۲۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۸:۱۲
کد خبر: 82735115
T T
۰ نفر

كاهش چشمگير بيماري تالاسمي در خراسان رضوي

۲۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۸:۱۲
کد خبر: 82735115
كاهش چشمگير بيماري تالاسمي در خراسان رضوي

مشهد- ايرنا- مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: با اقدامات پيشگيرانه، ابتلا به تالاسمي در خراسان رضوي كاهش چشمگير داشته و بروز آن در اين استان كمتر از ميانگين كشوري آن است.

دكتر محمد جعفر صادقي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شيوع بيماري تالاسمي در استان خراسان رضوي دو دهم در 10 هزار تولد زنده است كه اين رقم در كشور يك در 10 هزار تولد زنده مي باشد.
وي اظهار كرد: تالاسمي بيماري خوني ژنتيكي است و مقابله با آن از سال 1376 در دستور كار وزارت بهداشت قرار گرفت كه اجباري شدن آزمايش تالاسمي قبل از ازدواج و پيشگيري از تولد كودك مبتلا از جمله اين برنامه ها است.
وي با بيان اينكه تالاسمي به 2 شكل شديد و خفيف است گفت: افراد مبتلا به تالاسمي خفيف فقط ناقل بيماري هستند و مي توانند مانند افراد سالم زندگي كنند.
صادقي افزود: اگر هر 2 والد نوزاد داراي ژن معيوب باشند، احتمال تولد فرزند ابتلا به تالاسمي شديد افزايش مي يابد.
وي اظهار كرد: توصيه مي شود افرادي كه بر اساس آزمايش ها ناقل بيماري هستند با هم ازدواج نكنند و در صورت ازدواج، فرزند آوري آنها بايد تحت كنترل قرار گيرد.
وي گفت: از سال 1384 تاكنون 626 مادر باردار مشكوك به نوزاد تالاسمي در استان خراسان رضوي مورد بررسي و آزمايش قرار گرفتند كه 546 مورد آنها نوزاد سالم داشته اند.
صادقي افزود: 80 مورد از اين تعداد مبتلا به تالاسمي بوده اند كه براي 68 نفر آنان مجوز سقط صادر شده و 12 مادر باردار با اينكه به آنان هشدار داده شده كه نوزادشان مبتلا به تالاسمي است، اضر به سقط نشده و فرزند خود را به دنيا آورده اند.
وي اظهار كرد: هزينه آزمايشات جنين براي مادران باردار مشكوك به نوزاد تالاسمي بيش از 20 ميليون ريال است كه از سوي وزارت بهداشت و درمان پرداخت مي گردد و براي مادران رايگان است.
وي با تاكيد بر اهميت پيشگيري از تولد فرزند مبتلا به تالاسمي گفت: علاوه بر مسائل روحي، رواني و اجتماعي هزينه دارو و درمان هر بيمار تالاسمي سالانه 200 هزار دلار برآورد مي شود.
تالاسمي از بيماريهاي ژنتيكي و نوعي كم خوني است كه از طفوليت آغاز مي شود و تا پايان عمر به طول مي انجامد.
بر اثر اين بيماري هموگلوبين ساختار طبيعي خود را از دست مي دهد و پديده توليد هموگلوبين غيرمؤثر در بدن ايجاد مي شود.
هموگلوبين معيوب قادر به اكسيژن رساني مطلوب به اعضاي بدن نيست.
هموگلوبين انتقال دهنده اكسيژن در سلولهاي قرمز خوني است.
خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
3027 / 6053