۱۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۲۶
کد خبر: 82715869
T T
۰ نفر
نسبت اندازه يك سياره و ستاره آن معماي جديدي را مطرح كرد

تهران – ايرنا - محققان به تازگي يك سياره گازي بزرگ به اندازه مشتري را شناسايي كردند كه دور يك ستاره كوتوله سفيد كه اندازه و جرم آن حدود نصف خورشيد است، مي‌گردد. در واقع نسبت اندازه اين سياره كه NGTS-1b نام دارد به اندازه ستاره آن، به‌گونه‌اي است كه تا كنون محققان تصور مي‌كردند شكل‌گيري چنين منظومه‌اي امكانپذير نيست.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، اين منظومه در فاصله 600 سال نوري از زمين قرار دارد. سياره NGTS-1b تقريبا به اندازه مشتري بوده و جرم آن حدود 20 درصد كمتر از مشتري است. فاصله NGTS-1b با ستاره آن حدود 3 درصد فاصله مشتري با خورشيد است و در هر 2.6 روز زمين، يك بار مدار خود را كامل مي‌كند. قطر اين سياره حدود يك دهم خورشيد و قطر ستاره كوتوله آن كه از نوع ستاره‌هاي كوتوله سرخ از كلاس M است، به نصف قطر خورشيد مي‌رسد. بنابر اين قطر سياره NGTS-1b حدود يك پنجم يا يك چهارم قطر ستاره آن است.
سيارات معمولا در اطراف ستاره‌هاي كوچك و در زماني بسيار طولاني تشكيل مي‌شوند و در اين وضعيت معمولا مقدار مواد موجود براي تشكيل سياره بسيار كمتر از چيزي است كه موجب شكل‌گيري سياره NGTS-1b شده است. بنابر اين وجود چنين سياره‌اي در مدار يك ستاره كوتوله، معماي بزرگي است. درواقع نظريه‌هايي كه در حال حاضر راجع به تشكيل سيارات مطرح شده است، گردش چنين سياره بزرگي را به دور يك ستاره بسيار كوچك، توجيه نمي‌كنند و به همين علت اين كشف جديد مي‌تواند تمام نظريات موجود در رابطه با تشكيل سيارات را به چالش بكشد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر