به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، یکی از ویژگیهای سلول سرطانی تغییر تعداد نسخههای موجود از هر کروموزوم یا ژن درون ژنوم آن است. این ویژگی با عنوان تغییرات تعداد کپی (CNA) شناخته میشود. درون یک تومور نیز ممکن است تعداد نسخههای ژنها یا کروموزومهای موجود در ژنوم سلولهای مربوط به هر بخش از آن متفاوت باشد. تومورهایی که در بخشهای متعدد آنها تعداد زیادی سلول با CNA متفاوت وجود دارد، معمولا بسیار تهاجمی بوده و حتی پس از درمانهای سخت نیز بیش از سایر تومورها دستخوش تغییرشکل میشوند.
اکنون محققان راهکار جدیدی موسوم به CUTseq را توسعه دادند که امکان ارزیابی میزان و نوع CNA را در بخشهای مختلف یک تومور با هزینهای بسیار کمتر از فناوریهای موجود در اختیار میگذارد.
در این روش نمونههای متعددی از بخشهای یک تومور گرفته شده و دی ان ای/DNA هر نمونه استخراج میشود، سپس با بهرهگیری از بارکدهای مولکولی برچسبگذاری شده و تصویر جامعی از همگونی CNA درون یک تومور به دست میآید.
این راهکار جدید علاوه بر تشخیص تومورهای تهاجمی، در زمینههای دیگری نیز کاربرد دارد و میتوان از آن به عنوان یک پلتفرم برای نظارت بر پایداری ژنوم در مخازن سلولی و بیوبانکها بهره گرفت
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان انستیتوی کارولینسکا در سوئد راهکار ارزانقیمتی را توسعه دادند که امکان شناسایی تومورهای بسیار ناهمگن و معمولا بسیار تهاجمی را فراهم میکند، تومورهایی که معمولا باید به صورت تهاجمی درمان شوند.
اخبار مرتبط
-
نانوذرات دارو رسان جديدترين راهكار مبارزه با سرطان مغز
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه ام آي تي آمريكا موفق به توسعه نانوذراتي شدند كه قادر به عبور…
-
كشف نقش زباله ژنتيكي در بقاي ژنوم انساني
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه ميشيگان دريافتند نوعي 'دي ان اي' كه پيش از اين، بدون استفاده شناخته…
-
تهاجم سرطان با نيروي قند!
تهران-ايرنا- عصرايران در خبري آورده است: به گفته دانشمندان، قند نه تنها سلول هاي سرطاني را…
نظر شما