چالش اصلی شهرداری ها كاهش در آمدهای ناپایدار است

زنجان - ایرنا - مدیركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری زنجان گفت: چالش اصلی شهرداری ها كاهش درآمدهای ناپایدار از محل ارزش افزوده و منابع دولتی است.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا عزیز پور شامگاه چهارشنبه در آیین معارفه شهردار جدید ابهر افزود: با توجه به كاهش درآمد شهرداری ها از محل ارزش افزوده امكان تحقق 480 میلیارد ریالی بودجه پیش بینی شده شهرداری ابهر در سال 96 نیست و لازم است شورا و شهردار هرچه سریع تر لایحه اصلاحیه بودجه سال 96 را بررسی كنند.
وی با اشاره به تحقق 100 درصدی بودجه شهرداری ابهر در سال 95، بیان كرد: 430 میلیارد ریال بودجه سال 95 شهرداری ابهر محقق شد ولی متاسفانه از این میزان فقط 70 میلیارد ریال آن از محل منابع درآمدهای پایدار بود و مابقی آن از محل منابع ارزش افزوده و منابع دولتی است كه جزء درآمدهای ناپایدار است.
عزیزپور با اشاره به بدهی 140 میلیارد ریالی شهرداری ابهر، تاكید كرد: شهرداری ها با توجه به قوانین جدید باید به فكر برنامه ریزی و هدفگذاری برای ایجاد در آمدهای پایدار باشند.
مدیركل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان تصریح كرد: چالش دیگر شهرداری ها تراكم نیروی انسانی و ضعف در مدیریت آنهاست و از 194 پست سازمانی در شهرداری ابهر فقط 24 نفر به عنوان كاركنان رسمی و پیمانی هستند كه 254 نفر به صورت قراردادی و شركتی مشغول به كار به شمار می آیند و راهكار خروج از این چالش برون سپاری است.
وی در زمینه راهكارهای ایجاد درآمد پایدار با توجه به ظرفیت های شهر ابهر، افزود: ایجاد بستر جدید سرمایه گذاری داخلی و خارجی و كمك به تسهیل جذب این گونه سرمایه گذاری ها، بها دادن به صنعت گردشگر و ایجاد صنایع تبدیلی در بخش بازیافت زباله ها از جمله راهكارهای ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری ها استان به ویژه ابهر است.
مدیركل امور شهری و شوراهای استان زنجان با اشاره به راهكارهای بهبود مدیریت شهری، تاكید كرد: شوراها و شهرداران برای بهبود كیفیت مدیریت شهری باید اصل برقراری اعتماد بین مردم و شهرداری، تشكیل اتاق فكر با استفاده از نیروهای نخبه علمی برای مشاركت مردم در اداره شهر، توسعه متوازن امكانات در نقاط مختلف شهر و استمرار عدالت بودجه ای، كمك به ارتقای درجه شهرداری و توضیح مشكلات و امورات شهری با زبان عامی و شفاف به مردم، را مورد توجه قرار دهند.
وی با تاكید بر حمایت شورا از شهردار، یاد آور شد: این حمایت موجب می شود شهردار بتواند با جسارت اهداف و برنامه های خود را در راستای مدیریت انقلابی و جهادی، شهر را به جایی برساند كه در شان مردم انقلابی و شهید پرور است.
فرماندار ابهر هم در این مراسم افزود: مسئولان وعده هایی را به مردم بدهند كه در حد توان و اختیارات آنهاست.
علی حیدری افزود: پروژه های متعدد عمرانی در شهرستان ابهر سال هاست شروع شده و علت طولانی شدن احداث و بهره برداری از این پروژه ها نبود برنامه دقیق است.
فرماندار ابهر با اشاره به پروژه ورزشگاه سه هزار نفری و بیمارستان الغدیر، بیان كرد: احداث ورزشگاه 15 سال و بیمارستان الغدیر 10 سال پیش آغاز شده است و گذر زمان موجب افزایش هزینه های ساخت شد و خوشبختانه با پیگیری های بسیار مسئولان امسال بیمارستان الغدیر و سال آینده ورزشگاه به بهره برداری می رسد.
وی تاكید كرد: علت طولانی شدن مراحل ساخت و بهره برداری طرح های عمرانی نبود مطالعه و تحقیق كافی و پیش بینی صحیح منابع مالی قبل از كلنگ زنی این‌ گونه پروژه‌ها است.
حیدری با اشاره به لزوم ایجاد اتاق فكر در شهرداری، تاكید كرد: شهردار و شورای شهر قبل از اجرای پروژه ها و طرح های عمرانی در شهر مطالعات دقیقی در خصوص اجرا، تامین منابع مالی مورد نیاز و هزینه های پروژه، مدت زمان احداث انجام دهد تا قبل از پایان دوره خدمت، كار به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینكه كاهش درآمد شهرداری ها مختص ابهر نیست، خاطرنشان كرد: این كاهش درآمدها در بسیاری از شهرهای كشور رخ داده است در خوش ‌بینانه ترین حالت امسال شهرداری می توان فقط 40 درصد از بودجه پیش بینی شده را محقق كند.
حیدری افزود: در بین شهرهای استان فقط شهرداری هیدج توانسته درآمد پایدار ایجاد و حداقل بتواند حقوق و دستمزد كاركنان خود را پرداخت كند از این رو باید به فكر درآمد با پشتوانه بود.
فرماندار ابهر اضافه كرد: به جهت فنی شهرداری ها جایگاه خیلی خوبی دارند اما بسیاری از پروژه‌ها خالی از هنر است و باید در زمینه زیباشناختی در راستای زیباسازی شهر تلاش بیشتری شود.
به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم از خدمات شهردار سابق ابهر و اعضای شورای چهارم قدردانی شد.
شهر ابهر با یكصد هزار نفر جمعیت در 85 كیلومتری شرق زنجان واقع است.
8068/7324
خبرنگار: اكرم بیات** انتشار: اسماعیل جهانبخش