به گزارش ايرنا، مهدي زنديه وكيلي روز سه شنبه در حاشيه بازديد از روند عمليات اجرايي دره گردو اراك در گفت و گو با ايرنا، افزود: استقرار تاسيسات گردشگري تفرجگاه گردو از اوايل سال آتي كليد مي خورد و براساس برنامه ها، ساماندهي بخشي از دره گردو توسط اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي و بخشي ديگر با همراهي شهرداري اراك است.
وي ادامه داد: اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان با ساخت بندهاي خاكي و گابيون بندي مسير آبگير دره گردو و همچنين كاشت نهال اقدامات ارزشمندي در اين منطقه انجام داده و 90 درصد از تكاليف اين دستگاه در تفرجگاه گردو اراك عملياتي شده است.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مركزي بيان كرد: شهرداري اراك هم اقداماتي از قبيل سنگ فرش رودخانه، تامين روشنايي و درختكاري حاشيه رودخانه انجام داده اما با توجه به نزديك شدن به فصل بهار و گرايش مردم به طبيعت، دستگاه هاي مذكور بايد به اقدامات خود در خصوص ساماندهي دره گردو شتاب بخشند.
زنديه وكيلي اضافه كرد: با وجود كاشت 12 هزار اصله نهال در فضاي يك هزار و 400 هكتاري دره گردو ظرفيت بهره گيري از تنوع بيشتر گونه هاي گياهي در اين مكان وجود دارد كه اداره كل منابع طبيعي و گردشگري استان بايد به اين مهم توجه ويژه داشته باشد.
وي اظهار كرد: بيش از يك هزار ساعت فعاليت تحقيقاتي براي ساماندهي دره گردو انجام شده و كارگروهي نيز با حضور نمايندگان منابع طبيعي و آبخيزداري، ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، ورزش و جوانان، راه و شهرسازي و حفاظت محيط زيست، شهرداري و شوراي اسلامي كلانشهر اراك براي تسريع در روند اجراي اين طرح تشكيل شده است.
وي افزود: استفاده مداوم كوهپيمايان و طبيعت گردان از دره گردو، توجه شهروندان اراكي به اين منطقه و موقعيت مناسب آن براي ورزش هاي زمستاني و همگاني مهمترين دلايل ساماندهي اين منطقه است.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مركزي افزود: ساماندهي دره گردو در چندين مرحله برنامه ريزي شده كه از سمت شمال تا روستاي نظم آباد و از سمت غرب تا تخت سادات منطقه كرهرود ظرفيت پيشروي دارد.
وي يادآوري كرد: فعاليت هاي تجاري و تفريحي، خدمات مذهبي و بين راهي، ساخت مجموعه فرهنگي و خانه هنرمندان شهر اراك، مجموعه بازي كودكان و ايجاد امكانات ورزش هاي فضايي و مهيج، موتورسواري، دوچرخه سواري، باغ مجسمه مشاهير استان مركزي و شهر اراك، كانون گردهمايي ورزش همگاني و مجموعه پذيرايي در طرح جامع دره گردو در نظر گرفته شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي نيز گفت: ساماندهي پارك آبخيزداري دره گردو از سال 1388 در دستور كار قرار گرفت كه از سال 1393 با تهيه طرح تفصلي ساماندهي دره گردو شتاب بيشتري داشته است.
يوسف يوسفي افزود: تا كنون بيش از 24 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني براي ساماندهي تفرجگاه گردو هزينه شده و 6 ميليارد ريال ديگر نيز براي ادامه عمليات اجرايي اين طرح در نظر گرفته شده است.
وي، كاشت بيش از 12 هزار اصله نهال، ساخت سه مورد بند سنگ و ملاتي، ساخت 14 بند گابيوني(سنگ و توري)، ساخت چهار سكوي استراحت و ايجاد جاده دسترسي براي آبياري درختان از مهمترين اقدامات اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي در دره گردو است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي اظهار كرد: مرمت و بهسازي منابع آبي منطقه( چشمه ها و قنوات)، عمليات گابيون بندي در دره سراميك، دره منوچهر و دره گرگ به مساحت يك هزار و 300 مترمكعب و كاشت 12 هزار اصله نهال ديگر از برنامه هاي هدفگذاري شده اين اداره كل در تفرجگاه گردو است.
طرح تكميلي ساماندهي منطقه گردشگري دره گردو به مساحت يك هزار و 413 هكتار در سال 1393 تهيه شد.
حدود 600 هزار نفر جمعيت در كلانشهر اراك زندگي مي كنند.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفي مجللي***انتشاردهنده:مژگان حيدري
معاون استاندار مركزي
تكميل تفرجگاه گردو اراك از برنامه هاي اولويت دار استان مركزي است
۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۲۱
کد خبر:
82830590
اراك - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مركزي گفت: تفرجگاه گردو اراك از زيرساخت هاي مهم و ارزشمند حوزه گردشگري است كه تكميل عمليات ساخت و استقرار تاسيسات آن از برنامه هاي اولويت دار در اين استان تعريف شده است.