مدارس شاهد جزو مدارس خاص نيست

تهران - ايرنا - مديركل امور شاهد و ايثارگران وزارت آموزش و پرورش گفت: برخلاف تصور برخي، مدارس شاهد جزو مدارس خاص نيست بلكه با توجه به استراتژي انقلاب اسلامي، وجود اين مدارس با هدف پشتيباني از فرزندان شاهد و ايثارگر و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه ضروري است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت آموزش و پرورش، محمدرضا رزاقي با حضور در استوديو الفباي مركز اطلاع رساني و روابط عمومي اين وزارتخانه به پيشينه تاسيس مدارس شاهد اشاره و اظهار كرد: براساس آنچه امسال در اساسنامه مدارس شاهد آمده است،‌ استانداردسازي مدارس مذكور تا رسيدن به يك مدل و سبك منسجم در مدارس شاهد در دستور كار خواهد بود و موضوع كيفيت بخشي را در اين مدارس با تمام توان پيگيري مي كنيم.
وي افزود: برخلاف تصور برخي كه مدارس شاهد را جزو مدارس خاص قلمداد مي كنند، چنين نيست بلكه با توجه به استراتژي انقلاب اسلامي وجود اين مدارس با هدف پشتيباني از فرزندان شاهد و ايثارگر و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه ضروري است.

** رويكرد فرهنگي - تربيتي مدارس شاهد برجسته تر از ساير مدارس است
رزاقي تصريح كرد: از آنجا كه مدارس شاهد در قياس با ساير مدارس رويكرد فرهنگي و پرورشي برجسته تري را در كنار فعاليت‌هاي آموزشي خود دارند، استقبال و رغبت خانواده‌ها نسبت به ثبت نام در اين مدارس همواره افزايش يافته است.
وي افزود:‌ با توجه به روند فعاليت‌ها در تمام مقاطع تحصيلي، شاهد درخشش دانش آموزان در برنامه‌ها و مسابقات مختلف علمي و فرهنگي و هنري بوديم و بر اساس آمار‌ها ميزان قبولي در مسابقات و برنامه‌هاي علمي براي مقطع ابتدايي 99.89 درصد، براي متوسطه اول 99.79 درصد و براي متوسطه دوم 96.52 درصد بوده است.
مديركل شاهد و ايثارگران وزارت آموزش و پرورش، سامانه سجا را تنها سامانه الكترونيكي مدارس شاهد اعلام ودر مورد آمار قبولي دانش آموزان در كنكور سراسري اظهار كرد: مدارس شاهد سيستمي براي دسترسي به اين اطلاعات ندارند لذا آمارهاي مربوطه به بنياد شهيد اعلام مي‌شود، اما به طور تقريبي قريب به اتفاق دانش آموزان نتايج موفقي در آزمون داشتند.

** توسعه رشته هاي فني حرفه اي و كاردانش در مدارس شاهد
رزاقي گفت: ايجاد فضاي شاد و جذاب در دوره ابتدايي، شناسايي و هدايت استعدادهاي دانش آموزان شاهد در دوره متوسطه اول و ايجاد آمادگي ها و مهارت هاي زندگي در دانش آموزان دوره متوسطه دوم براي ورود به جامعه از جمله برنامه هاي آموزش و پرورش در مدارس شاهد است.
وي ادامه داد: در راستاي ايجاد زيرساخت هايي براي تحقق اهداف سند تحول بنيادين، گسترش رشته هاي فني وحرفه اي و كاردانش در مدارس شاهد و همچنين آموزش مهارت هاي زندگي در دستور كار اين اداره كل قرار دارد.
مدير كل امور شاهد و ايثارگران خاطر نشان كرد: موضوع ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از ماموريت هاي اصلي مدارس شاهد است و تلاش مي كنيم ترويج را با موضوعات تربيتي تركيب كرده و به پيش ببريم.

