به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، هوشنگ ميرزايي روز سه شنبه در نشست خبري بيست و دومين كنگره سراسري كاردرماني ايران گفت: نياز به توانبخشي روز به روز در جامعه بيشتر مي شود، به طوري كه امروزه توانبخشي به مرحله پيشگيري ورود كرده است، به واقع بسياري از افراد كه در دوران كودكي مشكلاتشان درمان نمي شود در سنين بالاتر قرباني آسيب هاي اجتماعي مي شوند.
دبير علمي بيست و دومين كنگره سراسري كاردرماني در اشاره به كاربرد كاردرماني در مقوله كمك به درمان معتادان گفت: كلينيك هاي درمان اعتياد تلاش مي كنند كه با متادون و داروهاي جايگزين معتادان را درمان كنند كه در بيشتر موارد افراد با مشكلات ديگري روبرو مي شوند؛ در بسياري از موارد معتادان پس از ترك براي ارتباط با جامعه دچار مشكل مي شوند كه در اين مقطع، كاردرمان ها قادر هستند اختلالات رفتاري مرتبط با حوزه معتادان را مورد توجه قرار دهند و شرايط همه جانبه معتاد را بررسي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي و توانبخشي ارتباط كمرنگ نوجوانان با خانواده ها و نيز برخي بيماري ها و اختلالات ذهني را از ديگر مشكلات عمده جامعه امروز عنوان كرد و افزود: در سال هاي اخير شاهد رشد بيماري ها و اختلالات ذهني نظير كودكان بيش فعال و كم توجه و يا اوتيستيك هستيم؛ در اين مورد هم كاردرماني تلاش مي كند با كمك به درمان در سنين پايين، بستر روحي و جسمي مناسب را براي رويارويي فرد با جامعه آماده سازد.
ميرزايي افزود: همچنين در بعضي موارد شاهد مشكلاتي براي نوزادان در بدو تولد هستيم كه خانواده ها را نگران مي كند؛ مراكز توانبخشي در اين موارد زمينه رشد كودكان و توانمندسازي عصبي نوزادان نارس و نوزادان در واحد مراقبت هاي ويژه را فراهم مي كنند.
وي با تشريح اهميت درمانگر در گستره جامعه افزود: بيماري هاي نورولوژيك نظير سكته مغزي، ضربه مغزي، پاركينسون، ضايعات نخاعي، فلج مغزي كودكان و همچنين بيماري هاي آلزايمر و دمانس بخشي از حوزه كاردرماني است.
ميرزايي از ورود علوم نوين همچون واقعيت مجازي به مراكز توانبخشي هم خبر داد و گفت: در برخي موارد كاردرمان ها از روش هاي درماني استفاده مي كنند كه شواهد علمي پايدار ندارند و ما در تلاش هستيم طي يك برنامه ريزي منطقي از علوم نوين به صورت صحيح در راستاي بهبود مشكلات بيماران استفاده كنيم.
وي درباره بيست و دومين كنگره سراسري كاردرماني گفت: امتياز علمي كنگره بالاترين امتياز را دارد؛ مقالات ارسالي به دبيرخانه كنگره توسط چهار داور بررسي و 216 مقاله براي ارائه در روزهاي برگزاري كنگره انتخاب شده است كه در حاشيه آن 16 نشست تخصصي با حصور اساتيد مجرب با محوريت بالابردن سطح آگاهي كاردرمانگرها در قالب پرسش و پاسخ برگزار مي شود.
كنگره سراسري كاردرماني با شعار 'كاردرماني و ارتقاي سلامت، فناوري و حيطه هاي جديد' با هدف ارتقاي سلامت در جامعه با همكاري انجمن كاردرماني ايران و گروه كاردرماني دانشگاه علوم پزشكي و توانبخشي به مدت سه روز از نهم تا يازدهم آذرماه در محل دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار مي شود.
علمي 9031
خبرنگار:عادل پازيار* انتشار: محتشمي پور
تهران- ايرنا- دبير علمي كنگره سراسري كاردرماني گفت:افرادي كه در جامعه به عنوان بزهكار شناخته مي شوند، بعضا نتيجه واكنش به كنش هايي هستند كه دردوران كودكي و نوجواني با آن روبرو بوده اند؛كاردرماني راهكاري است كه استفاده به موقع از آن مي تواند اين هزينه تحميلي بر جامعه را از بين ببرد.