۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۰۵
کد خبر: 82806411
T T
۰ نفر
بالا بودن مصرف ترشی مهمترین علت ابتلا به سرطان در همدان است

همدان - ایرنا - كارشناس بیماری های غیر واگیر مركز بهداشت همدان گفت: بالا بودن مصرف انواع شوری و ترشی یكی از مهمترین علل افزایش آمار مبتلایان به سرطان دستگاه گوارشی در این استان است.

مرضیه مرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: سرطان معده فراوانی بالایی در استان همدان دارد كه علت آن برنامه غذایی نامناسب و مصرف بیش از حد انواع شوری و ترشی به صورت سنتی و صنعتی است.
وی بیان كرد: مصرف بالای ترشی موجب اختلال در سیستم گوارشی و با گذر زمان بروز سرطان معده در افراد می شود.
كارشناس بیماری های غیرواگیر مركز بهداشت همدان از دیگر علل افزایش سرطان معده را بالا بودن مصرف چربی، قند، نمك در مقابل كم تحركی افراد و اضافه وزن آنان دانست.
مرادی مصرف دخانیات و الكل را از دیگر مولفه های ابتلا به سرطان معده دانست و گفت: مصرف نكردن پنج وعده میوه و سبزی در شبانه روز خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
وی گفت: طبق بررسی های صورت گرفته شایع ترین سرطان ها در بین آقایان به ترتیب سرطان معده، پوست، پروستات و مثانه و در بین بانوان سرطان سینه، دهانه رحم، روده بزرگ، پوست و معده است.
كارشناس بیماری های غیر واگیر مركز بهداشت همدان توضیح داد: سرطان دومین عامل مرگ و میر در كشور است.
مرادی افزود: سالانه 92 هزار نفر در كشور به سرطان مبتلا می شوند و میزان ابتلا به سرطان در مردان و زنان ایرانی به ترتیب 134 و 128 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت است.
یكم تا هفتم بهمن ماه هفته ملی مبارزه با سرطان است و شعار 'سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید' برای این هفته انتخاب شده است.
7526/2087
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشاردهنده: زهرا پیرنیا