۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۴۲
کد خبر: 82729978
T T
۰ نفر
كیفیت نان شاخص سلامتی جامعه است

اصفهان - ایرنا - رئیس مركز بهداشت محیط اصفهان گفت : چنانچه كیفیت نان افزایش یابد شاهد كاهش بخش بزرگی از معضلات سلامتی خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، مهدی رفیعی شامگاه دوشنبه در مراسم روز ملی نان در اصفهان افزود: در این زمینه استفاده از گونه های گندم مناسب، فرآیند تبدیل گندم به آرد و آسیب شناسی تولید نان از مزرعه تا نانوایی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینكه در 6 ماه امسال سه هزار و 750 مورد آزمایش كیفیت نان در استان انجام شد، گفت: باید از روش های جدید در بازرسی در این زمینه بهره ببریم.
وی با اشاره به اینكه ایران جزو كشورهای با مصرف بالای نان است، افزود: از این رو باید استانداردهای تولید نان و اعداد معین در مصوبات شورای عالی سلامت در تولید رعایت شود.
رفیعی با اشاره به اینكه باید تمام الزامات قانونی در تولید نان اجرایی شود، اضافه كرد: از این رو بازرسان بهداشت محیط با بازرسی و كنترل مواد اولیه تولید نان اقدامات پیشگیرانه را مورد توجه قرار می‌دهند.
وی گفت: باید سلامت جسمی و روحی نانوایان مورد توجه قرار گیرد چراكه در تولید نان ارتباط مستقیم دارد.
وی با اشاره به اینكه مشكلات علمی و اجرایی در حوزه تولید نان وجود دارد، تصریح كرد: از دیگر مشكلات موجود كیفیت آرد كشور است كه این آرد كیفیت بی ثباتی دارد و از این رو پیشنهاد می شود شاخصه های اصلی آردها بر روی گونی های آرد درج شود تا نانوا برای تولید نان تصمیم گیری بهتری داشته باشد.
معاون توسعه و منابع انسانی استانداری اصفهان نیز در این مراسم گفت:باید برای بهبود كیفیت نان و سالم سازی آن و ارائه نان خوب و با كیفیت به مردم با برگزاری این گونه همایش ها اقدام كرد.
حسین سیستانی افزود: قدم های موثری برای حل و فصل مشكلات نانوایان در عرصه های قانونگذاری، قضاوت و اجرا برداشته شده است.
وی با بیان اینكه شرایط سخت كار نانوایی را درك می كنم اظهاركرد: مشكلات، سختی ها و درآمد كم نانوایان را باور داریم .
مراسم بزرگداشت 'روز ملی نان' و تجلیل از نانوایان برتر كشور 22 آبان به میزبانی اصفهان و در محل سالن دكتر شریعتی دانشگاه علوم پزشكی برگزار شد.
این مراسم با هدف معرفی جدیدترین پژوهش ها در حوزه آرد و نان، بررسی روش های نوین و مفید و آموزش بهینه سازی چرخه تولید این ماده غذایی پرمصرف برگزار شد.
سخنرانی پژوهشگران و استادان حوزه آرد و نان، برگزاری نمایشگاه عكس با این موضوع و تجلیل از بیش از 20 نانوای برتر از 27 استان كشور از دیگر بخش های این مراسم بود.
در شهرستان اصفهان 980 و در كشور بالغ بر 85 هزار واحد رسمی نانوایی وجود دارد.
20 درصد واحدهای تولیدی نان در اصفهان از آرد آزاد و 80 درصد از آرد یارانه ای استفاده می كنند.
این واحدها با استفاده از 300 هزار كیسه آرد، ماهانه 96 میلیون قرص نان پخت می كنند.
ت 7150 / 6022 خبرنگار: علی نعمانی - انتشار دهنده : عمادی