۲۴ دی ۱۳۹۶، ۲۲:۱۹
کد خبر: 82795919
T T
۰ نفر
كشتار اسپایكر، زخمی بر پیكر عراق كه هنوز التیام نیافته است

بغداد - ایرنا - كشتار اسپایكر ارمغان روزهای نخست 'دولت خلافت' داعش برای مردم عراق بود، تبانی چند فرمانده باعث شد تا 1700 دانشجوی افسری غیر مسلح از 11 تا 15 ژوئن 2014 بطرز وحشیانه ای قتل عام شوند، حادثه ای كه هر چند جهان را تكان داد اما بسرعت نیز به حاشیه رانده شد.

به گزارش ایرنا، برخی رسانه ها عراقی همواره از سكوت مجامع بین المللی در خصوص كشتاری بزرگ در پایگاه هوایی اسپایكر در شهر تكریت (زادگاه صدام) در استان صلاح الدین انتقاد می كنند، آنها می گویند مجامع بین المللی و بویژه دولت های غربی بدلیل شیعه بودن قربانیان عملا به آن بی توجهی كردند در صورتی كه در مواردی با ابعاد بسیار كوچكتر همه امكانات تبلیغاتی و رسانه ای خود را بسیج كردند تا اقدامی در خصوص شناسایی عاملان صورت گیرد.
به گفته آنها، بی مهری جهان نسبت به این جوانان، مظلومیت آنها را تكمیل كرد و امروز دیگر كسی در رسانه های غربی از اسپایكر سخن نمی گوید اما در مورد جنایاتی كه به ناحق علیه مسیحیان عراق، ایزدی ها و نیز اهل سنت عراق درمناطق اشغالی توسط داعش صورت گرفت بویژه موضوع آوارگانی كه هنوز به خانه های خود بازنگشتند، همچنان حساسیت و پیگیری نشان داده می شود.
گفته شده كه تبانی تعدادی از فرماندهان پایگاه با داعش و حضور و همكاری بعثی ها، این جوانان را به قربانگاه برده است، از جمله در یكی از قصرهای قبلی صدام، جایی كه بصورت جمعی كشته و دفن شدند برخی نیز زنده زنده به همراه بقیه دوستانشان زیر خاك رفتند.
هر چند سرانجام در 21 اوت 2016 میلادی 36 نفر به جرم دست داشتن در این جنایات پس از محاكمه اعدام شدند اما در محافل مردمی و سیاسی عراق هنوز ابهامات و سوالات فراوانی در این خصوص مطرح است، از جمله این كه عوامل تبانی با داعش و همدستان آنها در برخی احزاب و گروههای سیاسی چه كسانی بودند و چرا افشا و محاكمه نمی شوند.
رسانه های عراقی هر از چند گاهی از پیگیری موضوع از سوی برخی نمایندگان پارلمان عراق و شخصیت های سیاسی می نویسند، در همین حال شهروندان عراقی بویژه در مناطق مركز و جنوب این كشور هر بار كه به دلایل صنفی یا خدماتی تجمعی اعتراض آمیز برگزار می كنند، مطالبه روشن شدن ابعاد جنایت اسپایكر را نیز در سرلوحه خواسته های خود قرار می دهند.
در آخرین نمونه این اقدامات، روز شنبه این هفته ده ها تن از خانواده های قربانیان اسپایكر از چندین استان عراق با هدف بزرگداشت نام و یاد شهدای مظلوم این قتل عام در نجف اشرف تجمع اعتراض آمیز برپا كردند
این تجمع و با حضور جمعی از علما و اساتید حوزه های علمیه و مسئولان استان نجف با عنوان 'اسپایكر زخم خونین' و تحت نظارت دفتر الحشد الشعبی در این شهر برگزار شد.
به گزارش شاهدان عینی، خانواده های قربانیان كشتار اسپایكر از استان های نجف ،كربلا، بابل، بغداد، قادسیه و ذی قار آیین نمادین تشییع پیكر شهدای خود را برگزار كردند و خواستار دریافت پیكر شهدا و نیز مجازات عاملان این قتل عام شدند.
در نقطه ای دیگر از جنوب عراق، در بصره نیز در روز شنبه در جریان اعتراض گروهی از مردم به خصوصی سازی برق و شعار علیه فساد، معترضان خطاب به حیدر العبادی نخست وزیر خواستار كشف ابعاد پرونده اسپایكر شدند.
سعد المالكی عضو كمیته تظاهرات به خبرنگاران گفت : خواسته های مردم امروز در این راهپیمایی، رد پروژه خصوصی سازی برق، تشكیل دولتی دور از فرقه گرایی، مبارزه با فساد و همچنین كشف ابعاد پرونده های موسوم به 'اسپایكر' و 'سقوط موصل' (دومین شهر بزرگ عراق كه با تبانی برخی فرماندهان نظامی و مسوولان شهری با داعش بصورت برق آسا سقوط كرد) و محاكمه مقصران این دو جنایت است.
به نظر می رسد، قتل عام اسپایكر و كشتار وحشیانه حدود دو هزار جوان بی دفاع یكی از زخم های عمیق سال های اخیر بر پیكر ملت عراق است كه گروههای تكفیری و تروریستی و حامیان منطقه ای و بین المللی آنها به ارمغان آوردند، زخمی هایی كه به نظر می رسد تا سالیان سال نه تنها فراموش نخواهد شد بلكه همچنان تازه خواهند ماند و چنان كه در زبان عربی گفته می شود همچنان خونریزی خواهد داشت.
خاورم**380**