به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، اين مبدل ميتواند سيگنالهاي الكتريكي را در يك مرحله، مستقيما به سيگنالهاي پلاسموني و برعكس تبديل كند. پلاسمونها امواجي از الكترونها هستند كه پس از برخورد فوتونها به فلز، با سرعت نور روي سطح آن به حركت در ميآيند.
پلاسمونها در مقايسه با فوتونها بسيار كوچكتر هستند و به همين علت گزينه بسيار مناسبي براي ساخت تجهيزات نانوالكترونيك محسوب ميشوند و محققان در تلاشند تا از آنها براي انتقال اطلاعات استفاده كنند.
در اغلب فناوريهاي پلاسموني، فرآيند تحريك پلاسمون ها در دو مرحله انجام ميشود. در مرحله اول از الكترونها براي توليد نور استفاده ميشود و در مرحله دوم از فوتونهاي نور براي تحريك پلاسمونها استفاده ميشود. اما محققان دانشگاه ملي سنگاپور با استفاده از فرآيندي موسوم به تونلسازي كه در آن الكترونها از يك الكترود به الكترود ديگر منتقل ميشوند، توانستند پلاسمونها را در يك مرحله فعال كنند.
به اعتقاد محققان با ادغام فناوري ساخت نانو الكترونيك با قابليتهاي پلاسمونها ميتوان مدارات الكترونيكي بسيار كوچكتر با مصرف بسيار كمتر توليد كرد. مبدل پلاسموني كه توسط محققان ساخته شده است حدود 1000 برابر كوچكتر از اجزاي اپتيكي مورد استفاده در نانومدارهاي الكترونيكي است.
اين فناوري قابليت سازگاري با فناوريهاي الكترونيكي موجود را دارد و كاربردهاي بسيار متنوعي را در اختيار ميگذارد. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Photonics منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
سرعت پردازش اطلاعات در نانو پردازندهها تا هزار برابر افزايش مييابد
۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۶:۱۴
کد خبر:
82705807
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه ملي سنگاپور اخيرا يك مبدل پيشرفته ساختند كه قادر است سرعت پردازنده ها را تا 1000 برابر افزايش دهد.