۱۸ دی ۱۳۹۶، ۸:۱۹
کد خبر: 82788847
T T
۰ نفر

ركوردي كه در كرمانشاه زده شد - فرزاد نويدي*

۱۸ دی ۱۳۹۶، ۸:۱۹
کد خبر: 82788847
ركوردي كه در كرمانشاه زده شد - فرزاد نويدي*

ركوردي در جريان وقوع زلزله 7.3 ريشتري 21 آبان كرمانشاه زده شد كه در ميان حجم زياد خبرهاي مربوط به اين حادثه زياد برجسته نشد در حاليكه اهميت آن زياد و يكي از شاخص هاي مهم در ارزيابي دولت ها در زمان بروز بحران محسوب مي شود.

انتقال هفت هزار و 500 مصدوم ناشي از زلزله بزرگ 7.3 ريشتري 21 آبان ماه كرمانشاه ركوردي بود كه توسط ستاد مديريت بحران استان كرمانشاه زده شد كه مشابه آن در دنيا تاكنون مشابه نداشته است.
زلزله ساعت 21 و 47 دقيقه شب كه كانون اصلي آن بخش ازگله در شهرستان ثلاث باباجاني در مرز ايران و عراق بود، اتفاق افتاد و در هشت شهرستان غربي استان كرمانشاه احساس شد.
امكان پرواز بالگرد در آن ساعت شب ميسر نبود، راه هاي دسترسي به مناطق زلزله زده نيز بسته شده بود و با تلاش عوامل راهداري و كمك نيروهاي مسلح مستقر در منطقه راه ها به سرعت باز شد و عمليات امداد و نجات آغاز گرديد.
بيمارستان هاي سرپل ذهاب و اسلام آبادغرب در جريان زلزله تخريب شدند و امكان استفاده از اين مراكز درماني وجود نداشت و تنها راهكار انتقال مصدومان به مركز استان و يا استان هاي ديگر بود.
وزارت بهداشت به سرعت وارد عمل شد و دستور آماده باش به دانشگاه هاي علوم پزشكي استان كرمانشاه و استان هاي همجوار را داد و در برخي از مراكز درماني تهران و اصفهان نيز بخش هايي براي پذيرش مصدومان زلزله در نظر گرفته شد.
اعزام مصدومان به خارج از استان به منظور خالي نگه داشتن تخت هاي مراكز درماني استان كرمانشاه براي پذيرش مصدومان انجام شد چرا كه آماري از تعداد مصدومان نهايي وجود نداشت و از آنجايي كه عمليات آواربرداري در حال انجام بود هر لحظه به تعداد مصدومان اضافه مي شد.
روز دوشنبه 22 آبان ماه 96 يعني ساعاتي پس از زلزله، آسمان كرمانشاه با ترافيك شديد بالگردهاي حامل مصدومان روبرو شد و 40 فروند بالگرد مصدومان را به فرودگاه كرمانشاه انتقال مي دادند.
سازمان هوا و فضاي سپاه، هوانيروز و هلال احمر به سرعت انتقال مصدومان را در اولويت كاري خود قرار دادند و تا ساعت 11 روز دوشنبه 22 آبان هفت هزار و 500 مصدوم از مناطق زلزله زده به شهر كرمانشاه منتقل شد.
'الحاج اسي' دبيركل فدراسيون بين المللي صليب سرخ 9 آذر امسال از مناطق زلزله زده استان كرمانشاه بازديد كرد و با تمجيد از عمليات امداد و نجات در اين زلزله از انتقال هفت هزار و 500 مصدوم پس از 13 ساعت از وقوع زلزله را ركوردي در دنيا نام برد و آن را تحسين كرد.
فرودگاه شهيد اشرفي اصفهاني كرمانشاه در روز 22 آبان مملو از بالگردها و هواپيماهاي غول پيكري بود كه كار انتقال مصدومان را انجام مي دادند، بالگردها از مناطق زلزله زده غرب كرمانشاه مصدومان را به فرودگاه انتقال مي دادند و هواپيماهاي مستقر در فرودگاه نيز آنان را به تهران، اصفهان و كرج اعزام مي كردند.
هواپيماهاي غول پيكر347 مصدوم را به مراكز درماني خارج از استان انتقال دادند.
چندين دستگاه اتوبوس آمبولانس نيز كار انتقال مصدومان را برعهده داشت و در مجموع عمليات انتقال مصدومان با سرعت و كيفيت بالايي انجام شد كه تحسين همگان را به دنبال داشت.
اينكه در حين انتقال مصدومان به مراكز درماني به دليل سرعت بالا و دقت در نحوه حمل، هيچ مصدومي فوت نكرد، نيز يكي از اقدام هاي خوب مجموعه بهداشت و درمان بود كه بايد آن را يكي از موفقيت هاي اين حوزه دانست و به آن افتخار كرد.
در 6 روز اول زلزله كرمانشاه براساس آمارهاي رسمي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه 14 هزار و 695 مصدوم در مراكز درماني بخش دولتي و خصوصي پذيرش شدند.
در اين حادثه 90 دستگاه آمبولانس، 11 دستگاه اتوبوس آمبولانس كار انتقال مصدومان را برعهده داشتند، يك هزار و 300 عمل جراحي در 24 ساعت اول وقوع حادثه انجام شد و در 6 روز اول حادثه نيز اين تعداد به يك هزار و 800 عمل جراحي افزايش يافت.
براساس اين آمارها پس از انتقال مصدومان به بيمارستان ها، تنها 11 مصدوم در بيمارستان ها فوت كردند.
مجموعه دانشگاه علوم پزشكي و وزارت بهداشت به اذعان مردم و مسئولان در اين زلزله خوب عمل كردند و آمادگي لازم براي رويارويي با اين حادثه بزرگ را داشتند به طوريكه رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه مي گويد كه به خودمان نمره 20 نمي دهيم اما براساس بررسي هايي كه انجام داديم در مجموع خوب عمل كرديم.
*خبرنگار مركز كرمانشاه