«سجاد انوشیروانی» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ابراز تاسف از دعوت نكردن از داوران ایرانی برای قضاوت در بازی های المپیك و رقابت های جهانی گفت: این موضوع ضعف فدارسیون در تعامل با فدراسیون بین المللی را نشان می دهد.
وی افزود: متاسفانه در مسابقاتی چون بازی های آسیایی، ایران تنها یك داور دارد و در مسابقات جهانی و المپیك حتی یك داور از كشورمان حضور ندارد و سیاست فدراسیون در ارتباط با مسئولان فدراسیون بین المللی دچار ضعف و مشكلاتی شده و وزنه برداری ایران را با مشكلاتی روبرو ساخته است.
سرمربی سابق تیم ملی وزنه برداری در خصوص دسته فوق سنگین در پیكارهای وزنه برداری قهرمانی سال 2017 جهان در آمریكا اظهار داشت: با توجه به شرایطی كه لاشا تالاخادزه رقیب گرجستانی داشت، بهداد سلیمی و سعید علی حسینی در همان حركات یك ضرب از نماینده گرجستان عقب افتادند و از طلا دور شدند و در نهایت به مدال های نقره و برنز جهان دست یافتند.
وی همچنین با اشاره به اتفاقات این دسته برای بهداد سلیمی یادآور شد: داوران حساسیت زیادی رو بهداد داشتند و فكر می كنم در حركت آخر به خاطر نگاهی كه او به وزنه داشت، شاید هیات ژوری خطا اعلام كرد، چرا كه داوران سه چراغ سفید به وزنه 252 كیلوگرم دادند و از نظر من نیز خطا نبود.
انوشیروانی بیان داشت: زمانی كه وزنه بردار قصد انجام حركت بالا زدن را دارد مكث و توقف در خلال راست شدن آرنج ها با پرس، حركت را خاتمه دادن خطا است و اگر با تاخیر كمی، صاف شود، خطا نیست و چنانچه در حالت جمع شدن پاها، دست را صاف كند قوانین داوری می گوید حركت خطا خواهد بود و این در حالی است كه داوران در حركت سوم یعنی 252 كیلوگرم سه چراغ سفید به او دادند اما هیات ژوری رای را بگرداند.
وی بیان داشت: زمانی كه سه داور با قاطعیت رای می دهند و بعد ژوری آنرا بر می گرداند این امر نشان می دهد كه روی او حساس شده اند، در حالی كه وزنه بردار قطری در دسته 94 كیلوگرم و یا یكی از وزنه برداران دسته 57 كیلوگرم بانوان نیز چنین خطاهایی داشتند و حتی دو چراغ سفید گرفتند اما هیات ژوری تصمیمی خلاف نظر داور نگرفت.
این ملی پوش سابق تیم ملی ایران ادامه داد: علی حسینی نیز بعد از هشت سال دوری، طی چند ماه توانست خودش را به رقابت ها برساند و مدال نقره بگیرد، او سرمایه وزنه برداری ایران است و باید حفظ شود چرا كه در سال های آینده در رقابت با بهداد سلیمی می توانند در میادین مختلف جهانی و المپیك برای ایران مدال آوری كنند.
دارنده مدال نقره بازی های المپیك 2012 لندن همچنین در مورد كیانوش رستمی گفت: رستمی سیستم تمرینی خودش را دارد و فدراسیون به این خواسته او تن داد و تشویقش هم كردند در حالی كه با تغییراتی می شد، جلو آن اتفاق را گرفت. از سوی دیگر امكان اوت شدن هر وزنه برداری در این رشته وجود دارد اما نكته جالب اینكه، رستمی زمانی كه من سرمربی بودم برای لج من هم كه شده خوب تمرین می كرد اما بعد از رفتن من آن انگیزه برداشته شد و كسانی كه رستمی را برای انجام تمرینات شخصی تشویق می كردند تنها به دنبال مدال او بودند و در آمریكا حتی جرات نكردند به او نزدیك شوند.
انوشیروانی افزود: به هیچ عنوان قصد دخالت در كار كادر فنی كه از دوستان من هستند را ندارم اما همه می دانیم كه رستمی چون قبل از المپیك آماده نبود و در داخل كشور دچار شرایط ویژه ای بود و اعتقاد داشت كه می تواند به صورت شخصی كار را جلو ببرد در حالی كه افرادی كه پشت صحنه رقابت های قهرمانی جهان در كنار او بودند، می توانستند كمی به او نزدیك شده و مشاوره لازم را بدهند و اطمینان دارم كه با طرح و نقشه قبلی او می توانست طلای جهان را بگیرد.
دارنده مدال نقره جهان ادامه داد: كسانی كه كیانوش رستمی را در این راه تشویق می كردند، برایشان فرقی نمی كرد كه او چه شخصی است؛ بلكه فقط به دنبال مدال بودند و در آمریكا جرات نكردند با او صحبت كنند و یا به او نزدیك شوند تا اگر زمانی مدال نگرفت به اسم آنها تمام نشود. من از اتفاقی كه برای این قهرمان كشورمان در آمریكا رخ داد ناراحت شدم چرا كه او قهرمانی بزرگ و قابل احترامی است و دوست داشتم اگر سرمربی تیم ملی بودم به هر طریقی برای او كاری كنم و نظر خودم را به او انتقال دهم كه شروع حركت با وزنه 212 كیلوگرم با توجه به مصدومیتش درست نبود.
