به گزارش خبرنگار ايرنا، بخش ويژه نابينايان و كم بينايان در كتابخانه هاي عمومي كشور در راستاي دسترسي آسان روشندلان جامعه به كتاب هاي موجود در كتابخانه ها سال ها است كه در كتابخانه ملي و همچنين كتابخانه هاي عمومي كشور راه اندازي شده است.
راه اندازي اين بخش در استان هاي كشور فرصت مطالعه و كتابخواني مطلوب تر را براي قشر روشندل جامعه فراهم آورده است تا بتوانند با استفاده از كتاب هاي مورد علاقه خود ميزان آگاهي و اطلاعات خود را بالا ببرند و نقش خود را به عنوان عضوي از جامعه ايفا كنند.
روشندلان استان كردستان نيز همانند ساير استان هاي كشور از اين بخش بهره مند هستند و بر اين اساس بخش ويژه نابينايان و كم بينايان كتابخانه هاي عمومي كردستان از سال 1375 با حدود هشت هزار نوار كاست در سنندج راه اندازي شد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: استان كردستان داراي يك بخش ويژه نابينايان و كم بينايان در كتابخانه عمومي فردوسي سنندج است كه به متقاضيان خدمات ارائه مي دهد.
اسماعيل احمدي افزود: اين بخش از سال 1375 و با حدود هشت هزار نوار كاست براي استفاده روشندلان راه اندازي شد كه هم اكنون اين نوارها به فايل هاي صوتي تبديل شده اند.
وي ادامه داد: هم اكنون 6 هزار و 283 كتاب گويا، 170 عنوان كتاب بريل و چهار هزار نوار كاست براي استفاده نابينايان و كم بينايان عضو كتابخانه هاي عمومي استان وجود دارد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان افزود: يكي از برنامه هاي اصلي ما تبديل نوارهاي كاست به فايل هاي صوتي براي استفاده روشندلان است چون به اين وسيله دسترسي آنان به منابع مورد نياز خود بسيار راحت تر است.
به گفته وي هم اكنون 221 نابينا و كم بينا از مركز استان و ساير شهرستان ها عضو كتابخانه هاي عمومي استان هستند و از امكانات موجود در اين بخش بهره مند مي شوند.
احمدي يكي ديگر از اقدامات انجام شده براي دسترسي بيشتر نابينايان و كم بينايان به كتاب ها و منابع موجود در كتابخانه ها را راه اندازي'دراپ باكس' عنوان كرد و گفت: دراپ باكس نرم افزاري است كه بر روي سيستم نصب شده و از طريق آن اعضا مي توانند بدون حضور در كتابخانه و از طريق اينترنت فايل مورد نظر خود را دريافت و يا ارسال كنند.
وي يكي از مشكلات اين قشر در راستاي استفاده از اين نرم افزار را نداشتن اينترنت اعلام كرد و افزود: استفاده از اين نرم افزار بدون اينترنت امكانپذير نيست و به همين دليل برخي از اين افراد نمي توانند از اين نرم افزار استفاده كنند.
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان اظهار كرد: از سازمان بهزيستي و ساير نهادهاي حمايتي و مسئولان و خيران انتظار مي رود زمينه لازم را براي استفاده تمامي روشندلان از اين نرم افزار و ساير امكانات بخش نابينايان و كم بينايان فراهم كنند و اين قشر را مورد حمايت قرار دهند.
وي ادامه داد: همچنين در راستاي خدمات رساني مطلوب تر به اين قشر، افراد علاقمند مي توانند بصورت افتخاري كتاب بخوانند و صداي خود را ضبط كرده و فايل آن را به كتابخانه اهدا كنند تا در اختيار نابينايان و كم بينايان قرار گيرد.
احمدي در ادامه به مشكلات موجود بخش نابينايان و كم بينايان اشاره كرد و گفت: وجود فضا و امكانات محدود از جمله مشكلات موجود اين بخش است و ما تلاش مي كنيم كه امكانات لازم را براي اين قشر فراهم كنيم اما از مسئولان و خيران نيز در اين راستا انتظار كمك داريم.
وي افزايش تعداد منابع بخش نابينايان و كم بينايان، گسترده كردن فضا و فراهم كردن امكانات لازم را از جمله فعاليت هاي در دست اقدام عنوان كرد.
هم اكنون پنج هزار و 242 نابينا و كم بينا در استان كردستان عضو سازمان بهزيستي هستند و از اين تعداد 211 نفر دانش آموز و 33 نفر را دانشجويان تشكيل مي دهند.
23 مهر ماه با عنوان روز جهاني عصاي سفيد نامگذاري شده است.
خبرنگار: افسانه گلباغي**انتشاردهنده: اميد بهمني
7348/6108
سنندج- ايرنا- ايجاد بخش ويژه نابينايان و كم بينايان در كتابخانه هاي عمومي كشور نور اميدي را به چشم هاي بي فروغ روشندلان هديه داد تا بتوانند همانند ساير اقشار جامعه كتاب هاي مورد علاقه خود را در اختيار داشته باشند.