آيا فكر كردن درباره مبارزه براي حفظ زندگي در برابر بيماري كه درون بدنتان رشد مي كند، اندام هاي شما را يكي پس از ديگري از كار مي اندازد و هر روز به گسترش خود ادامه مي دهد، رهايتان نمي كند؟ يا شايد پيش از اين با سرطان مبارزه كرده ايد و اكنون قصد داريد بدانيد چگونه از بازگشت آن پيشگيري كنيد تا بار ديگر عمل جراحي، شيمي درماني و پرتو درماني را تجربه نكنيد.
به گزارش گروه سلامت عصر ايران به نقل از 'ايزي هلث آپشنز'، نتايج پژوهشي جديد كه طي يك بازه زماني نه ساله انجام شده
است به طور دقيق نشان مي دهد كه اثر واربورگ، پديده اي كه در آن سلول هاي سرطاني قندها را به سرعت تجزيه مي كنند، چگونه رشد تومور را تحريك مي كند.
نه تنها نتايج اين مطالعه ارتباط بين قند و سرطان را نشان مي دهد، كه ممكن است اثرات قابل توجهي روي رژيم هاي غذايي شخصي سازي شده براي بيماران مبتلا به سرطان داشته باشد، بلكه سرنخ هايي درباره اين كه چگونه در درجه نخست مي توانيم از رژيم غذايي براي پيشگيري از ابتلا و رشد سرطان استفاده كنيم، در اختيارمان قرار مي دهد.
ارتباط بين قند و سرطان
اثر واربورگ كه طي آن تومورهاي سرطاني در مقايسه با بافت هاي سالم مقادير قابل توجهي از قند را به لاكتات تبديل مي كنند، يكي از برجستهترين ويژگي هاي سلول هاي سرطاني است. از اين پديده حتي براي تشخيص تومورهاي مغزي نيز استفاده شده است.
براي مشاهده و تحليل اين پديده، پژوهشگران از يك مدل مخمري براي آزمايش ارتباط بين پروتئين هاي راس (Ras)، تركيباتي كه در سلول هاي تومور يافت مي شوند و سوخت و ساز قند استفاده كردند. آنچه آنها كشف كرده اند مي تواند انگيزه كنار گذاشتن مصرف قند را در شما ايجاد كند.
به گفته دانشمندان، قند نه تنها سلول هاي سرطاني را بيدار و تحريك مي كند، بلكه آنها را بسيار تهاجميتر مي سازد. اين مطالعه نشان مي دهد چگونه مصرف بيش از حد قند توسط سلول هاي سرطاني به يك چرخه باطل تحريك مداوم رشد و توسعه سرطان منجر مي شود. از اين رو، مي توان ارتباط بين قدرت اثر واربورگ و شدت تهاجم تومور را توضيح داد. اين پيوند بين قند و سرطان پيامدهاي فراواني به همراه دارد.
كنار گذاشتن مصرف قند
اگر قند سلول هاي سرطاني را بيدار مي كند و رشد سريعتر و تهاجميتر آنها را موجب مي شود، كنار گذاشتن اين ماده مي تواند به زندگي سالمتر و شايد حتي بدون سرطان كمك كند.
دنبال كردن رژيم غذايي كتوژنيك يا كتو يكي از بهترين گزينه ها براي كنار گذاشتن مصرف قند است. رژيم غذايي كتوژنيك (كتو) يك رژيم كم كربوهيدارت و با محتواي چربي زياد است. اين رژيم غذايي سطوح قند و انسولين خون را كاهش مي دهد، و سوخت و ساز بدن را از كربوهيدارت ها به سمت چربي و كتون ها سوق مي دهد.
از آنجايي كه اين رژيم غذايي مصرف كربوهيدارت ها را كاهش مي دهد، قند بسيار كمي از آن براي تحريك و تغذيه سلول هاي سرطاني دريافت مي كنيد. در حقيقت، رژيم غذايي كتوژنيك براي درمان برخي انواع سرطان و كند كردن آهنگ رشد تومور مورد استفاده قرار گرفته است.
براي رژيم غذايي كتو شما نيازمند پرهيز از موارد زير هستيد:
قندها - نوشيدني هاي گازدار، كيك ها، بستني ها، آبنبات ها و بسياري مواد غذايي از اين دست را بايد كنار بگذاريد.
ميوه - در رژيم غذايي كتو حتي قندهاي ميوه اي نيز محدود شده اند.
غلات و نشاسته ها - نان، پاستا، برنج، و سيب زميني همگي جايي در رژيم غذايي كتو ندارند.
لوبياها - لوبيا و حبوبات حاوي نشاسته هايي هستند كه به قند تبديل مي شوند، در نتيجه بايد از مصرف آنها پرهيز كرد.
الكل - الكل حاوي كربوهيدارت ها و قند است، از اين رو بايد مصرف آن را كنار بگذاريد.
چاشني هاي حاوي قند - بسياري از سس ها، مانند سس هاي كچاپ و باربيكيو، حاوي قند هستند. بر همين اساس، پيش از استفاده بايد به برچسب مواد تشكيل دهنده آنها توجه داشته باشيد.
غذاهاي رژيمي - بسياري از محصولات رژيمي سرشار از كربوهيدارت ها و الكل هاي قندي هستند، از اين رو بايد از آنها پرهيز كنيد.
در عوض، شما بايد مصرف پروتئين هاي سالم مانند ماهي، مرغ، و گوشت گاو بدون چربي، تخم مرغ، كره، خامه، مغزهاي خوراكي، روغن هاي سالم، مانند نارگيل، آووكادو، و روغن زيتون فوق بكر را در دستور كار خود قرار دهيد. و البته سبزيجات كم كربوهيدارت شامل بيشتر سبزيجات برگدار سبز، پياز، فلفل و آووكادو را فراموش نكنيد.
رژيم غذايي شما بايد از 75 درصد چربي، 20 درصد پروتئين، و تنها 5 درصد كربوهيدارت تشكيل شده باشد. شما مي توانيد آب، چاي، يا قهوه بنوشيد و از شيرين كننده هاي طبيعي بدون قند مانند استويا استفاده كنيد.
عصرايران/27بهمن 96
اول*عليرضافرجي
تهران-ايرنا- عصرايران در خبري آورده است: به گفته دانشمندان، قند نه تنها سلول هاي سرطاني را بيدار و تحريك مي كند، بلكه آنها را بسيار تهاجميتر مي سازد.