به گزارش ايرنا، وياچسلاو بلوكرينتسكي معاون انستيتو شرق شناسي آكادمي علوم روسيه روز چهارشنبه در كنفرانس علمي بين المللي «پنج قرن روابط ايران و روسيه» با حضور مهدي سنايي سفير ايران در روسيه و جمعي از كارشناسان ارشد ايراني و روس با بيان اين كه انستيتو شرق شناسي روسيه در سال 1818 تاسيس شده است، گفت: از بدو تاسيس اين انستيتو در دوره تزاري تحقيقات ايرانشناسي در آن جايگاه مهمي يافت.
وي افزود: در پژوهش هايي كه انستيتو شرق شناسي روسيه داشت به تحقيقات درباره ايران توجه خاص مي شد.ايرانشناسي همواره از جايگاه و احترام خاصي در بين افراد پژوهشگر شرق برخوردار بوده است.
بلوكرينتسكي خاطرنشان كرد: اين موقعيت الان هم حفظ شده است و در باره ايران و همسايگان اين كشور به ويژه افغانستان و تركيه تحقيقات گسترده اي انجام مي دهيم.
معاون انستيتو شرق شناسي گفت: اين منطقه براي روسيه بسيار مهم است و ايران در مركز توجه روسيه در خاورميانه قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: با توجه و علاقه فراوان به جمهوري اسلامي ايران مي نگريم و روابط بين ايران و روسيه در پنج قرن اخير به استثناي مواردي بسيار مثبت است.
مقام روس با بيان اينكه تجربه برگزاري كنفرانس پنج قرن روابط ايران و روسيه بسيار خوشايند است، اظهار كرد: اين كنفرانس در يك اجلاسيه عمومي و شش بخش برگزار مي شود.
كنفرانس علمي بين المللي پنج قرن روابط ايران و روسيه را وزارتخانه هاي خارجه دو كشور با مشاركت آژانس اسناد فدرال روسيه و سازمان ارشيو و كتابخانه ملي و با حمايت سفارت جمهوري اسلامي ايران در مسكو و رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران برگزار كردند.
محمد جواد ظريف وزيرامورخارجه ايران در پيامي كه از سوي سفير ايران در روسيه درمراسم افتتاحيه كنفرانس علمي بين المللي'ايران و روسيه - پنج قرن همكاري' خوانده شد، اعلام كرد: ايران و روسيه دو كشور ريشه دار با پيشينه و تاريخي كهن هستند.
ظريف درپيام خود به اين مراسم كه در آرشيو دولتي سياسي-اجتماعي روسيه برگزار شد، برگزاري اين همايش را اقدامي مهم و ارزشمند در روابط دو كشور برشمرد و يادآورشد: جمهوري اسلامي ايران و جمهوري فدراسيون روسيه دو كشور ريشه دار با پيشينه و تاريخي كهن هستند كه جلوههاي تمدني و فرهنگي آن ها،همچنين آوازه جهاني شخصيتهاي بزرگي مانند حافظ، سعدي، فردوسي، تولستوي، چخوف، پوشكين و دهها شخصيت ديگر مايه مباهات و فخر ادبيات جهان شدهاند. كمتر كشورهايي را در جهان مي توان سراغ گرفت كه مانند ايران و روسيه مناسبات آن ها به پنج قرن بازگردد.
سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه نيز در پيام خود به اين كنفرانس علمي كه به مناسبت پنج قرن همكاري ايران و روسيه برگزار مي شود با اشاره به تحكيم روابط ايران و روسيه و توسعه آن در تمامي عرصه ها، عنوان كرد: گفت و گوي مشترك، براي تعاملات چند وجهي نقش خود را ايفا مي كند.
وي با مروري برهمكاري هاي دو كشور در سطوح مختلف از جمله همكاريهاي نظامي،علمي، انسان دوستانه و جهانگردي تاكيد كرد: تلاش مي كنيم در پاسخ به چالش هايي نظير تروريسم و حل و فصل مشكلات سوريه همكاري ها را گسترش دهيم و آن را وارد مشاركت راهبردي كنيم و نتيجه اين كنفرانس نيز به صورت همه جانبه به تقويت روابط دو كشور كمك خواهد كرد.
مهدي سنايي سفير ايران در روسيه نيز در اين كنفرانس بر ضرورت گسترش همكاري هاي پژوهشي ميان دو كشور براي ارائه ايده هاي جديد توسعه همكاري دو جانبه تاكيد كرد.
اروپام*391*3404**انتشار: محسن اسماعيلي
مقام روس: نياز به تحقيقات ايرانشناسي با گسترش روابط ايران و روسيه افزايش يافته است
۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۲۲:۰۴
کد خبر:
82732497
مسكو - ايرنا - معاون انستيتو شرق شناسي آكادمي علوم روسيه گفت: نياز به تحقيقات ايرانشناسي و پژوهش در باره ايران در روسيه با گسترش روابط اين دو كشور افزايش يافته است.