وی با تبریك قهرمانی تیم ملی وزنه برداری ایران گفت: ملی پوشان پیش از مسابقات جهانی حدود دو ماه را به دلیل تغییر كادر فنی و همچنین مشكلات مالی كه مسئولان از آن گلایه داشتند را از دست دادند و به همین دلیل فدراسیون در كاهش كیفیت كار آنها مقصر است كه اردوها را با تاخیر آغاز كرد در حالی كه بعد از بازی های المپیك اردوهای تیم ملی به صورت منظم برگزار و حتی سهراب مرادی در كنار ملی پوشان تمرین و همه نفرات شرایط ایده آلی داشتند؛ البته با تغییر كادر فنی مشكلات مالی فدراسیون نیز بهتر و اردوهای خوبی را برای ملی پوشان برگزار كردند.
این وزنه بردار اردبیلی سابق تیم ملی تصریح كرد: تیم را به گونه ای تحویل دادم كه هیچ ملی پوشی به اندازه یك بند انگشت نیز آسیب ندید و همگی بالای 90 درصد آمادگی داشتند و فكر می كنم همه آن شرایط سبب شد كه تیم روند رو به جلو داشته باشد و به گونه ای برنامه ریزی كرده بودیم كه اگر در تیم ملی حضور داشتم، كیفیت كار ملی پوشان در رقابت های جهانی كمی بالاتر و بهتر هم می شد.
وی ادامه داد: نفرات تیم ملی همگی به جز علی میری و علیرضا سلیمانی به دلیل تجربه كم خوب بودند، سید ایوب موسوی با كسب مدال برنز نشان داد كه ظرفیت بالایی دارد و پیش بینی من رسیدن ركورد او به 400 كیلوگرم بود و از سوی دیگر سهراب مرادی نیز یك نابغه و سرمایه است كه تا المپیك 2020 توكیو باید او را حفظ كنیم.
انوشیروانی خاطر نشان كرد: علی میری جوان شایسته ای بود كه در نخستین میدان جهانی در رده سنی بزرگسالان حضور پیدا می كرد و احساس می كنم كه شرایط روانی او روی تخته مناسب نبود و كمی استرس داشت و علیرضا سلیمانی نیز اگر حركاتش به گونه ای تنظیم می شد كه پشت سر هم وزنه می زد، عملكرد بهتری داشت، اما با توجه به تاخیری كه برای حضور او روی تخته رخ می داد، بدنش سرد می شد و روح جنگندگی در او فروكش كرد.
وی بیان داشت: هاشمی نیز از وزنه برداران باتجربه تیم ملی با تغییر وزنی كه بعد از المپیك ریو انجام داد و به دسته 105 كیلوگرم آمد و با كسب مدال طلا به حقش در وزنه بردار رسید و البته با توجه به سرما خوردگی و بیماری قبل از آغاز مسابقات جهانی او می توانست وزنه های بالاتری را نیز بزند.
رقابت های وزنه برداری قهرمانی سال 2017 جهان روزهای 6 تا 14 آذر در شهر آناهیم لس آنجلس در ایالت كالیفرنیا آمریكا برگزار شد كه تیم ملی ایران با كسب 509 امتیاز تیمی قهرمان جهان شد.
در این رقابت ها كیانوش رستمی یك مدال نقره در حركت یك ضرب دسته 85 كیلوگرم، سهراب مرادی سه مدال طلا در دسته 94 كیلوگرم، سید ایوب موسوی دو برنز حركت دو ضرب و مجموع دسته 94 كیلوگرم، علی هاشمی دو مدال طلا و یك برنز در دسته 105 كیلوگرم، بهداد سلیمی دو مدال نقره و برنز و سعید علی حسینی دو مدال نقره و یك برنز برای كشورمان به ارمغان آورند.
در این پیكارها علی میری و علیرضا سلیمانی عنوان هفتم دسته های 85 و 105 كیلوگرم را بدست آوردند تا در نهایت تیم ایران در بخش مردان با 5 طلا، 3 نقره و 6 برنز برای نخستین مرتبه قهرمان جهان شود.
تیم وزنه برداری بزرگسالان ایران، دو بار در مسابقات قهرمانی جهان موفق به كسب بهترین نتیجه تیمی شده است، ابتدا در سال 2011 فرانسه با 495 امتیاز به مقام سومی دست پیدا كرد و دومین مرتبه نیز در سال2013 لهستان با 442 امتیاز به مقام سومی رسید.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**1067**
خبرنگار: رضا رمضانی انتشاردهنده:علی خورسندی
ضعف فدراسیون وزنه برداری در تعامل با نهاد بین المللی از زبان سرمربی سابق
۱۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۷
کد خبر:
82758376
تهران - ایرنا - سرمربی سابق تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان ایران گفت: در رقابت های وزنه برداری قهرمانی جهان در آمریكا هیچیك از داوران ایرانی دعوت نشده بودند و این نشان می دهد كه فدراسیون وزنه برداری در تعامل با فدراسیون بین المللی ضعف دارد.