۲۴ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۹
کد خبر: 83351945
T T
۰ نفر

طلوع «صبح امید» در هوانیروز کرمانشاه

۲۴ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۹
کد خبر: 83351945
طلوع «صبح امید» در هوانیروز کرمانشاه

کرمانشاه- ایرنا- خدمت‌رسانی هوانیروز کرمانشاه در زلزله سرپل ذهاب که یک «امدادرسانی بی‌سابقه» را رقم زد، به زودی در کتابی با عنوان «صبح امید» منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ حسن نوروزی، سروان مرتضی غفاری و امیر حشمت‌الله آزادی‌فر نویسندگان کتاب صبح امید هستند که توسط انتشارات پراکنده در حال چاپ است و طی روزهای آینده رونمایی و توزیع می‌شود.

این کتاب به تشریح نقش هوانیروز و ارتش جمهوری اسلامی ایران در یاری‌رسانی به مردم در زلزله غرب کشور پرداخته و تجربیات پروازی و پیشنهادات و توصیه‌های فرماندهان هوانیروز و ارتش برای مقابله با حوادث احتمالی مشابه را دسته‌بندی کرده است.

بازدید فرمانده نیروی زمینی ارتش از نسخه آماده چاپ کتاب "صبح امید"

۱۷۳ ساعت پرواز در یک هفته

سرهنگ حسن نوروزی از نویسندگان صبح امید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اهمیت نگارش این کتاب و نقش هوانیروز در زلزله مهیب غرب کرمانشاه گفت: بالگردهای هوانیروز ساعت هفت صبح روز ۲۲ آبان ۱۳۹۶ وارد سرپل ذهاب شدند و پروازها تا انتقال کامل مصدومان ادامه یافت.

به گفته او «هوانیروز یک هفته اول پس از زلزله ۱۷۳ ساعت پرواز به مناطق زلزله‌زده استان انجام داد.»

این فرمانده هوانیروز کرمانشاه اظهار کرد: بالگردها در مسیر رفت کمک‌های مردمی، اقلام دارویی و مسئولان ارشد کشوری را به سرپل ذهاب انتقال می‌دادند و در برگشت مصدومان را به مراکز درمانی کرمانشاه می‌آوردند؛ مدیریت ظرفیت بیمارستان‌ها و توزیع مصدومان هم با کمک افسران رابط ارتش که در بیمارستان‌ها مستقر بودند، صورت می‌گرفت.

سرهنگ حسن نوروزی و سروان مرتضی غفاری، نویسندگان کتاب "صبح امید"

رکوردشکنی هوانیروز

سروان مرتضی غفاری، دیگر نویسنده کتاب صبح امید هم به خبرنگار ایرنا گفت: اطلاعات کتاب برگرفته از آمار و اسناد نیروهای مسلح، وزارت بهداشت، وزارت کشور، استانداری، شهرداری‌ها و اطلاعات میدانی از مردم است.

غفاری از با بیان اینکه زحمات زیادی برای جمع‌آوری اطلاعات کتاب کشیده شده است، از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برای کمک به جمع‌آوری این اطلاعات تشکر کرد.

او درباره اهمیت خدمت رسانی هوانیروز در زلزله هم عنوان کرد: تنها در فردای زلزله (۲۲ آبان ۱۳۹۶) ۱۴ فروند بالگرد هوانیروز ۵۲۴ سورتی پرواز و در مجموع بیش از ۱۳۲ ساعت پرواز بین کرمانشاه و سرپل ذهاب داشتند که این میزان پرواز در امداد هوایی یک‌روزه بی‌سابقه است؛ آن هم بر فراز منطقه کوچکی مانند سرپل ذهاب.

آنچنان که غفاری بیان کرد، حدود ۹۰ درصد پروازها به مناطق زلزله‌زده توسط بالگردهای هوانیروز و بقیه از سوی سپاه پاسداران، هلال احمر، ناجا و… صورت گرفته است.

او گفت: با توجه به وضعیت به هم ریخته سرپل ذهاب، بالگردهای هوانیروز تنها در ۲ جا امکان فرود داشتند به طوری که همزمان پنج بالگرد در پادگان ابوذر و پنج بالگرد در زمین چمن شهر سرپل ذهاب بارگیری می‌کردند.

امیر حشمت‌الله آزادی‌فر، فرمانده هوانیروز کرمانشاه و از نویسندگان کتاب "صبح امید"

انتقال بیش از هفت هزار و ۸۰۰ مصدوم به مراکز درمانی در کمتر از ۲۰ ساعت پس از وقوع زلزله و نجات ۲ هزار و ۹۰۰ نفر از زیر آوار از نقاط بی‌سابقه و درخشان عملیات امداد و نجات توصیف شد که هوانیروز از ستون‌های اصلی آن بود.

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه انتقال هوایی گسترده مصدومان زلزله با ده‌ها بالگرد را به مانند ایجاد یک «پل هوایی آهنی» بین سرپل ذهاب و کرمانشاه توصیف کرده است.

زلزله ۷.۳ ریشتری شب ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در غرب استان کرمانشاه ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد.

کمین‌گاه مرصاد

«کمین‌گاه مرصاد» عنوان دیگر کتابی است که به گفته سرهنگ نوروزی درباره نقش هوانیروز در عملیات مرصاد و شکست منافقین است.

او گفت: این کتاب هم در مراحل پایانی چاپ است و پنجم مرداد امسال در سالروز عملیات مرصاد رونمایی می‌شود.

استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس یک هزار و ۱۲۶ بار مورد حملات موشکی و شیمیایی وحشیانه رژیم بعث عراق قرار گرفت.

مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و ۱۷ و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده‌اند؛ از میان شهدای این استان ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال داشتند.

جنگ تحمیلی در کرمانشاه شروع و با عملیات مرصاد در این استان به پایان رسید.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

گزارش از عبدالله الماسی

اخبار مرتبط