۲۶ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۰۹
کد خبر: 82797728
T T
۰ نفر
قاچاق كالا موجب كاهش توليد داخلي و افزايش بيكاري در جامعه است

سنندج - ايرنا - پديده قاچاق كالا در كشور علاوه بر آثار سوء استفاده در حوزه اقتصادي در حوزه هاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و امنيتي نيز تاثيرگذار است و باعث كاهش توليد داخلي، بيكاري و عدم رونق اقتصاد كشور مي شود.

به گزارش ايرنا، كالاهاي قاچاق با قيمت ارزان و كيفيت نامطلوب وارد مي شود و بدست مصرف كنندگان مي رسد كه علاوه بر اثرهاي مخرب، موجب ركود مراكز توليدي، بيكاري جوانان و آسيب هاي اجتماعي همچون اعتياد، خودكشي، از هم پاشيدگي خانواده ها مي شود بنابراين بايد با فرهنگ سازي در راستاي حمايت از توليد داخلي در مسير شكوفايي اقتصاد كشور حركت كنيم.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان در نشست كميسون مبارزه با قاچاق كالا و ارز شهرستان قروه گفت: كالاي قاچاق باعث كم رونق شدن توليد داخلي شده و 70 درصد مراكز توليدي شهرك هاي صنعتي تنها با 50 درصد از ظرفيت خود كار مي كنند.
رضا ميرزايي اظهار كرد: كالاي قاچاق غير قابل اعتماد است و باعث تجمل گرايي در بين مردم مي شود ضمن اينكه فعالان در اين عرصه فقط به فكر سود و منافع خود هستند.
وي با اشاره به 2 رويكرد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز براي مقابله با قاچاق افزوززد: 30 درصد برنامه كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز اقدامات سخت افزاري است كه مسئوليت مقابله و برخورد آن با نيروي انتظامي، سپاه و مرزباني و تشكيلات گمرك است و 70 درصد نيز برنامه ها در حوزه پيشگيري است.
ميرزايي تاكيد كرد: در سال جاري رويكرد ستاد در بخش نرم افزاري كار فرهنگي براي تلاش براي مبارزه با كالاي قاچاق است چرا كه در نگاه اول بيماري قاچاق علاوه بر متزلزل شدن پايه هاي اقتصادي كشور در حوزه سياسي، فرهنگي، اجتماعي و امنيتي نيز مشكلاتي ايجاد مي كند.
به گفته وي، در كردستان با پنج بازارچه موقت مرزي، 75 قلم كالا از طريق مبادي مجاز به كشور وارد مي شود و همين امر حساسيت بيشتري را جهت كنترل و بازرسي ها مي طلبد.
وي با اشاره به اجرايي شدن طرح تجميع بازارچه هاي مرزي كردستان در آينده نزديك گفت: با اجراي اين طرح، فعاليت هاي كولبري به پيله وري تبديل مي شود تا هم كرامت آنها حفظ شود و هم در مبارزه با قاچاق كالا بهتر عمل شود.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان از كاهش 17 درصدي پرونده هاي قاچاق كالا و ارز در اين استان در 9 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل نيز خبر داد و افزود: در اين مدت چهار هزار و 365 فقره پرونده قاچاق كالا وارز در استان تشكيل شد و 2 هزار و 396 نفر نيز در اين ارتباط دستگير شدند كه 29 درصد نسبت به مدت مشابه كاهش داشته است.
ميرزايي از كشف و ضبط 50 هزار و 986 دستگاه گيرنده و تجهيزات ماهواره در اين مدت خبر داد و افزود: 66 ميليون و 91 هزار و 920 نخ سيگار نيز كشف شد كه پنج درصد بيشتر از پارسال است.
مدير كل تعزيرات حكومتي كردستان نيز در اين نشست از مختومه شدن بيش از 6 هزار و 352 فقره پرونده تخلف در تعزيرات حكومتي استان خبر داد و گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون 586 پرونده موجودي و 6 هزار و 268 فقره پرونده وارده به اين دستگاه داشتيم كه 6 هزار و 352 پرونده رسيدگي و مختومه شد و 502 پرونده نيز باقي مانده و در مرحله رسيدگي قرار دارد.
سيد نجيم حسيني اضافه كرد: اين تعداد پرونده در سه بخش كالا و خدمات، قاچاق كالا و ارز و خدمات بهداشتي براي متخلفان تشكيل شد و متخلفان به پرداخت 389 ميليارد ريال جريمه نقدي محكوم شدند.
فرماندار قروه نيز در اين نشست گفت: تقويت اقتصاد بويژه در اين سال ها، دغدغه مسئولان نظام بوده است و يكي از مولفه هاي تقويت اقتصاد مقاومتي مبارزه با قاچاق كالا و ارز است.
پرويز كولاني با اشاره به اينكه شايد در ديد عام كالاي قاچاق در اقتصاد، توانمندي جامعه و شكوفايي اقتصاد تاثير بسزايي نداشته باشد، افزود: يكي از مخرب ترين عوامل بنيان هاي اقتصادي در سطح جامعه پديده قاچاق كالا است.
وي اظهار كرد: با ورود هر كالاي قاچاق يك نقص در حوزه توليد بوجود مي آيد و با توجه به اينكه رونق اقتصاد، اشتغال و افزايش رفاه مهمترين مولفه هاي توليد هستند در اين شرايط در جامعه شكل نمي گيرد و شكاف هايي در جامعه ايجاد مي شود.
كولاني يادآور شد: اقدامات ارزشمندي توسط دستگاه هاي مربوطه در راستاي مبارزه با كالاي قاچاق در شهرستان انجام شده است.
فرماندار قروه تاكيد كرد: قاچاق كالا و مبارزه با آن يك بخش پيشگيري و بخش ديگر فرهنگي است و عدم آگاهي جامعه از مضرات كالاي قاچاق در بحث سلامت و ضربه به اقتصاد كشور موثر است.
خبرنگار: سارا صالحي**انتشار: مجيد سليماني
/9102/7345