردن نرخ حق بیمه برای بقای صندوق های بازنشستگی به عنوان یكی از این راهكارها و پیشنهادات به شما می رود.
مدیركل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: همچنین برای بقای صندوق های بازنشستگی باید سن بازنشستگی را تعدیل و سابقه پرداخت حق بیمه را هم تعدیل كنیم.
وی در ادامه یكی از دلایل افزایش زیان و متضرر شدن سازمان ها و صندوق های بازنشستگی را موضوع بازنشستگی های پیش از موعد عنوان كرد و افزود: باید بازنشستگی های پیش از موعد را محدود و حذف كنیم و فرمول بازنشستگی را تغییر داد.
وی در عین حال با بیان اینكه باید كاركنان را برای ادامه فعالیت در سازمان ها و دستگاه های اجرایی تشویق كرد، افزود: در صورتی كه مشوق های مالی برای كاركنان دستگاه های اجرایی وجود داشته باشد برای بازنشستگی دیرتر اقدام خواهند كرد و حتی می توانند با سنوات بالا تر نیز از خدمات بازنشستگی بهره مند شوند.
سازمان تامین اجتماعی اكنون 42 میلیون بیمه شده دارد كه 14 میلیون نفر از آنها بیمه شده اصلی و حدود سه میلیون نفر از آنها بازنشسته و مستمری بگیر هستند.
اجتمام ** 7268 ** 1418
خبرنگار: مهناز بیرانوند ** ناشر: مریم برزآبادی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
مدیركل امور مستمری های تامین اجتماعی در گفت و گو با ایرنا:
سازمان تامین اجتماعی با بحران رشد فراگیر سالمندی در جامعه مواجه است
۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۹
کد خبر:
82681925
تهران - ایرنا - مدیركل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: با توجه به افزایش سن جامعه و اینكه تعداد مستمری بگیران در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، اكنون تامین اجتماعی با بحرانی به نام سالمندی مواجه است.