به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این ابزار الکترو اپتیکی با استفاده از فوتونها یا الکترونها برنامهریزی میشود و امکان تولید حافظهها و پردازندههای سریعتر و کممصرفتر را فراهم میکند.
به گفته محققان، پردازش اطلاعات با سرعت نور یک آرزوی دستنیافتی بوده است، اما اکنون با توسعه فناوری، به یک هدف قابل دستیابی بدل شده است.
استفاده از نور برای رمزگذاری و انتقال اطلاعات، امکان اجرای این فرایندها را با سرعتی بسیار نزدیک به سرعت نور در اختیار میگذارد. با وجود این که اخیرا امکان استفاده از نور برای پردازش اطلاعات به صورت عملی به نمایش درآمده است، تاکنون جای خالی یک دستگاه کمحجم برای برقراری ارتباط بین این فناوری جدید و معماری الکترونیکی کامپیوترهای عادی احساس میشود. ناسازگاری سیستمهای پردازشی اپتیکی و الکترونیکی از تفاوت بین حجم تعامل الکترون و فوتون ناشی میشود. در واقع برای این که تراشههای الکترونیکی کارآیی لازم را داشته باشند، باید ابعاد کوچکی داشته باشند، اما از آنجا که طول موجهای نور بزرگتر از طول موجهای الکترون است، تراشههای اپتیکی باید ابعاد بزرگی داشته باشند تا به طور موثر عمل کنند.
برای حل این مشکل محققان دستگاهی را ساختند که قادر است نور را در ابعاد نانو محدود کند. این دستگاه با استفاده از یک پدیده تحریککننده الکترومغناطیسی موسوم به پلاریتون پلاسمونهای سطحی، نور را در ابعاد نانو فشرده میکند. این میزان فشردگی به همراه افزایش قابل توجه چگالی انرژی، امکان برقراری ارتباط بین سیگنالهای الکترون و فوتونها و در نتیجه ذخیره و پردازش اطلاعات را با سرعت نور فراهم میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
تولید پردازندهها و حافظههای کامپیوتری سریعتر با ابزارهای جدید
۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۰۳
کد خبر:
83577181
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه آکسفورد توانستند یک ابزار قابل برنامهنویسی در مقیاس نانو تولید کنند که برای اولین بار ارتباط بین سیستمهای پردازش الکترونیکی و اپتیکی را برقرار میکند.
اخبار مرتبط
-
سرعت پردازش اطلاعات در نانو پردازندهها تا هزار برابر افزايش مييابد
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه ملي سنگاپور اخيرا يك مبدل پيشرفته ساختند كه قادر است سرعت پردازنده…
-
استفاده از نانولوله كربني براي ساخت نشردهنده نور
تهران-ايرنا-محققان با استفاده از نانولولههاي كربني موفق به ساخت نشردهنده نوري شدند كه ميتوان…
-
ساخت پرتوشكافي كه به انتقال اطلاعات با سرعت نور كمك مي كند
تهران- ايرنا- مهندسان دانشگاه يوتاي آمريكا پرتوشكافي ساختهاند كه در ساخت تراشههاي نوري سيليكوني…
-
استفاده از لايه هاي نازك نانومقياس براي خنك كردن تراشههاي رايانه اي
تهران- ايرنا- محققان با استفاده از لايههاي نازك نانومقياس موفق به كاهش دماي توليدشده در تراشه…
-
سرعت اينترنت 100 برابر مي شود
تهران– ايرنا - محققان دانشگاه RMIT در استراليا دستگاه كوچكي را ساختند كه در انتهاي يك فيبر…
نظر شما