** زير پوشش قرار گرفتن دانش آموزان شاهد وايثارگر مناطق محروم در طرح پراكنده
وي رسيدگي به امور تحصيلي فرزندان شهدا و ايثارگران را از وظايف مهم و اصلي اداره كل شاهد و ايثارگران برشمرد و افزود: براساس درخواست استان ها در جاهايي كه نياز بوده، مدرسه شاهد ايجاد كرديم و در ساير مناطق از جمله جاهاي محروم و دورافتاده فرزندان شاهد و ايثارگران را كه مدرسه شاهد در منطقه آنها وجود ندارد و يا خود تمايل به حضور در مدارس شاهد نداشته اند، در قالب طرح پراكنده تحت پوشش قرار داده ايم، همچنين در اين طرح ادارات آموزش و پرورش به ازاي هر دانش آموز شاهد موظفند 2 ساعت براي فرد پيگير امور شاهد ابلاغ صادر كنند تا او بتواند وضعيت تحصيلي دانش آموز شاهد را همواره در طول سال تحصيلي مورد ارزيابي قرار دهد و در صورت لزوم مشكلات دانش آموز را تارفع كامل از طريق بنياد شهيد پيگيري كند.

** تحصيل 380 هزار دانش آموز در مدارس شاهد
رزاقي از تحصيل بيش از 380 هزار دانش آموز در مدارس شاهد خبر داد و عنوان كرد: از يك هزار و 350 مدرسه شاهد در سراسر كشور، 559 مدرسه دوره ابتدايي، 394 مدرسه دوره متوسطه اول و 397 مدرسه متوسطه دوره دوم فعاليت مي كنند و از مجموع مدارس متوسطه دوم، 7 مدرسه فني وحرفه اي، 3 واحد كاردانش و 193 مدرسه نظري مدارس دخترانه را شامل مي شوند.
وي آمار دانش آموزان خانواده هاي شهدا، ايثارگران و آزادگان در مدارس شاهد را 51 درصد اعلام و عنوان كرد: دانش آموزان گروه طرح هدف شامل؛ فرزندان شهدا و جانبازان بالاي 25 درصد مي شود و گروه دوم شامل فرزندان ايثارگراني است كه درصد جانبازي آنها كمتر از 25 است و گروه سوم محصلين در مدارس شاهد شامل دانش آموزان برگزيدگان علمي،فرهنگي و تربيتي است، بنابراين شهريه گروه اول را بنياد شهيد و گروه هاي دوم و سوم را والدين آنها به عنوان كمك سرانه پرداخت مي كنند و با خانواده هاي بي بضاعت نيز در اين زمينه تفاهم صورت مي گيرد.
مدير كل امور شاهد و ايثارگران وزارت آموزش و پرورش از وجود 144 هزار و 350 همكار فرهنگي ايثارگر و شاهد خبر داد و اظهار كرد: 4 هزار و 79 شهيد فرهنگي و 36 هزار دانش آموز شهيد در كشور داريم و در مجموع 28 هزار و780 جانباز با درصدهاي جانبازي مختلف در آموزش و پرورش خدمت مي كنند.

** هوشمند سازي 85 درصد مدارس شاهد
وي از هوشمندسازي 85 درصد مدارس شاهد خبر داد و خاطرنشان كرد: گام هاي بسياري در جهت فراهم كردن زيرساخت هاي هوشمندسازي و تهيه سخت افزارها و نرم افزارهاي مدارس شاهد برداشته شده است.

** دومين جشنواره جايزه ملي ايثار در اسفندماه برگزار مي شود
رزاقي گفت: دومين جشنواره جايزه ملي ايثار با هدف تقويت فعاليت هاي دانش آموزان مدارس شاهد در اسفندماه برگزار مي شود و اين دانش آموزان برگزيده در رشته هاي مختلف علمي، فرهنگي، ورزشي و هنري براساس شاخص هاي تعيين شده و در كنار ساير برگزيدگان از حوزه هاي علميه و دانشگاه هاي سراسر كشور مورد تقدير قرار مي گيرند.
فراهنگ ** 1883 ** دريافت: مريم جلوداران * انتشار: اميد غياثوند