دكتر رضا ملك زاده روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از مركز مطالعات سالمندي كوهورت در نيشابور با بيان اينكه اين رتبه را در تعداد و كيفيت مقالات علمي 10 سال زودتر از افق چشم انداز كسب كرده ايم افزود: با اينكه ايران يك درصد جمعيت جهان را دارد اما سهم توليد علم در ايران از هفت صدم درصد در سال 1996 به 1،8 درصد در سال جاري رسيده و در آي.اس.آي نيز رتبه 17 جهان را دارد.
وي اظهار كرد: تعداد دانشمندان برتر ايران در رشته علوم پزشكي نيز طي چهار سال گذشته از 180 نفر به 550 نفر رسيده است.
وي با بيان اينكه در 2 سال گذشته شاهد افزايش كيفيت مقالات علمي بوده ايم گفت: ايران چهارمين كشور جهان از نظر تعداد افراد تحصيلكرده در مقاطع ليسانس، فوق ليسانس و پي.اچ.دي است كه بايد زيرساختهاي لازم را براي فعاليت اين نيروها فراهم كنيم.
ملك زاده افزود: تعداد مراكز تحقيقاتي كشور از 479 مركز در ابتداي سال 92 به 724 مركز افزايش يافته و همچنين موفق شده ايم به تعدادي از پژوهشكده ها رديف بودجه اختصاص بدهيم.
وي با اشاره به مشكلات اقتصادي ناشي از تحريمها اظهار كرد: با اين همه وزارت بهداشت در دولت يازدهم ايجاد زيرساختهاي مهمي را كه براي پژوهش لازم بود در دستور كار خود قرار داد مانند راه اندازي موسسه ملي توسعه تحقيقات علوم پزشكي (نيماد) كه در سال گذشته 26 طرح با اعتبار 70 ميليارد ريال را مورد حمايت قرار داد.
وي گفت: موسسه نيماد يكي از كمبودهاي كشور بود كه با راه اندازي آن بودجه لازم براي پروژه هاي بزرگ تحقيقاتي تامين مي شود.
ملك زاده با بيان اينكه بايد بر روي پژوهشهاي بزرگ و آينده نگر مانند آنچه در نيشابور با عنوان مركز مطالعات سالمندي كوهورت شروع شده سرمايه گذاري كنيم افزود: حدود 179 پروژه از محل اعتبار يك درصد مانند مركز سالمندي مزبور مورد حمايت قرار گرفته است.
وي اظهار كرد: از سه هزار و 307 شركت دانش بنيان كه در كشور تشكيل شده 912 شركت مربوط به بخش سلامت مي باشد كه 171 طرح را به محصولات علمي تبديل كرده و توليد تعدادي از داروها و واكسنها را در داخل كشور فراهم كرده است.
وي ايجاد سيستم ثبت مشخصات مبتلايان به بيماريهاي خاص و برنامه كنترل سرطان را كه براي اولين بار در مقياس وسيع راه اندازي شده است از ديگر برنامه هاي دولت عنوان كرد و گفت: با ايجاد 12 سامانه در وزارت بهداشت دسترسي اعضاي هيات علمي دانشگاههاي علوم پزشكي به بيش از 40 هزار مجله علمي به صورت رايگان فراهم شده است.
ملك زاده، ايجاد كميته ملي اخلاق را از ديگر اقدامات انجام شده دانست و افزود: تا كنون 143 كميته اخلاق در دانشگاهها با يك هزار عضو تشكيل شده تا كيفيت كارهاي تحقيقاتي و نشر آنها سامان يابد.
وي اظهار كرد: دانشگاه نيشابور نيز با اينكه بسيار جوان است اما توانسته در اين مدت رشد علمي خوبي داشته باشد و اميدواريم با كمك خيرين كمبودهاي آن را جبران كنيم.
معاون استاندار خراسان رضوي و فرماندار ويژه نيشابور نيز در اين بازديد گفت: حوزه پژوهش حلقه واسط بين آموزش و درمان است و با كاربردي تر شدن پژوهش شاهد افزايش كيفيت در اين حوزه ها خواهيم بود.
سعيد شيباني افزود: نيشابور داراي ظرفيت استاني با نزديك به نيم ميليون نفر جمعيت است كه در سالهاي اخير شاهد اقدامات خوبي در حوزه بهداشت و درمان اين شهرستان بوده ايم و براي تداوم اين فعاليتها نيازمند حمايت خيرين هستيم.
در اين مراسم از پژوهشگران برتر و جمعي از خيران نيك انديش نيشابور قدرداني شد.
مركز شهرستان 450 هزار نفري نيشابور در 127 كيلومتري غرب مشهد واقع است.
خبرنگار: سعيد صفارائي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
9869 / 6053
مشهد- ايرنا- معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ايران با انتشار 52 هزار و 160 مقاله علمي رتبه اول توليد اين مقالات در بين كشور هاي اسلامي را كسب كرده است.