۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۲۳:۵۸
کد خبر: 82701016
T T
۰ نفر
طرح پيشنهاد كاهش 50 درصدي ساعت كاري زنان متاهل در سمينار سلامت زنان

شيراز - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز پيشنهاد داد: براي تحكيم بنيان خانواده و گذران وقت بيشتري در خانواده از سوي زنان و مادران 50 درصد از ساعت كاري بانوان متاهل كسر شود و حقوق و مزاياي كامل به آنها پرداخت شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر محمد هادي ايمانيه شامگاه چهارشنبه در ششمين سمينار بين المللي سلامت زنان در شيراز افزود:در صورتي كه اين اجازه به دانشگاه علوم پزشكي شيراز داده شود ما حاضريم در اجراي آن پيشقدم باشيم.
وي اظهار كرد: با اجرايي شدن اين پيشنهاد ضمن حفظ كامل حقوق و مزاياي بانوان آنها مي توانند ، 50 درصد ساعت كاري خود را به خانواده اختصاص دهند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز در ادامه ريشه مشكلات جامعه را دور شدن زنان از خانواده دانست و گفت : بانوان گرچه نيمي از جمعيت كشور را تشكيل مي دهند اما بر روي تمام جمعيت اثرگذار هستند و شايد اثرگذارترين گروه اجتماعي ما هستند.
ايمانيه با اشاره به شرايط جمعيتي امروز جامعه كه كاهش تولدها، كاهش ضريب افزايش جمعيتي كه روزي مشكل كشور بود وبعد با كنترل جمعيت و جلوگيري از افزايش جمعيت دچار افراط شديم، افزود: اكنون كه بنا داريم دوباره باروري را تشويق كنيم، بايد به شكل مديريت شده باشد تا باز هم دچار افراط و مشكلات به وجود آمده در اين زمينه نشويم.
وي اضافه كرد: مشكلاتي كه امروزه به ويژه بانوان ايراني با آنها مواجه هستند بحث هاي جسمي، رواني و عاطفي است؛ موضوعاتي مانند چاقي، اضافه وزن به ويژه براي بانوان ميانسال و سالمند، ديابت، بالا بودن فشار خون، نارسايي كليه و مسايل مربوط به سرطان هاي ويژه بانوان، پوكي استخوان و ساييدگي استخوان مشكلاتي است كه بيشتر به سبك زندگي در سال هاي گذشته مربوط است.
رئيس ششمين سمينار بين المللي سلامت زنان نيز در اين نشست با بيان اينكه اين ششمين دوره از برگزاري اين سمينار زنان است، موضوع محوري امسال را سلامت باروري اعلام كرد و گفت: سلامت باروري از عرصه هايي است كه به دليل اينكه با نگاه ديني به آن پرداخته نشده، آسيب زا شده است؛ در حالي كه در كشوري با جمعيت جوان مانند كشور ما، نياز است به اين مقوله توجه جدي داشته باشيم و بر اساس باورها و مباني خودمان اين موضوع را پرورش دهيم و بر روي آن كار كنيم و با توجه به سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري براي موضوع خانواده كه سال گذشته ابلاغ شد، بتوانيم جمعيت جوان كشور را در اين عرصه توانمند كنيم.
دكتر كامران باقري لنكراني افزود: به دليل كوتاهي كه در اين زمينه انجام شده است با آسيب هاي جدي مواجه شده ايم، به هر حال در موضوع تمايل به ازدواج، تمايل به فرزندآوري و تمايل به طلاق، آمارهاي خوبي در كشور نداريم؛ ازدواج و فرزندآوري كم شده است، خانواده ها شكننده تر شدند و تمايل به طلاق افزايش پيدا كرده است، ارتباطات خارج از خانواده در برخي از نقاط كشور رو به گسترش است و اينها آسيب هايي است كه كيان اجتماعي كشور را تهديد مي كند.
رئيس مركز تحقيقات سياستگذاري سلامت فارس، اضافه كرد: در اين سمينار تلاش كرديم با يك نگاه ميان رشته اي با حضور متخصصان مختلف از حوزه علميه قم گرفته تا اساتيد رشته هاي مرتبط با سلامت، اساتيد روانشناسي، اساتيد تغذيه و ساير رشته ها بتوانيم به اين موضوع نگاه جامع تري داشته باشيم و بتوانيم بنايي را پايه ريزي كنيم كه در بحث سلامت باروري با يك نگاه بومي برخاسته از باورهاي ديني، به معضلات بپردازيم تا شايد جلوي شكل گيري آنها را از آغاز بگيريم.
باقري‌لنكراني خاطرنشان كرد: سالانه حدود 60 هزار تولد در كشور ثبت مي‌شود، از اين رو، بهداشت باروري سلامت زنان باردار به‌عنوان يكي از اولويت‌هاي جامعه، به‌عنوان محور ششمين سمينار سلامت زنان تعيين شد.
در اين همايش 2 روزه 32 سخنران و استاد دانشگاه مطالب تخصصي خود را ارائه مي دهند و 494 مقاله به صورت پوستر ارائه مي شود.
6113/ 2027
خبرنگار : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي